Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.808
Поени од реакции
4.248
Дали ви паѓа мрежата на кратко? Неколку пати ми падна на 10 секунди и си се поврза сам телефонот а последните два пати кога пробав автоматски да се поврзам не ми дозволи. Рачно одбрав 3г мрежа, не сакаше, па успеав на 2г мрежа, и нормално само 2г и имав па после одбрав автоматски и ме врати на 3г.
Истиот проблем го забележав и во Германија на нивната лајка. И на хтц 820 и на лг г5.
eve od koga mie registrirana 1va sim(3ti avgust2016) drugite 2 se oktomvri-osvem pred mesec koga nemase vip nikade mreza 1h- ne sum videl do sega da nema mreza,sto sum videl e deka istata sim ja stavam vo Lg sto go koristam konstantno speedtest 15/2, stavam vo kinez so dual sim sto mie tamu odvaj 10, a telefonite i spdtest od ista lokacija ... aj sega,[DOUBLEPOST=1492273670][/DOUBLEPOST]
Може и до телефонот да е. Кај мене ако ставам на gsm/wcdma секогаш одбира gsm(2g) и чат пат паѓа. На wcdma only (3g) никогаш не паднал.
kaj kinezot mie prioritetna 3g- a vo mrezni stoi auto, ne sum videl do sega 2g, a na lg to ja gleda i LTE ama vika ne moze vo momentov da se konektira i se vrajka na wcdma sam ,ostaven mie na auto, i sto e naj jako kupen od vip i zaklucen a na lyca raboti bez roaming za data i neja gleda kako nacioanlen roaming mrezata si funkcionira kako so micro sim od vip, duri ni postavki za lyca ne namestiv internet imase,

Attachments

Последно уредено:
P

psychostasia

Гостин
Кај мене на ауто ни мрежа не дава дека има. Gsm/wcdma/lte пак не дава ни мрежа. Само wcdma или gsm/wcdma имам мрежа. До телефоните е, убаво тестирајте и проверувајте сетинзи за мрежа.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.098
Поени од реакции
1.373
Ги пробал некој Лајка во роаминг?Неможам да го активирам

P

psychostasia

Гостин
Ги пробал некој Лајка во роаминг?Неможам да го активирам
Пред мене еден прашуваше имал австриски број (или така нешто, битно странски) од лајка и тука не му функционирал. Му рекоа дека нема уште начин да префрли од странски број на наша мрежа.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.098
Поени од реакции
1.373
Пред мене еден прашуваше имал австриски број (или така нешто, битно странски) од лајка и тука не му функционирал. Му рекоа дека нема уште начин да префрли од странски број на наша мрежа.
Јас приметив во Sim services менито има опции да бираш земји. Мислам дека така се активира роаминг. Затоа што внатре самото мени се вика роаминг

P

psychostasia

Гостин
Јас приметив во Sim services менито има опции да бираш земји. Мислам дека така се активира роаминг. Затоа што внатре самото мени се вика роаминг
Искрено не знам што да ти кажам. Провери кај нив за секој случај, јави им се ако не можеш да појдеш сигурно повеќе ќе ти кажат.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.098
Поени од реакции
1.373
sto da aktiviras roaming. ? do italija raboti probano so sms i prima i prajka poraki-so povici ne probavme,
Незнам дали се разбираме. Јас кога бев во Словенија изгубив мрежа со Лајка бројот. Незнаев како да уклучам роаминг. Тебе како ти проработе?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.808
Поени од реакции
4.248
Незнам дали се разбираме. Јас кога бев во Словенија изгубив мрежа со Лајка бројот. Незнаев како да уклучам роаминг. Тебе како ти проработе?
se razbirame, a po pat srbija/hrvatska imase mreza.. ?
posto kaj mne imase sekade mreza nisto ne ukluciv prethodno se javiv 1212 da prasam samo, kazaja deka kaj site e aktiven roamingot....

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.837
Поени од реакции
30.744
Абе мора ова Data roaming да ми биде вклучено за интернет ?
Пошто на Data enabled ова што е за преку мобилна мрежа немаше интернет, се додека не уклучив и роаминг.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.098
Поени од реакции
1.373
Абе мора ова Data roaming да ми биде вклучено за интернет ?
Пошто на Data enabled ова што е за преку мобилна мрежа немаше интернет, се додека не уклучив и роаминг.
Мора на некои телефони кој што не се да речам самосвесни дека е виртуелен оператор (пример WindowsPhone) мораш тоа да го активираш за да имаш интернет.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Имал ли некој тука проблем со внесување на бројот за верификација на фејсбук? Кога го внесувам ми вика Invalid number ..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ептен несериозни биле овие ... Им викам во охрид нема каде да се префрли бројот ми викаат нарачај картичка па штом стигне ќе го префрлиме ние.. Нарачав пред 20 дена уште нема абер да стигне..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.808
Поени од реакции
4.248
Ептен несериозни биле овие ... Им викам во охрид нема каде да се префрли бројот ми викаат нарачај картичка па штом стигне ќе го префрлиме ние.. Нарачав пред 20 дена уште нема абер да стигне..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
abe druze vo skoja tobako trafika ima broevi i vo makpetrol i na uste xx mesta zemi karticka so 079br, i elektronski isprati im mail(so potpolnetoto barajne za portirajne) na istata sim keti go prefrlat postoeckiot br,[DOUBLEPOST=1492875006][/DOUBLEPOST]
Имал ли некој тука проблем со внесување на бројот за верификација на фејсбук? Кога го внесувам ми вика Invalid number ..
ima da, odi na fb,support

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
abe druze vo skoja tobako trafika ima broevi i vo makpetrol i na uste xx mesta zemi karticka so 079br, i elektronski isprati im mail(so potpolnetoto barajne za portirajne) na istata sim keti go prefrlat postoeckiot br,[DOUBLEPOST=1492875006][/DOUBLEPOST]
ima da, odi na fb,support
Постот се однесуваше на бројчиња 079 од Lycamobile за верификација на фб профил.

Kajgana Shop

На врв Bottom