Јас немам ништо против албанци, срби, турци да се обратат на нивни јазик во администрација или слична установа ама имам против носење на официјална двојазичност.
СДСМ и ДПМНЕ викаат нема да има менување на устав нема двојазичност, а од друга страна албанциве како навиени насекаде трубат како мора да има официјална двојазичност, менување на химна, грб, име иначе нема формирање влада. Нашиви им ќутат како пички.
Села се заканува со бркање на македонски работници во Струга, сите ќутат.
Во топ тема еден од СДСМ вика, ние како партија сме против менување на било што од горенавдените работи. Груби одма му контрира може вие не сте, ама ние сме. И овој му ќути.
Груби на ДПМНЕ им вика УЧК владее со Македонија, овие му ќутат. Ова на топ тема се дешаваше, сигурно ги имаш видено случкиве.
Тоа 2/3 мнозинство што вие викате дека го нема, утре може многу лесно да го има. Овие од ДПМНЕ први ќе го изгласаат и ќе пробаат да се наметне некој наратив како ова го правиме за доброто на сите и само ќе го пушиме курот ние македонците.
Мултикултурализам не се гради со ултиматиуми од едната страна и константно виткање на кичмата од друга страна.
И ако ДПМНЕ се согласиле на промена, не значи дека сега е океј и СДСМ да ја потпише таа промена. Сум бил против и тогаш и сега, за мене ништо не е сменето.
Не сфаќам зошто тебе ти е сеедно, освен ако не си партиски приврзан од другата страна. Или ептен си издуван па мислиш Швајцарија ќе станеме ако им дадеме се што бараат