Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.622
Поени од реакции
10.579
Честитки за изборот на терорист кој најверојатно стои зад најкрвавиот масакар во историјата на РМ извршен токму на овој датум пред 16 години.Штета што поради лични интереси на одредени луѓе Македонија страда овие 25 години и сега во услуви на ваква поделеност,избор на терорист за претцедател на собрание,платформа наметната од туѓа држава прашање на време е кога официјално ќе се распаднеме.Политичката коректност и релативизирањето се елементите кој што ќе не однесат кон амбисот.Не можете да ги премолчувате константните закани кои доаѓаат од Рама и од Косово,исто како што не можете да го оправдате изборот на терорист за претцедател на собрание само затоа што претходните го избрале за министер на одбрана.

Луѓето во државава се многу глупи,бидејќи одбираат една страна(без разлика дали се црвените или сините)и безусловно ги бранат без разлика на последиците кои заеднички ќе ги осетиме.И да,
надевајте се дека Грујо и компанија ќе одат во затвор,а последиците за тоа да бидат избор на Талат Џафери за претцедател и прифаќање на тиранската платформа кога тие не можат да го фатат ебаниот Сеат Кочан кој што е никој и ништо,а не пак Грујо.

Видете вака,светот го вртат парите,а Грујо дефинитивно ги има и тоа многу,он може да избега во секое време во Русија,па дури и во ебениот САД на кој вие се надевате.Знаејќи го американското општество каде битни се само парите, Грујо може да фрли купишта пари на влијателни сенатори и тие да лобираат во негов интерес и повторно да се спаси од затвор,а ние сите ќе страдаме од ова што се случува во моментов,ама на ретардирана комуњара не можеш да му го објаснеш ова.Штета што луѓето во државата кој што размислуваат надпартиски се дебело малцинство и мора да страдаат од ретардираните партиски испрани поданици.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.319
Поени од реакции
5.429
МВР Дпмне сеуште јаки, изгледа сеуште имаат партиски штаб таму, уште еднаш Мвр глумеше немоќ наспроти 500-1000 партиски платеници од кои најголем дел повозрасни и многумина
И покрај со месеци најавено НАРОД ќе ви се случи ако изберете спикер и влада, денеска народ не видовме, и покрај тоа што се фалеа дека 500.000 имаат позади себе кои што протестираат, ете денеска максимум 1000 им се појавија, од кои голем дел се досегашни лапачи на разни субвенции, тендери, народни пари.
Бев излезен и кога се враќам гледам вонредна ситуација на Тв, не очекував дека до тука ќе стигне работата, пошто протестите на тврдокорните веќе беа безвредни, изгубија на бројност и морал, но од кај да знам дека Дпмне сеуште имаат целосна контрола на безбедносните служби, денес буквално вратите им беа отворени на демострантите, има снимки со кои се докажува тоа, на Филип Петровски со неколкумина им се отвори вратата и патот за да слободно влезат во собрание, побрзо него во сопствен дом, каде што првин ѕвонат и чекаат.
Полесно влегување на толпа во собрание немало нигде.

Со самото гледање сеир, се констатира дека Мвр е соучесник во ова зло, индиректно пратениците се тепани од Мвр, а пошто пратениците се избрани од граѓаните, тогаш индиректно се тепани 700.000 полнолетни граѓани.

Ова што ни се случи денес е срам за еден народ.

Колку лесно во овие 10 години носеа други луѓе по затвори, сега кога сосем праведно им се заканува затвор, спремни се да ја растурат државата и да ги раскрвават луѓето, да и нивните деца и родители се луѓе но на нив не им наредуваат да влезат во собрание и да се тепаат со предавниците.

Не е проблем Талат пошто него Дпмне го направи славен кога го договорија да биде кочничар на Законот за бранителите, за потоа за добро завршената работа да го наградат со позиција која дотогаш албанците не ја имаа Мин. за одбрана.

Не е проблем ни албанската платформа за која веќе сите упатени знаат дека Дпмне ја има прифатено, како што прифатиле и порано тешки барања.

Проблем е што им се заканува затвор на половина раководство на партијата.

