Mnogu raboti ne ti se jasni zaradi toa shto si "kalemena sliva". Ama ajde ke se obidam da ti objasnam nekoi raboti, a mrazam da sum papagal i da povtoruvam edni isti raboti od post do post.
Ne mi e jasno kade ja gledash pomoshta na Evropa, (vo ponatamoshniot tekst EU,) vo opstojuvanjeto na Republika Makedonija,patem, ne mi e jasno za koja beda od drzhava zboruvash, voopshto ne go spomna imeto na dotichnata drzhava, pa si pomisliv. ajde na ovoj forum se rasprava za Republika Makedonija pa taka spored tebe, Republika Makedonija e beda od drzhava.
E ajde za pomoshta od EU da kazhan neshto. YU dezintegrira, referendum, otcepuvanje od YU i oooop embargo od tvojata ceneta EU, dobivme golema pomosh od EU, embargo. Bilo problem imeto demek, Republika Makedonija, koja beshe priznaena od cel svet isto kako Slovenija, Hrvatska i ostanatite. YU beshe chlenka na UN i toj YU ustav beshe prifaten od cel svet, ustav vo koj Republika Makedonija figurirashe kako nacionalna drzhava na Makedonskiot Narod. I shto se sluchi, EU tolku mnogu ni pomogna so podrshkata na Albanskiot terorizam shto Makedoncite go izgubija svojstvoto na drzhavotvoren narod na sopstvenata drzhava...Po nalog na EU Albancite moraa da bidat vmeshani vo sekoja mandzha za "Makedonckite Raboti" . Tipichen politichki, etnichki, stopanski, kulturen i ushte ne znam kakov VIRUS vo Republika Makedonija.
A ushte kako ja pomognaa Makedonija so Kosovskiot boj....Ni nachukaa iljadnici glumci shto glumea progon, izbeglici od Kosovo naoruzhani so celulari shto obicniot Makedonec ne mozhese da aforda, Makedonija gi hraneshe, im gi sobirashe lajnata smrdlivi, mnogu od niv dobija Makedonski drzhavjanstva po nalog od tvojata ceneta EU i NATO.....
I shto ti znachi ova ...geto-izirana kandidat-chlenka...Kako prvo i prvo ova e tolku losho postaveno ama ajde...Zoshto mislish deka Republika Makedonija e getoizirana ...
Jas ne sum mnogu upaten vo ona shto go velish "ubeden deka, koga bi gi trosele dadenite pari, namenski i planski" koi pari, dali tebe ti e jasno deka seto toa shto EU ke ti go dade ima "Fine Print" koj ti kazhuva kade i kako mozhesh da gi koristish, shto da ti kazham "nema dzjabe ni kod babe"