- Член од
- 24 мај 2014
- Мислења
- 5.309
- Поени од реакции
- 5.928
Што може човек повеќе да посакаKaliforniska pustina, ranch, chopor preubavi kucinja, biznis od keif...alal da mu e stvarno

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што може човек повеќе да посакаKaliforniska pustina, ranch, chopor preubavi kucinja, biznis od keif...alal da mu e stvarno
Ако имаш од поагресивните раси стави ја порано од една годинаДечки, за/против вакцината за беснило? Читам и слушам многу поделени мислења, во мисла сум искрено.
Ако имаш од поагресивните раси стави ја порано од една година
Obavezna vakcinacija pa i ranija vakcinacija, ranije od godinu dana samo za lovacke pse. Ja cuvam cane corso i vakcinisao sam ga u nepune dve godine i to samo zato da me Veterinarska stanica ne bi kaznilaНекако не ми е логично мислењево па ќе прашам зошо баш кај поагресивните раси порано?
Иначе имам маламут.
Чувам два самоједи и редовно секоја година се вакцинираат од беснило, првата вакцина на двете им беше буквално на 4,5 месеци, никаква негативна работа немам забележано поради истата. А познавам уште неколку луѓе кои своите миленици така рано ги вакцинирале и никој не се пожалил на некој проблем како што викаат демек помал раст и слично.Дечки, за/против вакцината за беснило? Читам и слушам многу поделени мислења, во мисла сум искрено.
Јас па сите што ги прашав со миленичиња никој не го вакцинирал неговото со оваа вакцина, воглавном заради причините кои ги наведе, дека стопирала раст, можела да биде фатална за некои миленичиња, немало беснило кај нас па немало ни потреба. Исто и на интернет читам многу поделени мислења и стварно не знам што да правам.Чувам два самоједи и редовно секоја година се вакцинираат од беснило, првата вакцина на двете им беше буквално на 4,5 месеци, никаква негативна работа немам забележано поради истата. А познавам уште неколку луѓе кои своите миленици така рано ги вакцинирале и никој не се пожалил на некој проблем како што викаат демек помал раст и слично.
ПС задолжителна е, и без неа не можеш надвор од земјава
Moze da ima problem kod razvoja stenaca, ali ne bas u svaki slucaj (to je mali broj) zato se preporucuje da se vakcinacija odlozi sto duze, bar ne do prve godine i niko nece da ti pravi problem. Moj ti je savet da vakcinises ali posle godinu dana, da nemas, kako kazete "premisla", a i da imas pasos, sto kaze Wiksa ako ga vodis preko granica.[DOUBLEPOST=1493855388][/DOUBLEPOST]Јас па сите што ги прашав со миленичиња никој не го вакцинирал неговото со оваа вакцина, воглавном заради причините кои ги наведе, дека стопирала раст, можела да биде фатална за некои миленичиња, немало беснило кај нас па немало ни потреба. Исто и на интернет читам многу поделени мислења и стварно не знам што да правам.
A to sto moze da ima fatalni posledici, to nije vakcina protiv besnilo, to je druga vakcina. Ne znam kako se kod vas zove, kod nas se zove "vakcina protiv stenecak", (prva vakcina, pa revakcina). To si, nadam se, zavrsilaЈас па сите што ги прашав со миленичиња никој не го вакцинирал неговото со оваа вакцина, воглавном заради причините кои ги наведе, дека стопирала раст, можела да биде фатална за некои миленичиња, немало беснило кај нас па немало ни потреба. Исто и на интернет читам многу поделени мислења и стварно не знам што да правам.
На толку повраќање ова мене ми личи на опстипација повеќе отколку на парво. Парвото дава крвав пролив обично, но ете не е исклучено. Вакциналниот статус на кучето не е добар. Првата вакцина е примена многу касно( а треба на 42 ден) со последователни 2 ревакцини и со карантин во тој период. Што е причина за угинување само на ветеринарен факултет после обдукција.голема коска да лижат
Zavisi za sto ti e. Jas ke ti gi preporacam Univerzitetska veterinarna bolnica i ekipata na prof. Plamen Trojacanec.Pozdrav svima, jel moze preporuka za nekog iskusnog vetrinara/ambulanta u SK koji radi i hirurske intervencije. Pretrazio sam net i naisao na dva koji mi ulivaju sigurnost, Др Жарко Пет-Вет i Др Налетоски. Moze li misljenje ili neka druga preporuka, hvala.[DOUBLEPOST=1493820422][/DOUBLEPOST]
Obavezna vakcinacija pa i ranija vakcinacija, ranije od godinu dana samo za lovacke pse. Ja cuvam cane corso i vakcinisao sam ga u nepune dve godine i to samo zato da me Veterinarska stanica ne bi kaznilaProcitaj kad kojih zivotinja se javlja besnilo i kako se prenosi, pa izvuci zakljucak
![]()
Е тогаш ако имало и крвав пролив кој многу мирисал може да се помисли на парво. Опстипација е заглавена коска во цревата. Али сега кога кажа за проливот да, и јас мислам дека е парвовироза.Фала за вашето мислење @SaltNPepa. Извинете, што е тоа опстипација? Читајки по нетотв, Се согласувам за вакциналниот статус, му верувавме на ветеринарниот техничар во нашето село
. Инаше исфрли пролив крв во понеделник вечерта, тогаш како некоја чешма да се испушти и мирисаше многу. Со денови мирисаше потоа..
![]()