И нормално нема главен основ за протестирање да им биде СЈО пошто така пред народот ќе бидат очигледни, затоа избрале националистички причини за протестирање, пошто докажано е дека такви теми имаат моќ да прикријат вистински теми.
Како што со Диво населје го натераа Заев да се откаже од објавување на бомбите, така сега со наводното предавство сакаат да спречат забрзување на патот кон келија.

Зошто сакале да го убијат Села? Зошто речникот повторно им е националистички? Зошто пеат против албанците?
Затоа што им треба активирање на албанскиот национализам, ако вечерва беше претепан некој македонец во Чаир или Струга, тоа е тоа што му треба на Дпмне, тоа на нивната реторика им дава крилја, а теориите на Заев би биле ослабнати.
Затоа е многу важно албанците да трпат и да се воздржат од реакции и на крај ако има потреба сите овие партии што сега имаат 67 пратеници да настапат на избори заедно без, а на листата да бидат сите овие сегашни 67, поделени исто како сега, а ако добијат над 67, ќе ги поделат зависно соодносот на изборите од декември 2016.

Сакам решение и пораз на злото, на начин што ќе се гордееме во иднина.
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.680
Поени од реакции
3.641
antizakonski i antiustavno e toa sto go pravat vmro i veljanovski, odnosno pravea, go krsea delovnikot, za ova so albanskava himna se soglasuvam, e dno, iako na toa prethodese teatar vo sobranieto koj bese zapocnat od vmro.
Inace ova odamna se nadzirase i se znaese deka ke se desi, ama ne im pomina ko sto mislea deka ke im pomine, prvo, odzivot bese slab, i vtoro, uste tolku se zakopaa pred Zapadot, a bez niv i definitivno vmro se nisto momentalno, nularica, veke gi izgubija albanskite politicki faktori, veke Nikogas oni so niv nema da zastanat vo vlada, a situacijata e takva vo politicka Makedonija da ednostavno si prinuden so niv da koaliciras, i sea, posle ova denes, i definitivno i Zapadot ke se otkaze od niv so sto pred narodot ti se servira edna opcija vo momentov, a toa ne e vmro dpmne, bidejki so niv imas totalna izolacija, sto ke dovede do novi krizi i ekonomski kolaps na zemjava.

Ne si pravat vmro usluga samite na sebe so ovoj odnos, naprotiv, izgubija mnogu, namesto odma posle gubenjeto vlast da frcat ostavki u partija i da pocnat zdravo da se reformiraat, da ponesat odgovornost odredeni nivni clenovi, a del od niv i da se soocat so zakonot, oni se resija do kraj da branat par kriminalci, koristejki gi side sredstva koi im se na raspolaganje, zatoa i denes nitu eden policaec ne krena raka na niv, a bese napadnato sobranieto ( oni se pod komanda na chavkov ), sve ova si bese dobro iskalkulirano, ali epilogot, ko i niza drugi epilozi u zadnji godina 2, za niv e p-o-r-a-z-i-t-e-l-e-n.
Gledas, sodrzinata na tvojov post samo ja potvrduva mojata teza. Uopste ne se spomenuva platoformata za koja sto realno site imame problem i ke se ubieme, tuku se zbori za toa deka vmro pravi se za da se oddrzi na vlast. I na nivnite (nema da recam vasite) mediumi vikaat deka Trajce go krshel delovnikot, a ustvari on go tera najprecizno i najposteno sto moze. Ali se toa dzabe koa po mediumi i po net oni stvaraat obratna slika.

Abe na nivni mediumi uste zborele deka vmro imale okolu 200k glasovi i na ovie izbori, Sve drugo bilo falsifikuvsni glasovi, pod zakana, od administracija i slicno kako sto se tvrdese ored 2 god deka 200k glasa bile fantomski ukraden bla bla, a so dokaza deka na najdemokratskite izbori u svet ovie poslednive u dekemvri vmro maltene go povtori uspehot, so sitno namaluvanje i dokaza deka seto toa bilo laga skuvana vo opoziciskite mediumski kujni.
Dzabe oni se borat da ni ja spasat drzavata koa narodot nemoze da vidi. Ukrainskoto scenario ni e isporacano.

Kako sto vikase dedo mi koga bev mal, brzo ke ti dojde pametot ama kasno ke ti bide.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Зошто сакале да го убијат Села? Зошто речникот повторно им е националистички? Зошто пеат против албанците?
Додека бевте во тендер коалиција на никој ништо (албански народ) не му пречеше?
На стар сливар сливи ли ќе продаваш?
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
grujo kako picka bega od tv duel, zaev zastanuva pred svoi pratenici i zaedno so bodigardot gi branat, u prvi redovi protiv razulavena niskointeligetna orda, i ko kapak na Se, mu dal naredba na bodigardot samo da brani, ne i da gi mava i da vozvraka na udarite ...
ali vredi i ova be, za konecniot pad na vmro dpmne, ocekuvam posle ova denes i kopileto bogdan da snosi odgovornost i krivicno da odgovara, ali otom potom, ova sekako e definitivniot nivni kraj, a i pocetokot na kosmarot narecen idrizovo.

Inace palec nadole za izborot na talat, neizbezno bese bez razlika koj e na vlast, dui go nameracija toa mesto, u paket so talat, sto e do mene on ne smee da ima nikakva bitna funkcija vo drzavava ali odlukata, kakva i da e, e legitimna kolku i da ne ni odgovara, sekako nema da se pomiram so toj fakt, ko i so mnogu drugi raboti sto se slucuvaat vo zemjava, narocito vo zadnji 10 godini, i poveke.
Колку само на преносот од ТВ Нова во живо се виде како лупа крошиња и директи обезбедувањето а Заев во ниту еден момент не беше во први редови, него се криеше позади Тодоров или Ѓорчев, не ми текнува.

Во врска со Талат, пичкарски потег на есдеес али мораа да го дадат гзот, свесни бевме сите.

П.С. Пиштолот и репетирање на истиот на обезбедувањето на зз?[DOUBLEPOST=1493340089][/DOUBLEPOST]И да, влагање со фантомка у законодавен дом, проследено со „повелете, само немој да праите многу проблеми“ хахахаха
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.607
Поени од реакции
43.441
Gledas, sodrzinata na tvojov post samo ja potvrduva mojata teza. Uopste ne se spomenuva platoformata za koja sto realno site imame problem i ke se ubieme, tuku se zbori za toa deka vmro pravi se za da se oddrzi na vlast. I na nivnite (nema da recam vasite) vikaat deka Trajce go krshel delovnikot, a ustvari on go tera najprecizno i najposteno sto moze. Ali se toa dzabe koa po mediumi i po net oni stvaraat obratna slika.

Abe na nivni mediumi uste zborele deka vmro imale okolu 200k glasovi i na ovie izbori, Sve drugo bilo falsifikuvsni glasovi, pod zakana, od administracija i slicno kako sto se tvrdese ored 2 god deka 200k glasa bile fantomski ukraden bla bla, a so dokaza deka na najdemokratskite izbori u svet ovie poslednive u dekemvri vmro maltene go povtori uspehot, so sitno namaluvanje i dokaza deka seto toa bilo laga skuvana vo opoziciskite mediumski kujni.
Dzabe oni se borat da ni ja spasat drzavata koa narodot nemoze da vidi. Ukrainskoto scenario ni e isporacano.

Kako sto vikase dedo mi koga bev mal, brzo ke ti dojde pametot ama kasno ke ti bide.
sdsm po neznam koj pat gi otfrli site krupni tocki od taa platforma, i potvrdi deka oni nema da se zalagaat za promena na ustav, sto znaci nisto od taa platforma ne moze da pomine, sekako ne mozese i so celosna podrska od sds, zasto niz sobranieto nemase da bide izglasana, niti pak ke pominese preku ustaven.
Toa deka trajce ne go krsel delovnikot zbori mu go na nekoj poremeten niskointeligenten papak, apsurdi se slucuvaat vo sobranie samo za da ne se izbere nov spiker, grebat se tegavat samo za da grujo i kompanija ne im zavrsat u zavtor, pa da se odmotuva klopceto zasto pola od pratenicite i funkcionerite na vmro imaat matni biznisi koi ke se ceslaat, tesko deka posle ova denes ke imaat prostor i da se pazarat, u paket so niv i veljanovski i negoviot sin.

Taka da ne mi zbori za imanje ili nemanje pamet, koga poveke od 10 godini mater i ebavaa na drzavata gruevci, go podelija narodot do maksimum, go cedea finansiski za sopstven budzet maksimalno, ukardoa sto mozese da se ukrade, amnestiraa teroristi, stavija eden od niv da bide na celo na odbranata na nasata zemja, taka da dedo ti pogresil, zasto dolgo vreme pominalo, a tebe pamet seuste ne ti doslo.

I ako ne bese platformata, ke bese nesto drugo, nikoj ne ni ocekuvase mirno grujo da ja predade vlasta koja podocna ke treba da go goni i da go strpa tamu kade sto mu e mestoto, vo Idrizovo.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Со самото гледање сеир, се констатира дека Мвр е соучесник во ова зло, индиректно пратениците се тепани од Мвр, а пошто пратениците се избрани од граѓаните, тогаш индиректно се тепани 700.000 полнолетни граѓани.
Literally Геноцид... или?
Зошто сакале да го убијат Села?
Сигурно ги погледнал на криво.
Сакам решение и пораз на злото, на начин што ќе се гордееме во иднина.
Сакаш Голема Албанија, барем не изигравај душегрижник, смешен си.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.962
Поени од реакции
17.788
Да сме вакви 365 дена во годината, немаше ни П од платформи да има...Сака платформа скидај го од ќутек. Сака да дели туѓа земја, раздели му ја главата на две.
Последниве години имаше протести со многу пожестока и пореволтирана маса од ова вчера,и кордонот не беше ни 5 метра поместен. Ова немаше врска со тоа какви сме 365 дена у годината,туку со наредбите на полицијата.
Го направија Заев жртва и ни ја изрезилија државата,без ништо да постигнат.
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.167
Поени од реакции
8.468
Последниве години имаше протести со многу пожестока и пореволтирана маса од ова вчера,и кордонот не беше ни 5 метра поместен. Ова немаше врска со тоа какви сме 365 дена у годината,туку со наредбите на полицијата.
Го направија Заев жртва и ни ја изрезилија државата,без ништо да постигнат.
Zaev zrtva ? Gotovo me rasplaka, posebno za Sela mi mnogu zal.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.607
Поени од реакции
43.441
Gledas, sodrzinata na tvojov post samo ja potvrduva mojata teza. Uopste ne se spomenuva platoformata za koja sto realno site imame problem i ke se ubieme, tuku se zbori za toa deka vmro pravi se za da se oddrzi na vlast. I na nivnite (nema da recam vasite) vikaat deka Trajce go krshel delovnikot, a ustvari on go tera najprecizno i najposteno sto moze. Ali se toa dzabe koa po mediumi i po net oni stvaraat obratna slika.

Abe na nivni mediumi uste zborele deka vmro imale okolu 200k glasovi i na ovie izbori, Sve drugo bilo falsifikuvsni glasovi, pod zakana, od administracija i slicno kako sto se tvrdese ored 2 god deka 200k glasa bile fantomski ukraden bla bla, a so dokaza deka na najdemokratskite izbori u svet ovie poslednive u dekemvri vmro maltene go povtori uspehot, so sitno namaluvanje i dokaza deka seto toa bilo laga skuvana vo opoziciskite mediumski kujni.
Dzabe oni se borat da ni ja spasat drzavata koa narodot nemoze da vidi. Ukrainskoto scenario ni e isporacano.

Kako sto vikase dedo mi koga bev mal, brzo ke ti dojde pametot ama kasno ke ti bide.
sdsm po neznam koj pat gi otfrli site krupni tocki od taa platforma, i potvrdi deka oni nema da se zalagaat za promena na ustav, sto znaci nisto od taa platforma ne moze da pomine, sekako ne mozese i so celosna podrska od sds, zasto niz sobranieto nemase da bide izglasana, niti pak ke pominese preku ustaven.
Toa deka trajce ne go krsel delovnikot zbori mu go na nekoj poremeten niskointeligenten papak, apsurdi se slucuvaat vo sobranie samo za da ne se izbere nov spiker, grebat se tegavat samo za da grujo i kompanija ne im zavrsat u zavtor, pa da se odmotuva klopceto zasto pola od pratenicite i funkcionerite na vmro imaat matni biznisi koi ke se ceslaat, tesko deka posle ova denes ke imaat prostor i da se pazarat, u paket so niv i veljanovski i negoviot sin.

