По устав претседател дава мандат на партии кои имаат мнозинство во собрание.Ako se cita izjavata i e vistinita
Horhe vika deka amerite treba da ja otstranat preckata(da pomognat) za davanjeto na mandatot
A.k.a. tiranskata platforma( poso vo negovata glava toa e preckata)
Ama vo zavisnost od cija cesma piete,taka si citate po potreba
Ednite deka amerite mu vrzale na horhe,drugite deka horhe gi zaebal amerite. Jedini zaebani sme nie obicniot narod.
Nie sto ne mastrubirame deka sve kje bide bolje ako dojde ovoj ili onoj. Nie sto go jademe od ednata ili drugata orda sekogas koga kje spomneme nesto sto ne e ok da se spomne vo momentot(ne go sitni otporot)@lans shto podrazbiras pod obichen narod?
Rekov vo negovata glava.По устав претседател дава мандат на партии кои имаат мнозинство во собрание.
Никаков друг услов нема. Не може претседател да не дае мандат ако лично мисли дека некоја платформа не му се бендисва. Единствен услов по закон и устав е мнозинство во собрание.
А американците знаат дека грујо е пречката, па сеа ти мисли како они разбираат.Ako se cita izjavata i e vistinita
Horhe vika deka amerite treba da ja otstranat preckata(da pomognat) za davanjeto na mandatot
A.k.a. tiranskata platforma( poso vo negovata glava toa e preckata)
Ama vo zavisnost od cija cesma piete,taka si citate po potreba
Ednite deka amerite mu vrzale na horhe,drugite deka horhe gi zaebal amerite. Jedini zaebani sme nie obicniot narod.
Po 100ti pat kje kazamА американците знаат дека грујо е пречката, па сеа ти мисли како они разбираат.
Една од работите кои немаат врска со глава на претседател е давање на мандат.Rekov vo negovata glava.
Aludirav na toa kako edna ista izjava se tolkuva od patriotite i od demokratite.
Ete sto treba da se napraviЕдна од работите кои немаат врска со глава на претседател е давање на мандат.
Тоа е така убаво јасно кристално опишано во устав шо и полуписмен човек би го направил како што треба
Link?Го прочитавте новиот став на прецеднико?
Хојт Ли заушки му имат мавано.
За да се уредува устав, постои закон.Ete sto treba da se napravi
Da se uredi ustavot da nemoze edna licnost da se podjebava vak i da nemoze abolicii od rakav da deli
Ти немаш осетено демократија да знаеш што е демократија ?Po 100ti pat kje kazam
Zaso glumime demokratija koga ocigledno e deka amerite odlucuvaat koj kje bide preimer,milom ili silom. So samiot ovoj fakt pagja vo voda melenjeto na demokratite deka sea makedonija kje trgnela po demokratskiot pat.
Neka si kazat otvoreno,11 godini strancite go drzea gruevski,sea doe vreme nie da se kacime.
Ќе беше добра вест ако Хојт Ли му мавнеше заушки на Еди Рама,човекот кој во моментов ја дестабилизира Македонија, а богами и целиов балкан!Го прочитавте новиот став на прецеднико?
Хојт Ли заушки му имат мавано.
Nego,hoyt ne dal izjava posle sredbata. Izglea gruevski odbil komanda,pa hoyt se konsultira so baza kako ponatamu so stapot(poao morkovot ocigledno ne deluva)Ти немаш осетено демократија да знаеш што е демократија ?
Треба време да помине за да осетиме демократија (треба да живееш некаде 10-тина година), Американците ни помагаат со пари, подршка ама ко што гледаш до сега сите мислат за својот џеб, па америте не рестартираат на одреден период.
Да немавме проблеми со соседите, до сега ќе бевме во Нато и Еу, е тогаш доаѓа моментот на слобода и голема промена во размислувањето и пополека градење на демократија (ко во Шведска, Германија итн), ко што сега тоа е во пост-комунистичките земји, меѓу кои Романија и Бугарија (не дека им е сјајно, ама сигурно се на подобар пад од претходно).
Странците ни кажуваа дека груевски не го бива (од 2009 наваму), но груевски ги имаше сите медиуми и ќе ја извртеше вистината или ќе направеше хаос пред извештајот од брисел (ко на пример тепање ученици у автобус).
Е сега ти што не знаеш да го разбереш дипломатскиот речник, дека судство не чини, дека медиумите не чинат тоа е друго.
Кај виде закана, жити Тоше Проески?I papata se zakanuva na Makedonija, cuvaj boze........... (*Citaj vrsi pritisok)
Kolku eftino saka da pomine dirigentov, covece, da ne ti se veruva.
http://www.dw.com/mk/папата-да-се-помолиме-за-македонија/a-38653029?maca=maz-rss-maz-pol_svet_timemk-4725-xml-mrss
*) Ova e samo fijukot na izdisan balon, vojna nema da ima. Preskapa im e. Mislat deka so sitni pari ke ja turnat Makedonija....bas me interesira dali nasive kje padnat pred galamava koja ja stvara horov...