Neupucena Marija se uputila !!!
Infirmacija je od osobe koja zivi I radi u Sofiji u ministarstvu .
Zakon za BG drzavljanstvo ce da se menja ,tj dodavace u vec postojeci nove amandmane .
Za one sa poreklom procedura ce ostati ista (do 2 godine ko do sad ) .
Za ostale koji ce u buducnosti aplicirati sa papirima na primer vojna knjizica ,razna clanstva ,firma u bugarskoj itd ....procedura ce trajati 5 godina I vise .
Za sve ce u buducnosti biti obavezno da na intervju govore bugarski (sto me podseti da se izvinim sto pisem na srpskom ,ali ne znaju svi da citaju bugarski ) I naravno poznaju istoriju drzave ,praznike .
Sve u svemu ,malo ce se poostriti kriterijumi ,sto pozdravljam a ne ko do sad da I kriminalci uzimaju papire .
Za clanove kojima smeta sto pisem srpski I sto sam pola Srpkinja ,savetujem da nacionalizam I ostale vidove mrznje iskljuce ,jer I kad uzmu pasose I zapute se u Evropu naici ce sa takvim stavom na zid .
I eto na kraju da kazem da konacno u bugarskoj poceli da rade ,sestri mi je potpisan ukaz ,broj 80../2015 ,intervju Januar 16 ,za orjentaciju onih sto cekaju isti .
Mada sigurno znam da ne idu po redu jer je moj potpisan jos pre mesec dana ,a razlika u broju je 1.