Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Абе го душкав пред месец дена Авентусот,незнам која верзија беше, ама разликата у пари помеѓу Aventus и CDNI и Insurection па и Avenue е мнооооогу поголема него разликата у мирис. Мислам дека самиот момент да имаш шишенце авентус вреди повеќе него ли самиот мирис. Иначе, за обични смртници нема разлика. @PewDiePie нарачај си Al Rehab Avenue, не е идентичен со Авентус ама е доста сличен, трае ко индиска серија, се осеќа ко скара за 1ви мај а кошта ко кило патлиџан у март.

Разликата у мирис е гооооолема. Ако си го тестирал само 1 затоа не приметуваш некоја голема разлика, заноси го некои 5-6x и друго е. Иначе CDNI е ок, но едноставно сиромашен е поготово првите 30 минути, како да ги нема високите ноти, после доаѓа поблиску но потежок е на бреза за разлика од Aventus и осетно по оштар е.

Се на се немам начекано достојна копија до сега, и мислам дека се работи за таков парфем на кои копии не му се соодветни. Лично пре би земал Encre Noire Extreme за некои 45$ наместо лоша копија за 30$.

Кој машки летен парфем, така полесен би ми препорачале? Инаку до некоја цена од 70-80 долари.

Ај некој нека каже два три збора за Joop homme Eau de Toilette

Искуства од Dior Homme Intense со батч кодови 2014та натаму? Траење, мирис, проекција?

Од лично искуство,зара има најбољи парфеми со приступачна цена за 599 ден имаш парфеми има и од 200мл тие се околи 799 разни мириси имаш за секоја индивидуа и долготрајни се ја го имам red vanila,dark emerald и oriental испробано нема кој ме нема прашано сеа јесте оргинал си е оргинал ама за наш стандард може и вака да поминеме а ако ме прашувате за оригинал до сеа најбољи што ги имам испробано се јаболчето Nina Richi,dior,mochino,play,carolina herera овој најновиот никако да го запаметам хабахах по мој вкус тоа е тоа

Новиов Chrome е доста добар..инаку Franck Olivier Black Touch доста сличен е на Хермесот.

Додаден нов парфем у колекција Vesace Eau Fraiche Eau De Toilette Spray
Добра пролет-лето комбинација
6ffb4000a251f80089d89ad78113b4e6.jpg
063bed0d96385545cb5e0645fc47f4dd.jpg
483310eb6a0d0074fd6f18f58a3d8ff7.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Искуства од Dior Homme Intense со батч кодови 2014та натаму? Траење, мирис, проекција?

Најновиот У Б И В А, 2016 - 2017 треба да е, другар зема сеа скоро, кинеееееееее. 2014 е слаба година за DHI, исто и 2015, лоши верзии беа тие (воденасти од аспект на проекција) али како мирис, пак е перфекција.

Иначе тестирав неколку нови парфеми,

1. Atelier Cologne - Bergamote Soleil O M G! с о в р ш е н с т в о! најдобриот бергамот после Xerjoff - NIo, како да мирисаш лимонада, со субтилни флорални тонови во позадина, освежувачко ремек дело, како да поминуваш во градина - по природен мирис амин, за лето ИЗМИСЛЕНО.

2. Xerjoff - Nio, Moжеби најдобриот летен парфем кој некогаш сум го мириснал, го надмина и Aventus, поготово поле едно 1h од апликација, на старт е малце остар за мој вкус.

3. Hermes -Terre D Hermes Parfum, по избалансирана - по богата, и по мека верзија на оргиналот, перформансите се послаби исто така EDT го преферирам сеуште, ветиверот е исто така повеќе во позадина, а јас обожавам ветивер.

4. Xerjoff - Uden, Meh Ништо посебно, скапа и малце подобра верзија на Allure Homme Sport (кој е фантастичен) од аспект на цена не вреди, како мирис е топови.

5. Armani - ADG Profumo - Meh, ништо посебно - очекував дека ќе биде по различен од оргиналот, не планирам да мирисам како 1/2 држава.

6. DG - The One EDP - Meh, патетика - 2/3h и нема ништо!

7. Gucci - Oud Intense - доста добар, но патетични перформанси на мене, 2/3h и толку, исто така доста женствено отварање.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom