Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па у тоа и е финтата преговори не може да пропаднат заради СЈО пошто без ВМРО СЈО не може да продолжи со работа..
Па ти сега види кој лаже...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Такви финти во штаб во Куманово да си правиш. Преговорите пропаднале затоа што вмро не сака да се продолжи мандатот на СЈО, што не значи дека мандатот сигурно ќе им се продолжи ако одат Дуи со Сдсм. Клучното е тоа дека вмро не сакале да се продолжи мандатот. Да сакале тогаш ќе си направеле влада, ама не сакале.
Не е проблемот што ДУИ изјавува,работава е кој ги демантира а кој ги премолчува,разбираш?
Ова премолчувањето ме потсети на донесувањето на криминалниот буџет, проектот СК2014, фондот за здравство кога не даваше пари, амнестијата. Во сите овие случаи на сите новинарски и пратенички прашања вмро ќутеше, дали тоа значи дека признаваат вина?

V

viktora

Гостин
И јас не ги сакам Сдсм , па не преувеличувам со бранењето на вмро.
Дуи праве нешто, а вмро си го пречутува.Стандардна приказна минатите 10години.Цел муабет ми беше околу тоа.
Мене ме интересира што правеше СДСМ цело време додека другиве курташак си маваа со државата.Тоа ме револтира.Ако мислат да дојдат на власт со тоа што ќе ми одземат мене а ќе му дадат на друг е мало морген.[DOUBLEPOST=1491153153][/DOUBLEPOST]
Ова премолчувањето ме потсети на донесувањето на криминалниот буџет, проектот СК2014, фондот за здравство кога не даваше пари, амнестијата. Во сите овие случаи на сите новинарски и пратенички прашања вмро ќутеше, дали тоа значи дека признаваат вина?
И мене со премолчување на платформата и одговори двосмислени ми значат велепредавство.Дали тоа што ја промолчија територијалната поделба значи криминал и велепредавство?Тоа што премолчија за хашките случаеви,напади врз деца,полиција државни институции што значи тоа?Дали земаат плата и да ќутат додека државата пропаѓа?Сега не убедуваат дека веќе е сторено тоа и друг бил крив,но што они правеле цело време?[DOUBLEPOST=1491153403][/DOUBLEPOST]
Aко некој во Македонија се однесува како дедо му да му ја оставил државата, тоа е Гвујо и компанија. Само да се потсетиме на принципот на неказнивост на високите (па и на пониските) функционери на ДПМНЕ. Па не можеа ниту еден посран Спасов да го осудат како заслужи, па измислуваа мафијашки филмови како неколку паркирани автомобили блиски на СДСМ му се фрлале.
Не знам кој си ги присвои државните фирми и на кому му работеа работници без да земат две години плата.На крај ни стажот не им беше платен.Па и на дедо им да е државава толку душмански не би постапиле.Да лажеш и да фрлиш луѓе на улица без никакви примања.И тоа не 1-2000 него над 200.000 од кои добар дел си го одзедоа животот и добар дел психички попуштија.[DOUBLEPOST=1491153586][/DOUBLEPOST]
Не само Рама и тукашните шират таква пропаганда секаде...
Јас пак ќе спомнам по издадени нови здравствени картички ги има 14.7%.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ги има повеќе,но проблемот е колку од нив добиле незаконско државјанство.Колу од нив по брза постапка станале жители на Тетово,Гостивар...

Последно уредено од модератор:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Луѓе со 200 евра живеат, немаат пари сметки да си платат, се носат со јакни и кондури по десет години стари, кола стара 15 години се смета како нова, цела држава е заглавена по извршители, сто илјади имаат извадено бугарски пасоши а овие им продаваат патриотизам, да ја одбранеле мајка Македонија.

:facepalm:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И мене со премолчување на платформата и одговори двосмислени ми значат велепредавство.Дали тоа што ја промолчија територијалната поделба значи криминал и велепредавство?Тоа што премолчија за хашките случаеви,напади врз деца,полиција државни институции што значи тоа?Дали земаат плата и да ќутат додека државата пропаѓа?Сега не убедуваат дека веќе е сторено тоа и друг бил крив,но што они правеле цело време?
Колку што се сеќавам имаше во Собрание дебата за амнестијата каде најгласни беа од Сдсм пратениците а од вмро ќутеа. Исто и за буџетот имаше дебата каде најгласни беа од Сдсм, и затоа како што доликува на една демократска партија и држава беа на клоци исфрлени од Собранието. И во двата случаи вмро ќутеше, на безброј новинарски прашања ќутеше. Значи признавале вина.
Не знам кој си ги присвои државните фирми и на кому му работеа работници без да земат две години плата.На крај ни стажот не им беше платен.Па и на дедо им да е државава толку душмански не би постапиле.Да лажеш и да фрлиш луѓе на улица без никакви примања.И тоа не 1-2000 него над 200.000 од кои добар дел си го одзедоа животот и добар дел психички попуштија.
Така треба и сега, од администрација да се избркаат 70.000 одма уште првата недела, нека кршат глава. Од министер до чистач се тоа на улица.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е проблемот што ДУИ изјавува,работава е кој ги демантира а кој ги премолчува,разбираш?
Јас знам дека на вас не ви е проблем да лажете, докажано безброј пати и поради тоа не ви верувам.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не се рекла казала муабетите туку ги копирав од сајтот на владата, ќе ставам после линк ќе прочитате убаво како на широко си се договориле што да стане законски, а сега глумат патриоти и како демек не ја продаваат државата, ја бранат. Не може еднаш да им смета еднаш не, Заев кажа неколку пати дека нема да менува ништо, ниту може. На пример ако имаше 81 пратеник заедно со Дуи тогаш нека кажеа еве Заев ќе ја продава државата, иако дури ни тогаш немаше да им држи вода муабетот бидејќи нема никакво продавање на државата.
Па зарем Заев до толку е глуп да проба да направи нешто после сите протести. Тоа е само еден очаен обид да се манипулира, за да се спасат. Албанците што гласале за Сдсм не можеме да кажеме дека им е ветено којзнае што, колку што може да се види и кај нив нема некоја желба за војни. Највеќе заради инает на Дуи и вмро Албанците гласаа за Сдсм.
И не знам зошто се има впечаток дека ќе им се даде повеќе од што треба, ќе им се даде тоа што е во уставот повеќе не. Ако излезеше Заев да рече јас ќе го сменам знамето, тогаш во ред одиме на протест сите и готово, а сега зошто да протестирам кога нема ништо да менува. Зарем дојдовме до тоа да ни е поважно ако влезе Албанец во општина Штип на пола саат и да побара преведувач? Смешно е.
Мене ми е битно каде ќе одиме во иднина, а иднината ќе е подобра само ако тие што 10 години краделе одат во затвор.
Gi nema nikade videata,trgrnati se vo koi zaef zbori za federalizacija,ucenje albanski jazik,vitkanje kicma,menuvanje ime zname,grdoto lice na Makedonecot,Makedoncite se tie sto se vinovni bidejki imaat problem so site sosedi,............... ama zatoa odvreme navreme gi davat negovite izjavi na alsat,21,shenja,sitel,kanal5,dodeka pak ovie drugive t.n.patrioti si spremile zakoni so koi bez intervencija vo ustav i 2/3 mnozinstvo vo nedela pred rucek,bez mediumi ke si gi izglasaat na sednica

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.390
Поени од реакции
8.997
Не знам кој си ги присвои државните фирми и на кому му работеа работници без да земат две години плата.На крај ни стажот не им беше платен.Па и на дедо им да е државава толку душмански не би постапиле.Да лажеш и да фрлиш луѓе на улица без никакви примања.И тоа не 1-2000 него над 200.000 од кои добар дел си го одзедоа животот и добар дел психички попуштија.
И одговорот беше:

Власта против ревизија на приватизацијата

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Tie so go predlozija i izglasaa ovoj zakon pred da stanat crveni bea plavi
:pos: Сериозен ли си со изговоров? Пази еј, луѓето кои викаат дека Сдсм оставиле на улица 200 илјади и не одговарале за тоа не изгласале закон со кои ќе ги осудат. Лудило.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
"Таканаречената албанска платформа е политичка платформа, тоа не е мировен договор, нејзиното спроведување зависи од политичката волја на партиите кои ќе ја сочинуваат идната влада. Зоран Заев беше јасен, дека ниедно барање од платформата кое излегува од рамките на Уставот нема да биде имплементриано во закон. Но и доколку СДСМ се обиде на мала врата да протне закон со кој ќе биде загрозена македонската унитарност, ВМРО-ДПМНЕ има легални алатки со кои може да ги закочи ваквите закони." :toe:

Луѓе со 200 евра живеат, немаат пари сметки да си платат, се носат со јакни и кондури по десет години стари, кола стара 15 години се смета како нова, цела држава е заглавена по извршители, сто илјади имаат извадено бугарски пасоши а овие им продаваат патриотизам, да ја одбранеле мајка Македонија.

Не очекувај реплика на ова, евентуално некаков нелогичен ретардиран спин ама и тоа тешко, одбегнуваат вакви реални текстови :).

Член од
12 јуни 2006
Мислења
232
Поени од реакции
31

Е, неможе кур у гз и душа во рај, што викаат стари Скопјани...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
:pos: Сериозен ли си со изговоров? Пази еј, луѓето кои викаат дека Сдсм оставиле на улица 200 илјади и не одговарале за тоа не изгласале закон со кои ќе ги осудат. Лудило.
Vo segasnovo dpmne ima se samo stari clenovi ne,potocno ostana samo imeto[DOUBLEPOST=1491156473][/DOUBLEPOST]

na tie 200 evra dodaj uste 2-3ca so po 200-300 evra prihodi regularni vo edno semejstvio pa koga ke presmetas ima pari za smetki,nova garderoba,avtomobil 7-8 godini star
Izvrsitelite potocno predlog zakonot podocna zakonot e kreacija od 2004/5 i sds go izglasa a dpmne do 2008/10 kolku mozese ja odlozuvase negovata implementacija.

I nema uste 100k,ne gi preuvelicuvajte podatocite,maltene dojdeno e do nekoi 20-25k bugarski pasosi

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Vo segasnovo dpmne ima se samo stari clenovi ne,potocno ostana samo imeto[DOUBLEPOST=1491156473][/DOUBLEPOST]
na tie 200 evra dodaj uste 2-3ca so po 200-300 evra prihodi regularni vo edno semejstvio pa koga ke presmetas ima pari za smetki,nova garderoba,avtomobil 7-8 godini star
Izvrsitelite potocno predlog zakonot podocna zakonot e kreacija od 2004/5 i sds go izglasa a dpmne do 2008/10 kolku mozese ja odlozuvase negovata implementacija.

I nema uste 100k,ne gi preuvelicuvajte podatocite,maltene dojdeno e do nekoi 20-25k bugarski pasosi
Од каде ти е инфото дека нема сеуште 25к?
Јас мислам дека и бројката од 100к е поодамна надмината, си поминал низ Делчево, Македонска Каменица, Струмица, Штип, Кочани, а и останатиот дел од Македонија да видиш колку народ работи надвор со бугарски пасош?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom