Stasavme do finalna i sega sto ponatamu i koga,jas sum 18xx/2014 tie sto se pred mene neka se izjasnat koga ke imaat promena .Zdravo 2014 ima promeni.
Срби има одамна посебно украинци. Уште 2013 кога бев пола беа украинци и молдавци. Повеќе имаше други отколку македонци. Само кај нив тоа не се рачуна као предаство како кај нас па не се замараат премногу. Сепак многу народ се и не се приметуа. Кај нас од 2 милиона 500 илјади има поднесено што значи цетвртина држава. Затоа кај нас е приметливо. Бројчано има повеќе украинци а процентуално помалку.Сaбaјле се сретнaв сo пријaтел oдaмнa штo не сме се виделе се oтвoри темaвa зa бугaрски пaсoши вели пријaтелoв пoтешкo oделo зaштo пoкрaј мaкедoнци мaсoвнo пoчнaле и држaвјaни нa србијa дa aплицирaaт зa буг држaвјaнствa и декa вo мoментoв имa нaд 160.000 пoднесени aпликaции зa бугaрски држaвјaнствa oд мaкедoнци срби мoлдaвци укрaинци руси итн. Мoжеби зaрaди тoa тoлку се рaстегнувa прoцедурaтa a не гo прaшaв oд кaде му е инфoрмaцијaтa
Jas bev vo Bitola mi 2015 17 Dekemvri me matkaa do Juni mesec 2016 i uste nemase brojce napisav mejl go najdiv na sajtot na mjs.bg i mi napisaa povraten mejl od tamu za 2 dena,a na brat mi brojceto mu go dadoa vo Bitola vo konzulatot septemvri ili oktomvri 2016* i neznam sto e problemot dvajcata sme so poteklo tatko so bugarski pasos a seuste Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.......
И јас сум на финална како Candy... бев на интервју на 28 август 2016 во амбасада со документи од татко... и еден другар две недели после мене исто е на финална.Stvarno Candy ti nekako otstapuvas. Jas sum so intervju oktomvri, uste sum na zadozlitelna, a i ne vidov nekoj da se javil kako tebe tolku brzo na finalna. No barem ke ni bides reper dali ke dadat so potvrda. Ti bese samo so potvrda od zdruzenie, taka?
Koj broj si.....И јас сум на финална како Candy... бев на интервју на 28 август 2016 во амбасада со документи од татко... и еден другар две недели после мене исто е на финална.
Kontrole I treba da budu za bilo koje drzavljanstvo bilo koje zemlju ,sasvim normalno. Ono sto nije normalno je da ljudi uzimaju proishod sa izjavom "osecam se kao bugarin " zato se I ceka po 5 godina ,ali tu je kriva institucija a ne narod .Mi sto apliciramo iz Srbije, svi imamo neko bugarsko poreklo, sto od babu, dedu, tatka , majku. Vi koliko vidim mozete i sa artisku gde ste izjavili da se osecate kao Bugari. Zato su i pojake kontrole pri vas. Svi Srbi koji vode poreklo od Dimitrovgrad i Bosilegrad imaju bugarski koreni. I to nije mali broj. Ima gi dosta i po Makedonija, okolina Tetovo, okolina Kavadarci.
20***/2016Koj broj si.....
Вицепрезидент'т посочи, че голјамата ѝ амбиција е политиката за б'лгарите в чужбина да се прави по с'всем нов начин. Смјатам, че тја не може да се изчерпва само с б'лгарско гражданство и документи, тја е много по-д'лбока и важна, посочи јотова. Като за начало трјабва да има по-строг контрол на кого се дава гражданство – това е в'прос на суверенитет и авторитет на д'ржавата, којато има отговорности к'м собствените си граждани, но от нас зависи и сигурността на целија Европејски с'јуз, посочи тја.http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ilijana-jotova-mnogo-mitove-se-razbiha-za-100-te-ni-dni-na-posta.html
Eve tuka pisuva deka viceprezidentot saka da ja smeni politikata za blgarite v cuzbina. Najverojatno zatoa koci za potpisuvanje na ukaa