- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 12
A kolku vreme bevte na dopolnitelna ?Исто и јас сум од 10.02.2017 на финална се до ден денешен. Изгледа ке почекаме уште некое време.
A kolku vreme bevte na dopolnitelna ?Исто и јас сум од 10.02.2017 на финална се до ден денешен. Изгледа ке почекаме уште некое време.
Кoј и дa дoјде нa влaст немa oд пoлитички причини дa не прекрaти единственo прoцедурaтa ке ни трaе пoкрaткo или пoдoлгoCekaj, znaci zaklucno, ovoj Simeonov nema da ni pravi na nas problemi?
Taka ve sfativ,,,deka e protiv turcite.
A imate nekoe info za toa dali procedurive ke prodolzat? Ili ke ne vrakaat site na dopolnitelna? I sto e so proverkite od viceprezidentot? Ke ima li potpisi?
p.s.uste na zadolzitelna
Не сум бил на дополнителна.A kolku vreme bevte na dopolnitelna ?
da... samo koga mi go dadoa brojceto, mi dadoa i pin.Zdravo da te prasam dali celata procedura ja teras preku ambasada
Па мислам немаш на што да се жалиш, предметот за сега ти се движи со одлично темпо.Ако е за некоја утеха еве и јас сум на финална од февруари 2017 , на интервју од март 2016. Незнам до кога вака сите викаат треба да се чека.
jas bev na 1vi april na intervju a prepiskata mi e obrazuvana na 01.09.2016uste mi e toj status , preku tatko mi toj ima pasos do sega trebase da imame pasosi ne znam sho se slucuva....Здраво!!! Моето бројче е 13***/2016, а статусот од 02.09.2016 гласиОбразувана преписка 02.09.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Имам доставено потекло и на интервју бев на 26ти април 2016та преку конзулатот во Битола. Според ваши искуства кога треба да очекувам промена на статусот и кога би требало пасошот да биде во мои раце??
Благодарам
Здраво Васко , сестрати е веќе Бг државјанин и не требало да поднесе со иста постапка како тебе бидејќи немала наполнето 14 години кога татко ти станал Бг државјанин. а ти ќе почекаш уште одприлика 7-8 месеци и ќе си го добиеш државјанството.jas bev na 1vi april na intervju a prepiskata mi e obrazuvana na 01.09.2016uste mi e toj status , preku tatko mi toj ima pasos do sega trebase da imame pasosi ne znam sho se slucuva....
Значи од прилика слична ситуација имаме, јас доставив бугарска лична карта како потекло од моја прабаба, баба на мајка ми ама мислам дека повеќе ми се издолжи работата поради тоа што бев преку конзулат, ти директно во Софија поднесе документи?jas bev na 1vi april na intervju a prepiskata mi e obrazuvana na 01.09.2016uste mi e toj status , preku tatko mi toj ima pasos do sega trebase da imame pasosi ne znam sho se slucuva....
Da se spasam od drzavava!!!Mnogu me interesira koi vi se planovite po zemanjeto Na BG Pasos?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk