VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Па тоа те прашувам зошто фејк, што е фејк, а што е вистински?Шо би рекол херојот ваш Хорхе, фејк е фејк не можам да објаснувам, мое гледиште си е тоа.
Па тоа те прашувам зошто фејк, што е фејк, а што е вистински?Шо би рекол херојот ваш Хорхе, фејк е фејк не можам да објаснувам, мое гледиште си е тоа.
Кога веќе сакаме да се вратиме кај дневната политика.Реално, изроди налик вас кои дојдоа на функции ја поделија државата и го поделија внатрешното ткиво на антички македонци, словени, предавници, соросоиди, немакедонци и слични.
Сета таа куртон пропаганда не доведе на тоа денес цел народ да биде уценуван од вас бранителите на кримосите од снимките, и албанскиот блок на политичари кои пуштаат финални крици пред да им се случи прелом.
Фејк е грижата за Македонија, фејк е целата основа на протестите, заднината е друга, дискутирано е на стотици страни тука на темава да не се повтараме, а ги нареков фејк денеска кога дознав дека типови што се нарекуваат '4 Илинден“ не протестираат во Крушево.Па тоа те прашувам зошто фејк, што е фејк, а што е вистински?
Колку сте ограничени и плитки со сфаќањата ви се чудам. Со официјален албански јазик во Мк никој нема да те тера да учиш албански тоа природно ќе ти дојде. Гледаш оглас за вработување каде што се бара познавање и на албански јазик. Нема да си речиш абе дај да учам абански да можам и јас да конкурирам. Толку сте плитики и не гледате како албанскиот јазик го истиснува полека македонскиот?? Кога ќе ги видам мак пратеници во Собранието како ставаат слушалки кога се зборува на албански ептен незгодно ми е. Ејј во сопствено Собрание дозволивме слушалки да си ставаме. Па пичка ли им материна на тие што преговараа во Охрид 2001 ва толку ли глупи беа. Продаени ѓубриња. Албанскиот јазик требаше на локално ниво да се употребува.Ќе те натера некој да го учиш?Дека ќе влезиш во суд и ќе ти пиши и на албански?Мене не ми смета незнам за вас,пак премиер,претседател ќе биди Македонец пак главнио збор ќе го има македонска партија ако овие две позици ги земат тогаш ојте протестирајте.
Абе човек...Фејк е грижата за Македонија, фејк е целата основа на протестите, заднината е друга, дискутирано е на стотици страни тука на темава да не се повтараме, а ги нареков фејк денеска кога дознав дека типови што се нарекуваат '4 Илинден“ не протестираат во Крушево.
Реков пак ќе речам не ме интересира мене донесувањето на платформата,единствено нешто за шо се залагам и ќе се залагам е паѓањето на сегашната структура на ВМРО ДПнЕКолку сте ограничени и плитки со сфаќањата ви се чудам. Со официјален албански јазик во Мк никој нема да те тера да учиш албански тоа природно ќе ти дојде. Гледаш оглас за вработување каде што се бара познавање и на албански јазик. Нема да си речиш абе дај да учам абански да можам и јас да конкурирам. Толку сте плитики и не гледате како албанскиот јазик го истиснува полека македонскиот?? Кога ќе ги видам мак пратеници во Собранието како ставаат слушалки кога се зборува на албански ептен незгодно ми е. Ејј во сопствено Собрание дозволивме слушалки да си ставаме. Па пичка ли им материна на тие што преговараа во Охрид 2001 ва толку ли глупи беа. Продаени ѓубриња. Албанскиот јазик требаше на локално ниво да се употребува.
А кој тебе ти кажа дека секој ебен ден испаѓаат да протестираат 200к народ?Хан кога ја посети Македонија тогаш имаше испаднато 200к народ низ цела држава.Ти си читал но не си дочитал изгледа.
И кажи ми како ВМРО да го среди племето кога другото племе наместо да ги подржи они селфи си прават со терористите?Гледаш ли бе недоделкан како се подржуваат албанските партии?Која бе бара од ДУИ одговорност за извршен криминал?И они крадеа со вмро но никој не е против нив, си имаат платформа и си ја фураат.Но такви недоквакани како тебе сето ова не можат да го разберат.Што не барате и од ДУИ одговорност бе или како пичина верглате по ВМРО?Ајде бе бидете мажи и оди барај Ахмети и компанија да си лежат,ина и БЕСА и Села и останата терористичка багра да ве напупат ко селска курва.
И ај објасни што дале ВМРО на племево а СДСМ го немаат одобрено?
Значи - личен интерес.Реков пак ќе речам не ме интересира мене донесувањето на платформата,единствено нешто за шо се залагам и ќе се залагам е паѓањето на сегашната структура на ВМРО ДПнЕ
Како сакаш пролонгирај сеедно е, и самиот реков дека ќе излезам на протест ако таму нема ниту еден човек кој не е присилно натеран да излези од страна на ДПНЕ.Значи - личен интерес.
Како сакаш пролонгирај ?Како сакаш пролонгирај сеедно е, и самиот реков дека ќе излезам на протест ако таму нема ниту еден човек кој не е присилно натеран да излези од страна на ДПНЕ.
Сигурно го рекол во евентуален смисолКако сакаш пролонгирај ?
Во право си, згора на тоа партиски функционери не можат да присуствуваат на партиска забава поради фактот што веројатно постои пишан документ за прифаќање на т.н Тиранска платформа, а тоа наместо да им донесе ќе им однесе поени, меѓутоа тоа не го прави ништо помалку истата платформа проблематична, не го прави поинаков фактот што во Западна Македонија најчеста декорација е фискалната сметка а се бара „рамковна“ распределба на буџетот, не го прави поинаков фактот што нема никаде Македонско знаме а врие од Албански?!Сам ќе си одговорам оти пиздите немаат муда да одговорат. Нема протести во Крушево, и тој град како и Кичево, Дебар, Тетово, Гостивар, Струга и пола Скопје (и околните населени места кои гравитираат кон овие градови) се отпишани како дел од Македонија од страна на „илинденците“.
Се нарекуваат илинденци а не протестираат во историско Крушево. Тоа се тие, фејк револуционери, со својатa фејк идеологија, фејк спонтаност, фејк пораки, фејк закани, фејк говори, фејк гримаси, четврти илинден, жими курот.
Дечко и ти си печен вмро-овец готово....Во право си, згора на тоа партиски функционери не можат да присуствуваат на партиска забава поради фактот што веројатно постои пишан документ за прифаќање на т.н Тиранска платформа, а тоа наместо да им донесе ќе им однесе поени, меѓутоа тоа не го прави ништо помалку истата платформа проблематична, не го прави поинаков фактот што во Западна Македонија најчеста декорација е фискалната сметка а се бара „рамковна“ распределба на буџетот, не го прави поинаков фактот што нема никаде Македонско знаме а врие од Албански?!
Не ти е малку симптоматично што ниту еден АЛбански политичар не се повика на смиреност, одлагање на вакви тензични прашања во овие услови, да се стабилизира земјата па потоа да се отвори дијалог? Никој, ниту политичар, ниту пак од оние што се изјасниле како етнички Албанци тука на форумот, а од руга страна се голтаат кнедли под закрила на европски и цивилизациски и не знам какви постулати, колку има Македонци сега во Западна Македонија, колку имаше пред 2001? Дали бр на етнички АЛбанци е намален во градови со предоминанатно етничко Македонско наеление?
Од др страна одењето во Тирана може да послужи сега во знак на добра воља и полни усти соживот, истите тие АЛбански партии да направат декларација во која бараат од истиот човек Македонија да биде призната под уставно име, и Македонците во Албанија да ги добијат исттие права кои тие ги уживаат во Македонија, па од тука да продолжиме понатаму...? Ај малку без ракавици...
Од кога личен интерес е паѓање на криминална власт ?Значи - личен интерес.
Погрешно се поставени работите затоа, ВМРО не е ДПМНЕ and vice versa затоа, малку објективно гледање на работите без да се ставиш во ситација да браниш партиски интереси и перспективи за формирање власт, за да бараш почит треба прво да почитуваш.Дечко и ти си печен вмро-овец готово....