Земјата важи како подлога каде можеби е најтешко да се победат фаворитите и да се направи изненадување. И пази сега, вчера го чекам за 700 евра Димитров со Велештрумф, Димитров на кој му се најавуваше одлична сезона после настапот на АО, трет сет од 2-1 губење 5 гема во низа и 2-6 конечен, тие три дупли во средината на третиот сет точно се виде дека ментален склоп на тенисер е скоро невозможно да смениш, после тоа за 700 евра Вавринка, и тоа не да победи него да земе сет, лагано пораз во 2 сета, без да има ниту една брејк топка цел меч, нареден Ноле, ми треба трет сет да победи со 3 или повеќе гема разлика, отвара прв со сервис, на 3-2 прави брејк, поведува 4-2, сервира и има 40-15 на негов сервис, тој поен што го зема за 40-15 беше страшен, се искурчи у стилот многу сум јак, прави 2 неизнудени и дупла и поклонува брејк, висеше на 4-4 успеа некако да се извади. И сега покрај ова се дешава и следново, ви пишував за грешките кои ги имаше бетфеар минатата недела на некои натпревари, поточно на Делбонис кога предаде а тие уште го држеа мечот во понуда и на Вердаско кога наместо -2.5 гема хендикеп за сетот беше +2.5, ми ги исплатија тогаш бетовите, ги повлеков парите, и едно 4-5 дена не ставав и не играв таму, ставам пак пари ги правам 1300 евра, и пази сега, се логирам и одеднаш гледам -45 евра на акаунтот, негативен баланс, си викам кој кур се дешава, и ми стига меил дека на 6 бета имам промени, на овие 2 меча што ги спомнав и на уште 4 други ми прават промени, на Делбонис прават воид, на Вердаско го менуваат коефициентот, и ок ај на тие два бета до негде оправдано, ама уште на 4 други земаат и ми ги менуваар коефициенти, ги намалуваат за едно 30-50% со некое објаснување дека не биле точно поставени, еј една недела откако мечевите завршија, им велам дајте ми доказ дека сте имале грешка во поставувањето на коефициентите, ми велат не сме должни тоа да го направиме и имаме право да смениме исход или коефициент на бет кога сакаме без временско ограничување, плус истовремено ми го лимитираат акаунтот, и плус на сево ова ставам 500 евра на 10бет на акаунт верифициран, стар 4-5 години, пробав да играм ми даваат некои смешни лимити за уплата, ги повлекувам парите и еве 4 дена се заглавени, ми го бараат оној вториот документ за потврда на адреса, вадам извештај од банка каде е наведено и моето име и адресата, им праќам не го прифаќаат без да дадат објаснување зошто од која причина, па немој да ме јебеш бре кој се курац дешава овие 2 дена
Иначе во Монте Карло досега
-Цонга изгуби од Мандарино(повреден) после 1-0 во сетови освојувајќи само 5 гема после првиот сет, денес Манарино предаде после 3 одиграни гема откако сите три ги загуби
-На мечот Надал-Едмунд беше на прагот најголемото изненадување и пресврт во меч, после 6-0 во првиот сет за Надал коефициентот за Едмунд беше 101, а да го земе вториот сет 15, третиот сет беше 2-1 за Едмунд и имаше брејк топка
-Марејчо, светскиот рекет број еден, после добиен прв сет 6-2 го губи мечот, трет сет имаше сервис за водство од 5-0, ја незнам какво објаснување, какви теории ,статистики би можеле да го објаснат ова
-Ноле, води 2-0 втор сет, губи 5 гема во низа, води 4-2 и 40-15 трет сет за да после неколку минути спасува 2 брејк топки кои можеби и ќе значеа пораз за него, од сјаја до очаја неколку пати во мечот
-Димитров, изгуби од квалификант после 1-0 во сетови, квалификант кој денес освои фантастични 3 гема против Шварцман
-Вавринка, кој не успеа денес во ниту еден гем на сервис на Куевас да земе повеќе од 2 поени
се ова се деси во 2 дена