Платформата била пред него, додека преговарале ја извадиле платформата и преговарале за владата. Појасно? Ако е појасно тогаш зошто преговараа? Можеа да им кажат ние не преговараме додека не ја тргнете платформата? Зошто 20 дена преговараа и викаа дека има влада?
Друго, албанскиот јазик е договорен од вмро и Дуи во 2015, ако направеа влада тој ќе станеше службен, ама тогаш немаше да ти смета. Сега кога Дуи бараат од Заев исто што Грујо им понудил ти смета. Тоа е лудило и смешно. Не може за едни да ти смета за други не, и после викаш неутрален си. Ти си неутрален колку јас што сум женско.
која овца си ти јеботе благи бог. Вмро добил мандат да состави влада , а приморан е да ја составува и со шипатареси.
И нормално дека за составување на влада се преговара околу условите за коалиција. Шипатарес вадат од фиока нешто што за вмро е преку леб погача од барања илити на нашки
забегуење, па дури од Тирана донесено и нормално се откажуваат од праење влада под такви услови...
Значи не ги прифаќаат условите и уцените од шипатаресите.
Сдсм зајковисти ги прифаќаат , дури гарантираат дека и ќе им го издудлаат .., само власт да станат....
Што ти е тука нејасно???
Тоа што рачката за случај на опасност , наречена Претседател на РМакедонија, за изненадување на сите џукели, лажни демократи и педофилистичарски амбасадори функционира???
Да ти кажам право и јас сум изненаден.., и тоа пријатно. А пред многу години реков: веројатно бог знае зошто некој ко смотаниов Иванов ни намести за претседател. Ко што гледаш и покрај се Господ Бог ги сака Македонците..... исто ко и будалите....