Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Остана како по обичај без одговор

Одговорот веќе е даден:

„..Плус, глеаш дека не те дружам...„

За полесно читање...[DOUBLEPOST=1493231153][/DOUBLEPOST]
Да, да - „вселенски собор“ на православната црква чија наука е само веро-науката.

Подобро организирајте еден собир на United Federation of Planets, кога веќе толку „вселенски“ сакате. Да може да дојдеме да се дружиме, да муабетиме - да кулираме.

Бесцелно глаголаш. Од вашето високоумие низ вековите дојдовме до тоа ти сега да ми зборуваш како жената нема потреба да е рамноправна со никој и ништо - убаво за неа си пишува во Библијата и така ќе биде засекогаш, на секој да му велиш дека неговиот живот е без законие и празнина, а се лутите кога ви велат дека вие сте тие кои сте робови на догмата!
Затоа сега имаме мирјани кои се ставаат на местото на свештеници - новиот еон си го зема данокот кај оние старо-еонски расположени луѓе кои намирисале нешто од новото, ама пусти страв - не им се испушта догмата.

Ти немаш право ниту сила да осудуваш никој за ништо! Наведни си главата, стави си јаремот и терај.

Хепта,

а која е целта од твоево глаголење насочено кон тебе самиот? Нешто си докажуваш на самиот себе, сам себе се убедуваш?...:(

@alf, секој што се обидува да критикува нешто, да го брани или објаснува - мора да го проучувал истото или барем доволно да е запознаен со истото.

Секој што се обидува да говори и нуди одредена филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) , треба добро да ја познава духовноста и човековата душа.
Сето друго е злобно негативно глаголање колку да се оцрни она што не се знае или луѓето кои го објаснуваат нештото.
Ниту една филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) не може да има екслузивност во застапување на духовнот.Секоја обид се понуди таква филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) е акт на злоба!
Мрзливоста, суетата и идејата да ми глумиш мудрец заедно со негативното зборување за Телема без заморување да се научи и запознаеш што е што - е доволен показател дека или си зло или нешто друго не е во ред со тебе.
Секој што губи има право да се лути!:P
Што бараш од мене? Да не сум Телемит? Да не сум против стариот еон? :LOL:
И после толку време , не разбра!
Ти биди што сакаш,верувај во што сакаш, практикувај ритуали до бесвес.....но се додека не постигнеш ниво да ја носиш (духовноста) не ја нуди! Првин скокни ,па кажи оп!
Што знаеш ти за "тие книги" кога не си прочитал ништо од тоа? Како така донесуваш заклучок на жими мајка? По инерција?
Твојата "мудрост" произлегува од читање книги,а постои и една поинаква која се доживува со смртта, која ја именувате како духовност.

Како се ти запознаваш со филозофијата на Платон? Со муабетењето луѓе кои го читале обидувајќи се да ги провоцираш да ти дадат дел од нивното знаење за да ти не читаш? :cautious:
Мислиш во смртта Платон предава филозофија, таму нема титули, нема доктори, нема човечки говор преку кој се куминицира, нема книги ниту ритуали....секој од вас ќе легне во креветот со неа (смртта) , но предходно ќе ве "соголи" ништо од овој свет не преминало во другиот..
А ти сеуште мислиш дека некои пишани книги ќе ти кажат и покажат како се стигнува таму?

Одговорот веќе е даден:

„..Плус, глеаш дека не те дружам...„
Jaс и не би се дружел со тебе, си имам јас свое достоинство, али одговорот ти изостана, како тоа таја света Тегла проповедаше и подучуваше како вештерка во рамките на црквата.
Не треба да сме другарчиња за да одговориш на тоа прашање.

Ти немаш ништо со мојата цел и ти реков дека твоите прашања немаат вредност за да бидат одговорени... ниту пак правилно разбираш било што.

Оди учи не туку измислувај топла вода од мрза - не можам да ти ги читам бладањата повеќе. Ми се гади кога читам вакви бесмислици!

„Тој што збори ова она мора да знае духовноста на човекот“... кај ги наоѓате овие романтичарски ствари?
„... во смртта Платон предава филозофија, таму нема титули, нема доктори, нема човечки говор преку кој се куминицира, нема книги ниту ритуали....секој од вас ќе легне во креветот со неа (смртта) , но предходно ќе ве "соголи" ништо од овој свет не преминало во другиот..“

Каде запна? Ми се пушташ? :)

Ти ниту знаеш што Платон зборува ниту знаеш за смрт ниту ништо.
Ти си обичен галамџија кој што се крие зад „мистични“ размисли собрани по нет со кои сакаш да се прикажеш како искусен човек кој што соголил се и смртта ја поминал и сега е вториот Исус.
Кај се раѓате вакви, без искушенија, без иницијации, без ништо - а ете ти се знаат, се поминале - се можат!

А се наплаши да не кажам кој си и што си во приватниот живот. Се повикуваше на етика и морал, за која подоцна тврдеше дека ја немам!

Мене ме лажеш, другите ги лажеш кој си и што си или има некој голем проблем со тебе?
Ништо поразличен од христијаните - постојано нешто не поучувате и не туркате во ист калап.
КАЛАП НЕ ПОСТОИ!

