Навистина ми е жал за искуството, незнам зошто така. Ги препорачав заради лично искуство и задоволство од нивниот пристап и начин на работа, пред се компетентност но секогаш мислењето е субјективно нели. Како и да е, ќе им пренесам за овој фидбек и се надевам дека има некакви причини, а ако нема, сигурен сум дека ќе го сватат сериозно ова. Жалам уште еднаш навистина за лошото искуство. Најважно е да сте го решиле проблемотHvala @SaltNPepa, vec sam zavrsio. Da se zahvalim i na @Runner, za brz odgovor i preporuka za veterinaren centar dr Dimce Velkovski. Posebno da se zahvalim i na dr Dimce Velkovski i njegovim saradnicima Ace i Deni sto mi nisu odgovorili na nijedan moj poziv. Bilo je "posalji slike na viber da vidimo, zovemo te", prvo Ace, pa onda Deni, "posalji slike na viber, zovemo te", i na kraj dr Dimce, "posalji slike na viber da vidim, zovem te" i pogadjate, nijedan pozivi jedan odbijen poziv i to je sve. Nije sramota da kazes, ne mogu to da odradim ili necu ili ne znam to da odradim, sramota je da se uopste ne javis i ne posaljes nikakav odgovor.
Najvecu zahvalnost dugujem na veterinarna ambulantaPET VET, dr Zarko Radovic i dr Vanco Josifoski.
Fantasticna ekipa, odlicni doktori i jos bolji ljudi.
Здраво на сите
Нова сум на форумов и ќе ве замолам да ми помогнете. Имам кученце од два и пол месеци. Го зедов пред една недела. Првите пет дена беше супер,но за жал од вчера ништо не јаде,многу е омалаксано и има температура. И вчера и денес бевме на ветеринар,примаше инекции антибиотик,аналгин,спазмекс.Ветеринарот не е сигурен дали е вирус или некоја лоша болест. Вчера не сакаше ни вода да пие затоа му давав со шприц,а денес три пати пиеше по малце. Ве молам ако знаете или имате слично оскуство пишете
Типичен антивакцинашки филм. Исто како што има антиваксери за вакцините за луѓе така има и антиваксери за вакцини кај кучињата, посебно кај оваа против беснило.Јас па сите што ги прашав со миленичиња никој не го вакцинирал неговото со оваа вакцина, воглавном заради причините кои ги наведе, дека стопирала раст, можела да биде фатална за некои миленичиња, немало беснило кај нас па немало ни потреба. Исто и на интернет читам многу поделени мислења и стварно не знам што да правам.
Никаде не си згрешила. Парвото е смртоносно во огромен процент ако не е кучето успешно вакцинирано и ревакцинираано. Си направила и повеќе од што требало. Некои луѓе не го прават тоа ни за луѓе, а ти според тоа што си напишала си направила буквално се што си можела....моето неодамнешно починато кученце и за кое многу тагуваме по дома а и јас се измачувам и обвинувам ( и другите околу мене ги измачувам и обвинувам), каде згрешив?
....
Се обвинувам самата себеси, поради што им верував премногу на ветеринари и на сите други околу мене и што ете откоа кучето умре
Од отров кучињата умираат брзо. Не се мачат цел ден со проливи, итн. Повеќето отрови го напаѓаат нервниот систем и го усмртуваат животното многу брзо, така да според тоа што го опиша отров не е сигурно. Најверојатно е парво и како што кажав никаде не си погрешила. Едноставно тоа е тоа....ветеринарката Славица Гаштарска од Космовет ми вели можеби е труење од Глувчешки отров. А јас дома имав медицински карбон и не му дадов. Ме скрши едноставно .
Редовни вакцини и ревакцини (по можност од различни производители и од различни серии) и карантин додека не ги прими.Сакам да чувам друго куче и несакам да згрешам пак..
@Dumb Demos Ви благодарам многу за вашиот одговор, навистина се што можев да сгторам сторев тој ден. Коа гледам од рестроспектива, си мислам - можеби требаше во Скопје да го одесам на некоја пореномирина клиника...ама биднало.Никаде не си згрешила. Парвото е смртоносно во огромен процент ако не е кучето успешно вакцинирано и ревакцинираано. Си направила и повеќе од што требало. Некои луѓе не го прават тоа ни за луѓе, а ти според тоа што си напишала си направила буквално се што си можела.
Од отров кучињата умираат брзо. Не се мачат цел ден со проливи, итн. Повеќето отрови го напаѓаат нервниот систем и го усмртуваат животното многу брзо, така да според тоа што го опиша отров не е сигурно. Најверојатно е парво и како што кажав никаде не си погрешила. Едноставно тоа е тоа.
Редовни вакцини и ревакцини (по можност од различни производители и од различни серии) и карантин додека не ги прими.