Почнете да пукате со неколку изолирани инциденти и ќе видиш после реакции.Јас не играм спортска прогноза, туку ја кажувам фактичката состојба. И уште од 2015 ја кажувам определбата на зајо кон албанските иредентистички барања. И паралелно дејство со нив. Можеби непосредно после изборите си помислив на момент дека сум згрешил, ама на Божик ме демантираа твоите браќа со нивната платформа, со која буквално и се посраа на твојата „револуција“.
Дали ќе дезертираат и како ќе се одвиваат работите, верувам дека доста е разгледувано во последните 2 ипол години и верувам е доста работено на тоа. А како што изгледа, ако не зајо, тие околу зајо многу добро го знаат тоа и затоа некако го нема зајо да превземе нешто повеќе во врска со ултиматумите.
сдсм ми се чини очекуваа повеќе притисок од запад, ама некако тој притисок Претседателот Иванов, не го осеќа....
Извини, ја земав да дебатирам со тебе а си ветив дека нема да го правам тоа, не знам што би му кажал повеќе на некој што сака својот народ да го удави во крв и што смета дека идеално уредување е еднопартиска диктатура.