Ти и тоа што „разбираш“ од смртта, разголување - чувај си го за себе си.
Многу зборување за смртта - ќе дојде непоканета и тоа не кај тебе, туку кај она што го љубиш најмногу во животот).
Не си читал книги, не ја знаеш историјата на Смртта (да, со голема буква СМРТ).

Опседнати луѓе од смртта. Страшно.

Мојата начитаност доаѓа од книгите, а мојата мудрост (максималното од она што јас го разбирам од она што сум прочитал и практично применил) не ја прикажувам на форум, бидејќи... се нема потреба. Дојден сум тука да зборувам за Телема како на деца - кои не знаат ништо. Со детски пристап... нема да ви откријам што значи „Смртта е за пците“. „Смртта е забранета за тебе, о човеку“. „Смртта е круна на се.“ кои се стихови од „Книга на Законот“.

Додека ти, постојано се расфрлаш со навидум мудри размисли за „духовноста“ и за тоа што е што во секој ситем - а не си запознаен со ниту еден - од мрза, страв, немање капацитет... Сето ова што го глаголаш, да имав потреба ќе ти кажев од каде си го собрал - но ќе те оставам да зборуваш уште.
Ме интересира процентот на луѓе низ годините кои ќе паднат на овие романтичарски дрдорења и „соголувања“ ;)

Доста ги поучуваш луѓето на глупости и романтизам, посебно нас Телемитите - забораваш дека ќе дозволам да бидам во грешка без проблем во однос на твоите „мудрувања“ за постигнувања и иницијации, но во никој случај нема да прекршам заклетва и да зборувам за свети работи за да сфатите каде грешите.

„Лоша Магика преставува прифаќањето дека некој е нешто друго , а не Неговото највнатрешно себство.
Треба да се впуштиме страстно во секое можно искуство; со правењето на тоа се прочистуваме од оние наши лични предрасуди, кои ни дадоа погрешно сфаќање и кои не спречуваа во извршувањето на нашите Вистински Волји и во спознавањето на нашата Суштина и Природа.“

Законот е за Сите, А. Кроули

Ти немаш ништо со мојата цел и ти реков дека твоите прашања немаат вредност за да бидат одговорени... ниту пак правилно разбираш било што.

Хепта,

не мораш да преоѓаш на „ти„, оти темава е поинаку насловена.

Пак кидна од одговорот; сакаш нов вселенски Собор, свикан саде ради тебе?
И добро, кој е тој лик, а да ти е „на нивоу„ за да мојш со него да си поглаголиш?...

Ти реков дека твоите прашања немаат вредност за да бидат одговорени... ниту пак правилно разбираш било што.

Сеа ми звучиш ка влаон од се-де-се то...„Некои прашања не заслужуеле одговор„...:pos:

Патем кажано, не се сечам дека си одговорил барем на едно...Тешки се, а?

Не, глупи се и бесцелни. Од христијанин не ни очекувам ниту паметни ниту тешки прашања!
Со тоа твое високоумие ништо не правиш...

Кој му го тргна каменот пред пештерата каде што беше погребан Исус?
Анѓели, демони, пријатели или роднини?

Тешко е ова прашање?

Не биди смешен. Стар си за вакви глупости.

Единствено нешто кое го утврдивме е дека ти и на тебе сличните немате ништо со реалноста и здравиот разум. Да имаше лагата или заблудата квантитативна особина, слободно ќе можеше нејзината мерна единица да се вика Мики.
Сакал ти или не, ти се допаѓало или не, живееш во секојдневие што нема ништо со твојата заблуда! А жените, тие на твоја жалост ем имаат подеднакво право како и мажите, ем можат да подучуваат и да бидат свештенички!
Се што ти останува е да си пукаш од мака и да продолжиш да сведочиш за глупоста и апсурдноста на слепата верба и догмите! Секој твој пост е пример и сведоштво за малоумноста да се прогласува очигледноста за фантазија а фантазиите за реалност.

Не, глупи се и бесцелни. Од христијанин не ни очекувам ниту паметни ниту тешки прашања!
Со тоа твое високоумие ништо не правиш...

Кој му го тргна каменот пред пештерата каде што беше погребан Исус?
Анѓели, демони, пријатели или роднини?

Тешко е ова прашање?

Не биди смешен. Стар си за вакви глупости.

Хепта,

веќе прашав; која е целта на рамносправноста меѓу мужите и жените и очекувано, одговор не добив, и сеа ми какаш дека сум поставуел бесцелни прашања????

Ајде де; а рамноправноста има своја цел? Сега уште да ми кажеш која е целта. Или и таа е бесцелна како се‘ што е бесцелно во Телемската идеологија.[DOUBLEPOST=1493238611][/DOUBLEPOST]
Единствено нешто кое го утврдивме е дека ти и на тебе сличните немате ништо со реалноста и здравиот разум.

...:lolzz:...

И јас истово ти го велам; во што појќе во право од мене? И кој нема врска со реалноста; тој кој се повикува на реалноста или тој кој се повикува на фантазијата?[DOUBLEPOST=1493238693][/DOUBLEPOST]
Сакал ти или не, ти се допаѓало или не, живееш во секојдневие што нема ништо со твојата заблуда!

