jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.314
Протестите не ги споредувам со НОБ. Споредбата на НОБ беше со кој окупирал и узурпирал и кој сакал војна. Партизаните или Балистите?Немам капацитет, тоа е.
Само едно ќе ти кажам, или си свесен манипулатор кој знае што прави и пишува, или си ептен наивен да мислиш дека овие протести се за штитење на Македонија и националните интереси, па уште и со партизаните и НОБ да ги споредуваш, одвратна е таквата споредба.
Јас сум свесен за тоа што го пишувам и цврсто стојам позади све тоа што сум го напишал, иако понекад знам и да погрешам како и секој жив човек. Протестите верувам дека се партиски, ама тоа и не е важно. Ако во моментот протестите се за тоа во што верувам, јас ќе ги подржам и нормално е секој да ги поддржи. Дека без разлика на све, Македонската држава е нападната со Тиранската платформа, која јавно ја обелодени Еди Рама, а не некој лидер на Албанските партии во Македонија. И тоа го направија свесно после изборите, пред воопшто да се додели мандат и се излезе со став дека таа платформа е услов на Албанците за да поддржат влада во Република Македонија.
Ако на тоа се надоврзат испадите на Заев во последните 2 години во врска со „Албанското прашање“ во Македонија и неговите изјави .... Ми се чини и дека зајо бил свесен за оваа платформа уште во 2015 година. А со тоа и коцките на слагалицата си дојдоа на свое место.
Значи или е зајо глуп и наивен со Тиранската платформа што го воскресна грујо или е свесен манипулатор што сеуште ве лаже....
Последно уредено: