Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Дај наведи ги тие цркви кои според тебе се занимавале со духовност, а не со бајки и басни. Кој ги ракоположува нивните свештеници и свештенички и по кој црковен канон!?
Не зборувам за христијански цркви! Христијанството е дел од стариот еон, зборуваме за новиот, оној во кој жената е рамноправна со мажот! Еве ти каде може да биде жената свештеничка:

Реалноста е дека живееш во свет каде жените се рамноправни со мажите по сите можни основи, каде можат да подучуваат, да се бават со духовност и да имаат власт над мажи. Исто така реалност е дека во твојата црква постои порака дека жената не смее да подучува и да има власт над маж, туку треба да молчи.
Кој се повикува на реалност а кој на фантазии е повеќе од јасно.

„...Реалноста е дека живееш...„ упати го до самиот себе, не до мене...

Посочив дека жените не се и не можат да бидат рамноправни, поради нивната објективна и до очебијност видлива разлика.

Во Црквата, жената има точно одредена улога. Миљон пати се повикуваш на Црквата и исто токлку пати грешиш, без да ти текне дека си во криво и дека абер немаш на што се повокуваш.

The Ecclesia Gnostica Catholica descended from a line of French Gnostic revival churches that developed in the 19th century.

Се развиле во 19. век? 18 века откако е воспоставена Црквата Христова биле во хибернација?
ЕГЦ не е христијанска црква алоо! Зошто трескате глупости?

„...Реалноста е дека живееш...„ упати го до самиот себе, не до мене...

Посочив дека жените не се и не можат да бидат рамноправни, поради нивната објективна и до очебијност видлива разлика.

Во Црквата, жената има точно одредена улога. Миљон пати се повикуваш на Црквата и исто токлку пати грешиш, без да ти текне дека си во криво и дека абер немаш на што се повокуваш.
Жените можат и се рамноправни! Денес имаш жени полицајци, војници, политичари, адвокати, професори, судии, председатели! По очебијно и пообјективно од ова амин!
Пак ќе ти кажам, преку фалусов какви улоги имате во црквата ваша!

Се е христијанство. :)

Еден бог, една црква, еден крал, еден закон.... иако исламот замати водата малку ;)

Жените можат и се рамноправни! Денес имаш жени полицајци, војници, политичари, адвокати, професори, судии, председатели! По очебијно и пообјективно од ова амин!
Пак ќе ти кажам, преку фалусов какви улоги имате во црквата ваша!

И што рече, жените-судии ја зголемија правичноста во судскиот систем?...
Како, кога, каде?...[DOUBLEPOST=1493241780][/DOUBLEPOST]

А да не е Исламска црква?

А кој бог со исповеда ЕГЦ? Кроули?..

И што рече, жените-судии ја зголемија правичноста во судскиот систем?...
Како, кога, каде?...
Рамноправност значи подеднаква застапеност и подеднакви права, услови и можности.
Денеска жените се подеднакво застапени, имаат подеднакви успеси и подеднакви привилегии како и мажите. Сакал ти да признаеш или не.

Рамноправност значи подеднаква застапеност и подеднакви права, услови и можности.
Денеска жените се подеднакво застапени, имаат подеднакви успеси и подеднакви привилегии со мажите. Сакал ти да признаеш или не.

Да резимираме; жените имаат подеднакви права со мажите, за да имаат подеднакви права со мажите.

Локига...

А што рече, зашто жените се помалку платени од мажите во иста професија?

А да не е Исламска црква?

А кој бог со исповеда ЕГЦ? Кроули?..
Немаш ти акал за да разбереш тоа...држи си се ти до змиите, змејовите и џиновите. Преголем залак за тебе се тие работи.[DOUBLEPOST=1493242053][/DOUBLEPOST]
А што рече, зашто жените се помалку платени од мажите во иста професија?
Лажеш, судија си е судија, професор си е професор! Платата не зависи од тоа дали истите ќе бидат мажи или жени!
Од очај, кутриот почна да бладаш.

Немаш ти акал за да разбереш тоа...држи си се ти до змиите, змејовите и џиновите. Преголем залак за тебе се тие работи.

Пак немаш одговор?...[DOUBLEPOST=1493242203][/DOUBLEPOST]
Лажеш, судија си е судија, професор си е професор! Платата не зависи од тоа дали истите ќе бидат мажи или жени!
Од очај, кутриот почна да бладаш.

Види пост погоре...

„Тешко дека било кој ќе погреши, во мислењето дека “Гностичката” “Католичка” “Црква” означува некој пооддалечен облик на христијанството!

Многу од ритуалните обичаи на Гностичката Католичка Црква личат на христијанските навики. Всушност сржта на ритуалите на E.G.C. е предхристијанска, како и на слични христијански ритуали. Мистеријата Озирис – Христос помина, а мистеријата на Телемата и Хорус започна.

Христијанската историја долго време ги прикажуваше гностиците како христијанска група еретици. Тоа е бесмислено. Гностицизмот е древна филозофија на Илуминизмот.

Гностиците не зависат од слепа вера, гностицизмот се базира на рационално откривање на долните работи и визионерско разоткривање на горните работи. Тоа било вештина на мудреците пред да биде поставен каменот на камен.“

--- Гностичка Католичка Црква

Многу има да се учи. Само што почнуваме, на младите е светот :)

Оди учи не туку измислувај топла вода од мрза - не можам да ти ги читам бладањата повеќе. Ми се гади кога читам вакви бесмислици!

„Тој што збори ова она мора да знае духовноста на човекот“... кај ги наоѓате овие романтичарски ствари?
„... во смртта Платон предава филозофија, таму нема титули, нема доктори, нема човечки говор преку кој се куминицира, нема книги ниту ритуали....секој од вас ќе легне во креветот со неа (смртта) , но предходно ќе ве "соголи" ништо од овој свет не преминало во другиот..“

Каде запна? Ми се пушташ? :)

Ти ниту знаеш што Платон зборува ниту знаеш за смрт ниту ништо.
Ти си обичен галамџија кој што се крие зад „мистични“ размисли собрани по нет со кои сакаш да се прикажеш како искусен човек кој што соголил се и смртта ја поминал и сега е вториот Исус.
Кај се раѓате вакви, без искушенија, без иницијации, без ништо - а ете ти се знаат, се поминале - се можат!

А се наплаши да не кажам кој си и што си во приватниот живот. Се повикуваше на етика и морал, за која подоцна тврдеше дека ја немам!

Мене ме лажеш, другите ги лажеш кој си и што си или има некој голем проблем со тебе?
Ништо поразличен од христијаните - постојано нешто не поучувате и не туркате во ист калап.
КАЛАП НЕ ПОСТОИ!

Ти и тоа што „разбираш“ од смртта, разголување - чувај си го за себе си.
Многу зборување за смртта - ќе дојде непоканета и тоа не кај тебе, туку кај она што го љубиш најмногу во животот).
Не си читал книги, не ја знаеш историјата на Смртта (да, со голема буква СМРТ).

Опседнати луѓе од смртта. Страшно.

Мојата начитаност доаѓа од книгите, а мојата мудрост (максималното од она што јас го разбирам од она што сум прочитал и практично применил) не ја прикажувам на форум, бидејќи... се нема потреба. Дојден сум тука да зборувам за Телема како на деца - кои не знаат ништо. Со детски пристап... нема да ви откријам што значи „Смртта е за пците“. „Смртта е забранета за тебе, о човеку“. „Смртта е круна на се.“ кои се стихови од „Книга на Законот“.

Додека ти, постојано се расфрлаш со навидум мудри размисли за „духовноста“ и за тоа што е што во секој ситем - а не си запознаен со ниту еден - од мрза, страв, немање капацитет... Сето ова што го глаголаш, да имав потреба ќе ти кажев од каде си го собрал - но ќе те оставам да зборуваш уште.
Ме интересира процентот на луѓе низ годините кои ќе паднат на овие романтичарски дрдорења и „соголувања“ ;)

Доста ги поучуваш луѓето на глупости и романтизам, посебно нас Телемитите - забораваш дека ќе дозволам да бидам во грешка без проблем во однос на твоите „мудрувања“ за постигнувања и иницијации, но во никој случај нема да прекршам заклетва и да зборувам за свети работи за да сфатите каде грешите.

„Лоша Магика преставува прифаќањето дека некој е нешто друго , а не Неговото највнатрешно себство.
Треба да се впуштиме страстно во секое можно искуство; со правењето на тоа се прочистуваме од оние наши лични предрасуди, кои ни дадоа погрешно сфаќање и кои не спречуваа во извршувањето на нашите Вистински Волји и во спознавањето на нашата Суштина и Природа.“

Законот е за Сите, А. Кроули

Почнуваш да се користиш со ниски удари , иако индиректно без никој да примети заштитувајќи ја твојата приватност ти уочив дека и јас знам кој се крие позади никот на Хептаграм, да ги задржиме форумските правила и да не мешаме баби и жаби.
Немањето доволно духовно искуство, е показател зошто телесно враќаш удар.

Што се однесува до смртта, целата приказна за духовноста е поврзана со неа иако користите поинакви термини како премин преку бездната, тоа неосознаено доживување провејува во сите духовни книги.
Тоа е и крајната цел од сите можни редоследни доживувања, да се носи најголемата темнина во себе , а тоа и не е баш така едноставно...

Работата е што не се случува често во човек да бидат соединети животот и смртта за да имате повеќе информации, затоа и реакцијата ти е во рамките на разумно резонирање со поголема доза на неверување.
Немам намера да убедувам никого за да сватите, бидејќи работите ќе се одвиваат во правецот како Мојсе и фараонот. Недоволни се твоите провокации, потруди се, знам дека можеш и посилно и пооштро. И како што бива редот, нема враќање назад...(во котекс на смртта)

Не разбрав она со мудрување за постигнување иницијации,,.. немам намера да бидам иницијант во ото, ако тоа ти е дилемата.

п. с. Следниот пат помешаш ли баби и жаби, ќе ги помешам и јас.

Што се однесува до смртта, целата приказна за духовноста е поврзана со неа иако користите поинакви термини како премин преку бездната, тоа неосознаено доживување провејува во сите духовни книги.
Тоа е и крајната цел од сите можни редоследни доживувања, за да се носи најголемата темнина во себе треба, а тоа и не е баш така едноставно...
Што се однесува до смртта - ниту ја разбираш ниту си ја доживеал. На сон не се важи.
Реков: не глаголај за смртта колку и да ти е магична или се плашиш од неа. Преку дрдорење за смртта нема да станеш мудрец.
А и реков нешто за Смртта - со големо С.

Да, измислуваш топла вода и се криеш зад романтичарски поими „смрт“, „соголување“ и си градиш од тоа кули од песок и ми продаваш тука сказни.
Ништо не си постигнал на духовен план а се дуеш ко паун.
Неписмен си во однос на духовното и сето тоа го маскираш зад овие твои сказни.

Знам, знам - Кроули и Пророк е едно та исто за тебе. Неписмен си и неписмен ќе останеш во однос на Законот на Телема и целиот систем.
Реков еднаш: премногу light коментирате за комплексен систем кој што не сте ни пробале да го проучите.
Не мислам да те поправам.

Ок, Мојсие од Македонија - те разбрав одамна: ти си новиот мудрец кој што поминал се, па сега дојде на форумов да следи Телемити и да ги поправа како не е тоа смртта и искуството туку она другото е ;)

Никој не спомна иницијации за во О.Т.О. . Секогаш на тоа ви текнува кога ќе напишам иницијација! Штета.
Не ни треба да убедуваш никој во ништо...

Јас не возвраќам удар, бидејќи не сум почувствувал удар (не разбирам што беше „телесниот удар“ од постовите порано) - само читам што пишуваш и колку си нереален, а таа твоја замагленост ја користиш 8 години да заморуваш луѓе по форумов со романтични сказни критикувајќи работи кои воопшто не ги разбираш.
И сега кога некој ти вели дека не знаеш што зборуваш ти се лутиш и зборуваш за враќање удар и слично!

Каде така?

P.S. Штета што го имаш овој став :
„Што се однесува до смртта, целата приказна за духовноста е поврзана со неа “

Последно уредено:
Реалната состојба на терен вели дека денес има жени што подучуваат и имаат власт над мажи.

И што велиш, жените-судии ја зголемија правичноста во судскиот систем? Како можам да измерам?

Самиот посочив дека навистина има жени кои подучуваат, но во световното живеење, за световни теми, не и во Црковното и духовното.[DOUBLEPOST=1493244014][/DOUBLEPOST]
Од друга страна ти од петни жили се обидуваш да прикажеш како реалност идеолошки мртви правила, според кои жените не смеат да имаат власт над мажи и да подучуваат.

Јас ти посочив пример „од терен„, не идеолошки памфлет за „папирната„ рамноправност при исплатата на плати.

И што велиш, жените-судии ја зголемија правичноста во судскиот систем? Како можам да измерам?

Самиот посочив дека навистина има жени кои подучуваат, но во световното живеење, за световни теми, не и во Црковното и духовното.
Дали ја зголемиле или не, не е воопшто поентата во муабетов! Само утврдивме дека ти следиш мртва идеологија, правила што се укинати и не важат повеќе. Се друго е млатење празна слама од твоја страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom