K
Kacar
Гостин
https://www.dvlottery.state.gov/Здраво, можи линк да ми дајте кај се проверва дали си извлечен ?
https://www.dvlottery.state.gov/Здраво, можи линк да ми дајте кај се проверва дали си извлечен ?
Не треба, ако им фалат кандидати ќе напраат извлекување од постоечките апликанти. А дали ќе има извлекување ќе знаеш максимум до 30 ти септември годинава. Другаров така го извлекоа, му стигна меил дека е извлечен.
Има луѓе што и откако добиле датум за интервју, го отклучиле DS260 формуларот, го додале сопружникот и добиле визи. Работата е што откако ќе добиеш датум за интервју, формуларот е веќе во амбасадата кај нас и они го процесираат понатака, а не Кентаки и многу побрзо се завршува процедурата. Откако ќе го пратиш DS260 формуларот па сè додека не добиеш датум за интервју можете да стапите во брак, не се брзајте. Според твоето бројче, овој период наредна година отприлика би требало да ти е интервјуто, но разгледај по линковите што ти ги пратија за да имаш генерална идеја како се одвиваат интервјуата во однос на бројчињата доделени.Се изначитав по српскиве форуми и не можам да заклучам што е најдобро...
Бројче 22000
1. Да се прати формулар што побрзо, да се венчаш, да отклучаш формулар и да чекаш датум(прочитав дека отклучувањето може да го одложи интервјуто).
2. Да пратиш формулар што побрзо, да добиеш датум за интервју и пред интервјуто да се венчаш и да го отклучаш формуларот.
3. Да се венчаш, што реално пред јуни не може, па јуни/јули да пратиш формулар.
Претпоставувам голема улога игра и колку време се чека да ти го отклучат формуларот...
Ако сакаат, можат да напраат се, да си поиграат, лотарија е ова.Денес слушнав од познаник дека ако сакале можат да те одбијат за отклучување на формуларот, а за таков случај не сретнав никаде од саати и саати читање. Да не верувам, така?![]()
6 meseci od datumot koga ti e lekarskoto[DOUBLEPOST=1494218470][/DOUBLEPOST]Да ве прашам, ме интересира дали кога ќе добие некој зелена карта, откако ќе заврши интербјуто и предавањето на документите.....колку месеци е рокот за да се појде во америка? Дали ако во одреден рок не се појде во Америка дали ќе пропадне добиената зелена карта
nemoj zatoa sto ke bides dikvalifikuvana za glupost napisi kako ti e momentalnata situacija a posle mozes da dodadesНе да лажам, туку веќе регистрирана да го поднесам формуларот, за да избегнам после дека се мажам откако е поднесено како сингл...ако има некој со ваков случај да посоветува![]()
Visinata na brojot oznacuva kolmu brgu ke dojdes na red za intervju ti imas broj sto sigurno doaga na red ama ne mn brguEu00021 каква врска има?
mojot broj beshe 40 000 dobitnicka sum pred 2 godini i stignavme na intervju vo septemvri na pocetokot go fativme pretposledniot vozМоже да ми појасниш околу бројчињава? Бројот има врска со шансите за добивање виза? Кои бројчиња се повисоки, кои пониски, збунета сум![]()
https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin.html6 meseci od datumot koga ti e lekarskoto[DOUBLEPOST=1494218470][/DOUBLEPOST]
nemoj zatoa sto ke bides dikvalifikuvana za glupost napisi kako ti e momentalnata situacija a posle mozes da dodadesnie bevme vo ista situacija se zemavme pa me dodadoa[DOUBLEPOST=1494218687][/DOUBLEPOST]
Visinata na brojot oznacuva kolmu brgu ke dojdes na red za intervju ti imas broj sto sigurno doaga na red ama ne mn brguobicno pustaat po 3 4 000 brojcinja mesecno za evropa taka da tvojot broj e bezbeden i imas dosta vreme da si sredis dokumenti
[DOUBLEPOST=1494218828][/DOUBLEPOST]
mojot broj beshe 40 000 dobitnicka sum pred 2 godini i stignavme na intervju vo septemvri na pocetokot go fativme pretposledniot voztaka da ti imas broj koj sto e povele od bezbeden
bi trebalo da bides na intervju nekade april maj
Агенција за посредување нема официјална. Процедурата треба да си неписмен/мрза/да не сакаш да се замараш да не ја истераш сам. Не е ништо страшно.zdravo na site
nov sum tuka.
inace sum dobitnik na lotarijata so brojce pomalo od 250 od poslednite tri broja .
nositel sum na viza za trojca (soprugata i dve godisno dete).
me interesira iskustvo od drugite okolu finansiite...?
kolku pari se potrebni do dobivajnje na vizata ...?
kolku kosta lekarsko , agencijata sto posreduva, prevod na dokumenti, intervju vo ambasada ...takvi troskovi
vi blagodaram![]()
[DOUBLEPOST=1494368996][/DOUBLEPOST]Da , do nekade si vo pravo .Агенција за посредување нема официјална. Процедурата треба да си неписмен/мрза/да не сакаш да се замараш да не ја истераш сам. Не е ништо страшно.
Види на zelenalutrija.com/forum, имаш се објаснето до најситни детали. И разгледај ја темата тука, 103 страни е.