Уште една ваква доскочица во вакви моменти и одиш на бан од тема.И да освои Вардар ЛШ чудо големо, и онака нема ниту еден Македонец у прва постава, што се палите толку не знам ...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште една ваква доскочица во вакви моменти и одиш на бан од тема.И да освои Вардар ЛШ чудо големо, и онака нема ниту еден Македонец у прва постава, што се палите толку не знам ...![]()
Картите од трибината се распродадени во нормална продажба.Ok sve ova e tocno, ama da mu ebam mater tolku li ne moze da se soberat varem stotina dusi.Sekako se znaete megju sebe, a plus toa sigurno ke bidete u sala, samo so ke bidete rastrkani.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Jbg kaj nas nema navivacka kultura i toa e, pola idat od so e toa in nego li so gi zanima.Probaa lani so tie tropalkite od vip, ama so deka.Lugje grabaa po 4,5 moze za u gz da gi piknat.A pritoa ne gi ni koristeaКартите од трибината се распродадени во нормална продажба.
Во сала сигурно ќе има барем 500 души кои низ годиниве биле членови на Комити, ама тоа не е доволно да има јака атмосфера.
Ти треба некој што ќе води навивање, ти требаат тапани (без нив ништо), ти требаат луѓе заградени во посебен дел од салата.
Не е така лесно да се напраи атмосфера. За атмосфера како во другите земји, Томасино има најдобро опишано во неговиот пост, како се прави тоа на западот.
Цела ала пее едно исто цело време и чукаат или на тропалки или на 100 тапани.
Такво нешто кај нас не поминува.
Не знам дали јавноста знае како функционира „групата“ последниве две сезони.@Colt Willcox Кај кого е вината друже?
Тие што ја памтат Слога , ЦСКА , Победа , КИФ Колдинг , ФК Вардар кога тонеше, Кале со Вујо тие пријателе знаат што е хемија.Многу фактори влијаат на целосниот распад. Не само на Комити туку и на целата тифо сцена во државата. Кај Комити конкретно најголема вина имаат самите "членови". Џабе луѓе продаваат карти. Џабе се прават кореографии 3-4 дена по ред по 12 саати и си одиш дома у 7 сабајле. Џабе се трудиш да воведеш ред и мир. Џабе и едукацијата. Џабе е се. Ако се нема воља и желба за навивање, не можеш никого да натераш да дојде на утакмица.
Лесно е да најдеш изговор, еј шо ќе идам тапа е утакмицата или еј шо ќе идам нема да има луѓе и ред други изговори. Имало, има и ќе има цел живот луѓе што ќе работат контра интересите на мнозинството, ама тоа не е причина да се откажеш. А, многумина се откажаа и ради тоа, некои се оженија, некои се вработија, некои странство заминаа. Една управа да не чини ќе разберам. Ќе разберам и 2. И 3. Ама секоја управа да не ни чини, не е можно. До нас е очигледно. Ама да не се објаснуваме тука, проблемите се на групата и треба да останат во групата.
Мене ме интересира зошто обичната публика не се обиде да направи атмосфера? 5000 луѓе доволно е да свиркаат и тропаат на противнични напад и да скандираат Ајде ајде Вардаре во напад. Логично, не може да се бара да пеат посложени песни затоа што не ги знаат. А, не ги знаат затоа што идат од дерби на дерби, и најверојатно не ги ни знаат екипите на терен, ама добиле гратис карти па да се сликнеме. Далеку сме ние од Европа и европски тим. Како што кажа Колт, нема никаква хемија меѓу играчите и публиката. А, ако немаш хемија батали се друго. Тие што идеа на Кале у времето на Вујо кога бевме и во подем како група знаат што е хемија меѓу тим и играчи. Го имаше тоа и со новава екипа, ама тогаш се почна да се распаѓа освен клубот.
Уствари така и одат работиве. Јак Вардар, слаби Комити. Јаки Комити, слаб Вардар.