Taka da ne mi zbori za imanje ili nemanje pamet, koga poveke od 10 godini mater i ebavaa na drzavata gruevci, go podelija narodot do maksimum, go cedea finansiski za sopstven budzet maksimalno, ukardoa sto mozese da se ukrade, amnestiraa teroristi, stavija eden od niv da bide na celo na odbranata na nasata zemja, taka da dedo ti pogresil, zasto dolgo vreme pominalo, a tebe pamet seuste ne ti doslo.

I ako ne bese platformata, ke bese nesto drugo, nikoj ne ocekuvase deka grujo mirno ke ja predade vlasta koja podocna ke go strpa u zatvor, najverojatno do kraj na negov zivot.
Колку само на преносот од ТВ Нова во живо се виде како лупа крошиња и директи обезбедувањето а Заев во ниту еден момент не беше во први редови, него се криеше позади Тодоров или Ѓорчев, не ми текнува.

Во врска со Талат, пичкарски потег на есдеес али мораа да го дадат гзот, свесни бевме сите.

П.С. Пиштолот и репетирање на истиот на обезбедувањето на зз?[DOUBLEPOST=1493340089][/DOUBLEPOST]И да, влагање со фантомка у законодавен дом, проследено со „повелете, само немој да праите многу проблеми“ хахахаха
ti neznam sto si gleal najiskreno, ali eve ti slika i prilika da se uveris deka ne si u pravo, jasno i precizno video kade Zaev i deckoto sto mu e licno obezbeduvanje se u prvi redovi vo momentot koga tolpata vlaga niz vrata, nit se kriel nit nisto, naprotiv, odma e na udar sto i se sluci, pocnaa da go klocaat, a toj od obezbeduvanje ke si reagira mahinalno koga e napadnat, ama naredbata do nego od zaev bila da ne vozvraka na udarite. I samo ednas zamavna ako ne se lazam, zasto rabota mu e da go obezbeduva zaev, sekako deka ima celosno pravo toa da go napravi koga poveke od ocigledno e deka i negoviot zivot e zagrozen, a i onoj za koj toj e platen da go shtiti.

Za pistolot, neznam dali taa licnost ( ne e istiot od muabetov od pogore ) ima dozvola da go nosi ili ne, ako ima, vo vakva situacija koga Zaev moze da bide ubien, toa sredstvo za prisila on ima pravo da go upotrebi, voopsto, vakvo nesto ne smeese da se dozvoli od strana na policijata, da se izvrsi klasicen napad i obid za linch na pratenici, taka da definitivno i kaj niv ke ima mnogu sto ke odgovaraat, del ke se pazarat sekako, ali del ke jadat otkazi, i ako imaat sreka, ke ostanat samo na niv.

Na krajot od denot, dobro e sto nikoj ne nastrada poseriozno, vo vmro se jadat u momentov sto onoj ne zastrela barem eden nivni, idealna prilika za gragjanska vojna ke imaa, a mozebi toa im bese i celta so napadot vrz zaev.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. Може конечно добил шанса да се обрати од собраниска говорница до неговите симпатизери.
Како не, и песни пеев. На албански.[DOUBLEPOST=1493341008][/DOUBLEPOST]
Па никој не мора да глуми дека го заболе за мкд или за бг, кажи ебен газ сум - сабајле сум бугарин поручек сум патриот, македонац намеснки за парички.

Доста со тие демагогии веќе.
Сам си измисли приказна и дојде до овој заклучок. Добро е. Можеш и роман да напишеш.[DOUBLEPOST=1493341120][/DOUBLEPOST]
Cej sea,trajko ja prekinal i prezakazal sednicata a ovie odlucile posle toa da si glasaat?
Najs
Конспиративен кружок се направи.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сам си измисли приказна и дојде до овој заклучок. Добро е. Можеш и роман да напишеш.
Смени си аватар/профилна слика барем ќе беше релевантен (препорачувам - македонско знаме).
Програмеру...
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
ti neznam sto si gleal najiskreno, ali eve ti slika i prilika da se uveris deka ne si u pravo, jasno i precizno video kade Zaev i deckoto sto mu e licno obezbeduvanje se u prvi redovi vo momentot koga tolpata vlaga niz vrata, nit se kriel nit nisto, naprotiv, odma e na udar sto i se sluci, pocnaa da go klocaat, a toj od obezbeduvanje ke si reagira mahinalno koga e napadnat, ama naredbata do nego od zaev bila da ne vozvraka na udarite. I samo ednas zamavna ako ne se lazam, zasto rabota mu e da go obezbeduva zaev, sekako deka ima celosno pravo toa da go napravi koga poveke od ocigledno e deka i negoviot zivot e zagrozen, a i onoj za koj toj e platen da go shtiti.

Za pistolot, neznam dali taa licnost ( ne e istiot od muabetov od pogore ) ima dozvola da go nosi ili ne, ako ima, vo vakva situacija koga Zaev moze da bide ubien, toa sredstvo za prisila on ima pravo da go upotrebi, voopsto, vakvo nesto ne smeese da se dozvoli od strana na policijata, da se izvrsi klasicen napad i obid za linch na pratenici, taka da definitivno i kaj niv ke ima mnogu sto ke odgovaraat, del ke se pazarat sekako, ali del ke jadat otkazi, i ako imaat sreka, ke ostanat samo na niv.

Na krajot od denot, dobro e sto nikoj ne nastrada poseriozno, vo vmro se jadat u momentov sto onoj ne zastrela barem eden nivni, idealna prilika za gragjanska vojna ke imaa, a mozebi toa im bese i celta so napadot vrz zaev.
Абе зошто се понашаш ко Латас? :)
Ударите од обезбедувањето беа упатени пред овој момент, ти кажувам зошто гледав во живо, цело време, од моментот кога беа надвор, кога Дамевски збореше а Бетмен се тетеравеше пошто знаеше што следи и знаеше дека он ќе го јаде ко организатор, до влезот, до првите боксови, па тегнењето, па вадењето на новинарите надвор.

Како може бе брат обезбедување да внесе пиштол во собрание? Тоа ти е исто како и обезбедување да внесе пиштол и во суд, така? Си одиш, поминуваш на метал детекторот, тој бипка а ти викаш „ааааа не, јас морам да го носам, јас сум обезбедување“. Како вака ќе градиме демократска држава после диктатура? Викаш дека имал право да го употреби :D Обезбедување е брат, ОБЕЗБЕДУВАЊЕ :D

Во врска со последниот пасус, во целост се согласувам, најбитно е што нема жртви зошто дефинитивно во тој момент можеше да дојде до ескалација.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.955
Поени од реакции
15.973
кој 6 пратеника од 67-те НЕ гласал за Џафери ?? мислам дека од БЕСА, а нашиве од сдсм сите за него...
На крај ќе излезе дека Али не инсистира на Тиранската Платформа туку Заев
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/detaljot-shto-pomina-nezabelezhano-a-mozhe-da-ja-reshi-krizata[DOUBLEPOST=1493341858][/DOUBLEPOST]кој 6 пратеника од 67-те НЕ гласал за Џафери ?? мислам дека од БЕСА, а нашиве од сдсм сите за него...
На крај ќе излезе дека Али не инсистира на Тиранската Платформа туку Заев
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/detaljot-shto-pomina-nezabelezhano-a-mozhe-da-ja-reshi-krizata
 
Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.607
Поени од реакции
43.441
Абе зошто се понашаш ко Латас? :)
Ударите од обезбедувањето беа упатени пред овој момент, ти кажувам зошто гледав во живо, цело време, од моментот кога беа надвор, кога Дамевски збореше а Бетмен се тетеравеше пошто знаеше што следи и знаеше дека он ќе го јаде ко организатор, до влезот, до првите боксови, па тегнењето, па вадењето на новинарите надвор.

Како може бе брат обезбедување да внесе пиштол во собрание? Тоа ти е исто како и обезбедување да внесе пиштол и во суд, така? Си одиш, поминуваш на метал детекторот, тој бипка а ти викаш „ааааа не, јас морам да го носам, јас сум обезбедување“. Како вака ќе градиме демократска држава после диктатура? Викаш дека имал право да го употреби :D Обезбедување е брат, ОБЕЗБЕДУВАЊЕ :D

Во врска со последниот пасус, во целост се согласувам, најбитно е што нема жртви зошто дефинитивно во тој момент можеше да дојде до ескалација.
Znaci ja zboram koga imase direkten kontakt so grupata sto vleze, zaev mozese da se skrie ko i talat u kjoshe sto bese skrien, on zastana pred site svoi luge, i zaedno so toj sto mu e licno obezbeduvanje se sudrija so 20-30 razulaveni amebi, toa e fakt, a sekako deka zaev nema da iskoci nadvor od taa sala i da bide na udar na uste 100 drugi takvi faci, so ogled deka policijata celosno potfrli.
Neznam tuka sto ti e cudno, zasto ti rece zaev se kriel i slicno, a on od sam start bese vo taa sala, kade bea stacionirani i drugite pratenici plus novinarite.

Toj inace neznam dali mu e licno obezbeduvanje, za deckoto so kozna jakna znam deka so godini e do nego, za ovoj ne, a i pak ke ti recam, neznam dali ima ili nema dozvola da nosi oruzje, dali e ili ne e vraboten vo mvr ( mozda e eden od kadrite sto vlegoa so oliver spasovski ) ni ti toa ne go znaes, toa e edno, i drugo, denes vo sobranie mozese komotno i bazuka da vneses a ne pa pistol, nekolku novinari potvrdija deka demonstrantite imale so sebe i oruzja ko nozevi, boksiraci i slicno.
I da, vo situacija da e zagrozen necij zivot, toa e edna od opciite sto moze da se desat, ko sredstvo za prisila koj covek sto ima dozvola da nosi oruzje, moze da go upotrebi.
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
824
Поени од реакции
833
Ќе се навратам на протестите на шарена револуција, како изгледаа подготовките на полицијата за протестот пред вмровското гнездо..

Пред да дојде толпата шта да видиш, подготвени.....

Во Македонија нема полиција, туку партиска пара-служба.

Имаме и орда што денес спие со умисла Села утрово да скине конци, за да има војна.
 

Attachments

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Znaci ja zboram koga imase direkten kontakt so grupata sto vleze, zaev mozese da se skrie ko i talat u kjoshe sto bese skrien, on zastana pred site svoi luge, i zaedno so toj sto mu e licno obezbeduvanje se sudrija so 20-30 razulaveni amebi, toa e fakt, a sekako deka zaev nema da iskoci nadvor od taa sala i da bide na udar na uste 100 drugi takvi faci, so ogled deka policijata celosno potfrli.
Neznam tuka sto ti e cudno, zasto ti rece zaev se kriel i slicno, a on od sam start bese vo taa sala, kade bea stacionirani i drugite pratenici plus novinarite.

Toj inace neznam dali mu e licno obezbeduvanje, za deckoto so kozna jakna znam deka so godini e do nego, za ovoj ne, a i pak ke ti recam, neznam dali ima ili nema dozvola da nosi oruzje, dali e ili ne e vraboten vo mvr ( mozda e eden od kadrite sto vlegoa so oliver spasovski ) ni ti toa ne go znaes, toa e edno, i drugo, denes vo sobranie mozese komotno i bazuka da vneses a ne pa pistol, nekolku novinari potvrdija deka demonstrantite imale so sebe i oruzja ko nozevi, boksiraci i slicno.
I da, vo situacija da e zagrozen necij zivot, toa e edna od opciite sto moze da se desat, ko sredstvo za prisila koj covek sto ima dozvola da nosi oruzje, moze da go upotrebi.
Па и јас ти зборам за првиот контакт, кога влегоа и прво дојдоа на удар со обезбедувањето, кое почна да дели крошиња. Тој момент е пред оној од видеото кое ти ми го прати, кога се напикани во ќош.

Иначе, сеа се пуштив на Курир да ја побарам сликата, зборам за овој момент.



Велиш можеби е службено лице, во ред, ќе оставиме простор и јас да сум грешно информиран. Секако дека од кога влегоа демонстрантите можеше да се внесе се' и сешто, па влегоа луѓе со фантомки а никој не ги сопре да ги легитимира, што е смешно или трагично, како сакаме. Тоа не го менува фактот дека овој лик, кој и да е (а се надевам ќе излезе брзо на нет негово име презиме и професија) влегол во Собрание СО ОРУЖЈЕ пред да започне фрката.

Смеел да пука :D Тоа ти е исто ко да чекаш ред пред Дион и обезбедувањето да ти каже „абе, не може да влезеш“ и ти да му каеш „абе знаеш ли кој сум јас, сеа ќе ти ебам сфе“ и он да те упука, пошто „осетил дека животот му е загрозен“. Апсурд!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom