На пример, со... во ВМРО немало „бугараши“, сем Тодор Александров (и другите за кои така одлучила партијата во 1945).ЏИЗС... како да им се објасни дека ВМРО не е исто со ВМРО ДПМНЕ ..
На пример, со... во ВМРО немало „бугараши“, сем Тодор Александров (и другите за кои така одлучила партијата во 1945).ЏИЗС... како да им се објасни дека ВМРО не е исто со ВМРО ДПМНЕ ..
На пример ВМРО не биле душмани на сопствениот народ.На пример, со... во ВМРО немало „бугараши“, сем Тодор Александров (и другите за кои така одлучила партијата во 1945).
E shto sega, me napravi shteten ? Ne znam za nekoja shteta da sum napravil.И ја па будала Тетово Гостивар Чаир. Остај тоа е друга држава што имаат они со Македонија. Ете поштетен си.
На пример ВМРО не дебатирале за горна или долна МакедонијаНа пример, со... во ВМРО немало „бугараши“, сем Тодор Александров (и другите за кои така одлучила партијата во 1945).
има документи кога и каде се преговарало ?? па сам заев изјави дека проверил кај неговите пријатели во Грција и нема таква работа...Всушност тоа бил МИНУСОТ на пастирот што му го стави гЕУ и бабаминаретовска, што не бил конструктивен во преговори за промена на името... ги заболе нив за корупција која ја имало, има и ќе ја има, а во која тие предничат... грото од ЕУ парите за проекти во Западен Балкан ги лапаат грчки посредници ( со дебело подмачкување на европски фактори), па затоа НЕМА да има ништо од откривање на корупција на пример автопат Смоквица и Актор... и ред други... СЈО е само измислица за притисок и предизборен рејтинг ...Од 3:10 натаму
Чесните зедоа оружје и се бореа против окупатор, останати гниди си бркаа бизниси правеа промети и плаќаа даноци на окупатори со кои пари се финансираше окупацијата.1. А зошто да нема секој право да избере сопствена опција?
2. Зошто да е грев ако некој работел, заработил.. купил куќа, куќи, дуќани.. чесно. Што им пречело тоа на голтарите, пролетерите...? Од личен комплекс?
Ни Александров?[DOUBLEPOST=1492090423][/DOUBLEPOST]На пример ВМРО не биле душмани на сопствениот народ.
Така, а егзистенција за децата, семејството од небо ќе им падне, а?Чесните зедоа оружје и се бореа против окупатор, останати гниди си бркаа бизниси правеа промети и плаќаа даноци на окупатори со кои пари се финансираше окупацијата.
Чесните кој не зедоа пушка да ги убиваат фашистичките зверови барем затвараа бизниси да нема крвникот Македонски аир од нив. Али имаше говна (или по твое гомна) кои шуруваа со неприателите. Шо им почитуваа закони и им помагаа во напорите да се угнетува земјата.
Е то е секогаш грижа за своите а за останатите шо ги матиш.Така, а егзистенција за децата, семејството од небо ќе им падне, а?
Или, оние кои биле по Америки на гурбет па се вратиле со пари, купиле недвижности и друго... зошто нив им одземаа?
Аха... Другиот мој дедо, на пример, бил фурнаџија и за време на војната го хранел семејството на Мицко Козар, партизан од Прилеп.Е то е секогаш грижа за своите а за останатите шо ги матиш.
Тие партизани и пролетери живот даваа за слобода на сите а овие гнидите само пулеа за нив да има, комшијата нека умри во глад и бедотија, ич не им беше гајле.
и денес ќе ти одземат ако немаш уредна документација од каде ти се средствата
Ova e tvoja percepcija za Evropa i nejzinoto pomaganje vo opstojuvanjeto na ovaa beda od drzava, vo koja +80% od naselenieto se davi vo siromastija.има документи кога и каде се преговарало ?? па сам заев изјави дека проверил кај неговите пријатели во Грција и нема таква работа...Всушност тоа бил МИНУСОТ на пастирот што му го стави гЕУ и бабаминаретовска, што не бил конструктивен во преговори за промена на името... ги заболе нив за корупција која ја имало, има и ќе ја има, а во која тие предничат... грото од ЕУ парите за проекти во Западен Балкан ги лапаат грчки посредници ( со дебело подмачкување на европски фактори), па затоа НЕМА да има ништо од откривање на корупција на пример автопат Смоквица и Актор... и ред други... СЈО е само измислица за притисок и предизборен рејтинг ...
..вака едно филозофско прашање: за каква слобода и чија слобода. Што ќе беше , ако не се бореа????Колку нивната борба РЕАЛНО имаше некаво влијание илити по модерно импакт на развојот на работите.., колкумина всушност активно, со глава во торба се бореа???Бројка??? Не ги сметај 100.000 мобилизирани деца за жртвување на Сремски фронт....Е то е секогаш грижа за своите а за останатите шо ги матиш.
Тие партизани и пролетери живот даваа за слобода на сите а овие гнидите само пулеа за нив да има, комшијата нека умри во глад и бедотија, ич не им беше гајле.
и денес ќе ти одземат ако немаш уредна документација од каде ти се средствата
Извини ми лизнал прстот од Д на Т. Гледам дека не ти се збори многу на таа болна тема, па ок и онака е небитна.E shto sega, me napravi shteten ? Ne znam za nekoja shteta da sum napravil.
Така ли де читни за Кипар..Ova e tvoja percepcija za Evropa i nejzinoto pomaganje vo opstojuvanjeto na ovaa beda od drzava, vo koja +80% od naselenieto se davi vo siromastija.
Jas sum ubeden deka, koga bi gi trosele dadenite pari, namenski i planski, nie odamna ke bevme vlezeni vo EU ( paket so Hrvatska ) i nemase da ima sega nikakvi platformi, nitu da chitame postovi na tender-masterot - concrete itn.
Mislam deka seuste ne e docna da trgneme po noviot pat kojshto ni go trasira Evropa, za da izlezeme od bedata vo kojasto ne frli DPMNE. Evropa nema interes da ima geto-izirana kandidat-chlenka.
Изразувањето е само логична последица на моето мислење за тебе и на тебе сличните.Ти во кочина ли си растел, па вака се изразуваш?
Да, јас сум против малтретирање на граѓаните со тоа што ќе им ги попречуваш улиците, патиштата.. да не можат да се движат. Особено патиштата, кога луѓето мораат да чекаат демонстрантите да се смилуваат и да ги пуштат да го продолжат патот...
Инаку, овие протести се неспоредливо „поненапорни“ за граѓаните, оти траат најмногу 2 часа дневно, да не заборавиме дека СДСМ кампуваше пред влада со месеци, башка протестите, кои патем беа доста агресивни и насилни.
Ѓорге Иванов не треба да го плукаме туку треба да го р'каме во уста. Не дава мандат на човек што има мнозинство пратеници и директно без трунка срам крши Устав.Значи ширење на вакви шпекулации, не е во интерес на решавање на ситуацијата, и баш тоа го дава нивото што го спомнуваш.
Дали доколку ова не е вистина, ќе пљукаме и по тие што ја рашириле веста, кои можеме да шпекулираме кои се.