Не фантазирај; веќе напишав дека Црквата не живее според мудростите од Светов. Тука спаѓа и Телема.[DOUBLEPOST=1493238760][/DOUBLEPOST]
А жените, тие на твоја жалост ем имаат подеднакво право како и мажите, ем можат да подучуваат и да бидат свештенички!

А во која Црква се свештенички? Во лезбејската?
Дај потсети ме, колку Апостолки Христос повика на задача?[DOUBLEPOST=1493238809][/DOUBLEPOST]
Се што ти останува е да си пукаш од мака и да продолжиш да сведочиш за глупоста и апсурдноста на слепата верба и догмите! Секој твој пост е пример и сведоштво за малоумноста да се прогласува очигледноста за фантазија а фантазиите за реалност.

Веќе ти напишав; не пукам од никава мака, понајалку од мака по ликови кои решиле да се валкаат максимално во својата нечистотија и кои сами на себе веќе си пресудиле.

Последно уредено:
Ти само додаваш ? (прашалник) на тотално без врска реченици!
:bravobe:

Ти проповедаш дека не треба да има рамноправност помеѓу мажот и жената, сигурно не ни разбираш што е рамноправност, а ми зборуваш за цел некаква.
Бегај!!!

Секој што се обидува да говори и нуди одредена филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) , треба добро да ја познава духовноста и човековата душа.
Како ти ја познаваш душата на другите? Можеш да влезеш во нечија кожа? Убеден си дека твоите искуства или убедувања се ,,вистина" која важи за сите? Ако одговорот е да, тогаш што те разликува тебе од еден Мики што верува во џинови, змејови, демони и слични ликови од бајки? Како ти ќе докажеш дека твојата замисла за духовност е ,,онаа вистинската" а другите грешат?
Ниту една филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) не може да има екслузивност во застапување на духовнот.Секоја обид се понуди таква филозофија (Ипси, читај како систем и алатки;)) е акт на злоба!
Па токму оние што полагаат право на ексклузивност на духовноста се оние кон кои немаш ниту еден збор критика, што се однесува до Телемата, не само што никаде не се полага ексклузивност на духовноста, туку во Книга на Рамнотежата е кажано следново:

LIBER LIBRAE SVB FIGVRA XXX

20. Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш י ה ו ה , а во Озирис י ה ש ו ה . Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори!

Сакал ти или не, ти се допаѓало или не, живееш во секојдневие што нема ништо со твојата заблуда! А жените, тие на твоја жалост ем имаат подеднакво право како и мажите, ем можат да подучуваат и да бидат свештенички!

Kaде можат да бидат свештенички?

...:lolzz:...

И јас истово ти го велам; во што појќе во право од мене? И кој нема врска со реалноста; тој кој се повикува на реалноста или тој кој се повикува на фантазијата?
Реалноста е дека живееш во свет каде жените се рамноправни со мажите по сите можни основи, каде можат да подучуваат, да се бават со духовност и да имаат власт над мажи. Исто така реалност е дека во твојата црква постои порака дека жената не смее да подучува и да има власт над маж, туку треба да молчи.
Кој се повикува на реалност а кој на фантазии е повеќе од јасно.
Не фантазирај; веќе напишав дека Црквата не живее според мудростите од Светов. Тука спаѓа и Телема.
Преку фалусов според што живеела црквата твоја! Ова е подеднакво малоумно, како и дете од предшколска возраст што решава да оди дома, затоа што другарчињата му дале гол додека играл фудбал. Не сакам да биде реалност нешто и ќе го направам да не е со тоа што ќе кажам дека црквата не живеела според тоа...:tapp:
А во која Црква се свештенички? Во лезбејската?
Дај потсети ме, колку Апостолки Христос повика на задача?
Во цркви што се занимаваат со духовност а не со бајки и со басни. Твојата секта не е ниту единствена ниту посебна, ниту има ,,авторски права" над духовноста.
Веќе ти напишав; не пукам од никава мака, понајалку од мака по ликови кои решиле да се валкаат максимално во својата нечистотија и кои сами на себе веќе си пресудиле.
Ако ако, теши се. Тоа ти останува само.[DOUBLEPOST=1493240608][/DOUBLEPOST]
Kaде можат да бидат свештенички?
Во ЕГЦ (Ecclesia Gnostica Catholica) на пример.

Последно уредено:
Во цркви што се занимаваат со духовност а не со бајки и со басни. Твојата секта не е ниту единствена ниту посебна, ниту има ,,авторски права" над духовноста.

Дај наведи ги тие цркви кои според тебе се занимавале со духовност, а не со бајки и басни. Кој ги ракоположува нивните свештеници и свештенички и по кој црковен канон!?[DOUBLEPOST=1493240903][/DOUBLEPOST]

The Ecclesia Gnostica Catholica descended from a line of French Gnostic revival churches that developed in the 19th century.

Се развиле во 19. век? 18 века откако е воспоставена Црквата Христова биле во хибернација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom