mister blue
Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
- Член од
- 4 февруари 2013
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 96
како што друг член ти одговори, а исто и јас во еден претходен пост потенцирав дека доколу тие покажале скромност, скромност што цело време ја рекламираат со религијата и да побарале тие газди да платат обичен ручек за 300 луге отколку ексклузивен ручек за нив 30 луге.Незнам што гледаш лошо во тој организиран ручек... интересно би било да ни кажеш како би го организирал ти на пример!?
инаку јас не би организирал ваков ручек, ручек за попови, владици. тие имаат доволно пари и богатство самите да си платат
јас за вакво нешто не сум слушнал или сретнал некаде, но инаку слободната волја е најважното нешто за еден поединец, индивидуа, ако личност нема слободна волја тогаш таа личност е роб.Што сте се фатиле во километарски дискусии за таа слободна воља кога научно е докажано дека тоа е само илузија која единствена смисла има само човекот да се чувствува убаво, заблуда дека може да го контролира мозокот..а знаеме колку сето тоа е променливо.
Научници тврдат дека можат 7 секунди унапред да се предвидат човечките одлуки.
.[DOUBLEPOST=1491752036][/DOUBLEPOST]
еве повторно си во криво.Можам да бидам:
1. Роб на гревот.
2. Роб на послушноста.
Мојот избор е под „2„ а твојот, очигледно, е под „1„.
Нека ти биде според изборот твој...
јас не избирам ниту едно од овие две, слободен човек со слободна волја може да избере било што, тоа вклучува и да не избере ништо.
ти како “умствен“ роб на твојот господ демон, кога тој ти дава да избираш мораш да избереш од тоа што тој ти го дава за избор, немаш избор, немаш избор по твоја слободна волја .