Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема да прави Заев влада, тоа на сите ни е познато одамна. Во Македонија никогаш веќе нема да има влада, а што ќе има, ќе видиме што ќе даде Господ.
Менување на политичкиот систем. Можеби звучи како „Монти Пајтон“, ама изгледа дека не сме ни далеку од тоа, да се вратиме на делегатскиот систем како од времето на социјализмот.

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Некој овде МНОГУ ЛАЖЕ... ( не дека порано нелажел)

Заев рече оти Хан му ветил отворање на поглавјата 23 И 24 доколку бргу се формира влада и почнат реформите.

– Пораките од Брисел се многу јасни и никој не може да ги занемари, ЕK не се откажува од земјата и има позитивни намери со неа, Хан најави претпристапен дијалог со поглавјата 23 и 24.

Од кабинетот на Хан за „Дневник“ велат дека ваква порака не е испратена, односно дека за отворање на претпристаниот дијалог одлучуваат земјите членки на ЕУ, односно на Советот.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Овде се пресметани и тие 1000 долари за поплавите што ги собравте така? Остатокот е за знамето по се изгледа :pos:

Кое необразовано копито си ти човече

Lol... Aj proveri kolku se ispratija za poplavite... Bilo kakva sporedba megu mene i tebe posebno za obrazovanie e smesna.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Lol... Aj proveri kolku se ispratija za poplavite... Bilo kakva sporedba megu mene i tebe posebno za obrazovanie e smesna.
Видовме остај аман, една недела собиравте 1000 долари :)

А за образование се гледа горе во бројките што си ги пишал :lolzz:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Видовме остај аман, една недела собиравте 1000 долари :)

А за образование се гледа горе во бројките што си ги пишал :lolzz:
Sto vide? Bas me interesira sto si procital eve da vidime kolku si ti informiran.

Lol, brojkite ti se od zavod za statistika na mk. Vtorite ti se od 2016ta. Na toa dodaj deka ima dosta sto koristat mk pasos pri vlez. Prvata cifra bese od rakav, bazirana na ona sto porano bilo objavuvano ovde. Kako sakas vrti go fakt e deka gradot vi zivnuva samo letovo koga pecalbarite se vrakaat a ti praj se slep ako sakas.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Заев рече оти Хан му ветил отворање на поглавјата 23 И 24 доколку бргу се формира влада и почнат реформите.
Убаво, прашање е зошто до сега толку години не се отворија овие поглавја. Што е променето во РМ за да почнат преговорите? Ниту со името има ново нешто, ниту сме нешто „ојдени напред“ во политички смисол...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Менување на политичкиот систем. Можеби звучи како „Монти Пајтон“, ама изгледа дека не сме ни далеку од тоа, да се вратиме на делегатскиот систем како од времето на социјализмот.
Не би требало и нема никаква потреба од тоа пошто овој сега каков што е сосем добро би си ја бркал работата за тоа што е и како е дизајниран.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Заев е крив што не се отворени преговорите со ЕУ, да не ги пуштеше снимките, патриотот Грујо ќе не однесеше во ЕУ. Република Македонија (Скопје), онака патриотски и во интерес на граѓаните. Нормално без референдум, што ќе ти е референдум кога народот на избори одлучува.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.416
Поени од реакции
9.044
За заедничка МАЌЕДОЊА од њуџерзи

Прегледај го приврзокот 167467
Па како да го научат јазикот кога овие учкарофили што се претставуваат како македонски патриоти го направија ова:

https://forum.kajgana.com/threads/Случувања-во-Македонија-Генерална-дискусија.82818/page-1181#post-8008430

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Нема да прави Заев влада, тоа на сите ни е познато одамна. Во Македонија никогаш веќе нема да има влада, а што ќе има, ќе видиме што ќе даде Господ.
Господ никогаш ништо не дава , тој само им помага на тие кои знаат да земат.., на другите може , ако е расположен понекогаш да им каже..: купи лоз будало, не туку плачипичкосувај... :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.164
Поени од реакции
3.403
Шо збориш глупости бе? Глеај колку ликови ги нема од тие што беа порано. Макрадули, Емилијан, Гордан, да не ги бројам, веќе и јас ги испозаборавив.
Види колку ликови има, најглавните.
Да ќе му се лижат на Грујо пошто 99% од Македонците што живеат во тие средини се за ДПМНЕ :lolzz:

Се гледа дека немаш појма со реалноста, Македонците што живеат во тие мешани средини поголемиот дел се анти Грујо ориентирани, оти знаат дека со националистачка реторика која ја води он и разгорување на тие теми само ќе си направат дополнителни проблеми во иднина..

За разлика од него Заев е поумерен и зборува за идеи како граѓански партии, подобрување на односите итн
Пред да легнеш на подот и да се валаш, види колку гласови има ВМРО во тие средини, постојани и одлучувачки.
На рабуш си у гранапчето? Да не треба нешто да донираме?
Не одбивам донации, ама баш донации не милостина, за неколку стотки евра ќе се снајдам.
Е фино, шо ми објаснија, се ми е јасно сеа. Абе Владе, медиумите во Македонија, барем овие блиски од власта, по цели денови постираат спинови, нивните уредници се дудлачи на власта, а тебе као ти смета дека сум постирал изјава на Вајгал, на телевизија која што е измислена за нашиве?! :aplauz::tapp::tapp:
Дали мислиш дека постојат независни медиуми во светот, ама навистина дали мислиш?
:lolzz:Изгледај еден дневник на Сител и на Џезира и напрај споредба, па пиши тука, ама биди реален.
Ти знаеш кој е финансиерот на Алџезира, истиот кој е и кофинансиер на ИСИС, разликата во Сител и Алџезира се милијардите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еве го геноцидот врз овој неук и глуп народ. Си се затвараат оддели по болнициве, нема персонал, а ти инвестираш во фирми на разноразни опајдари ивони што набавуваат скапи опреми за здравство. Уште нино моронот фати ќе праи клинички од 80 милиони евра и 100000 квадрати - кој ќе работи па таму и за која пара?
Ќе се објаснуваме после со дијаспора со lol, rofl, roflmao, како они лиеле кеш овде, а „смел и мудар пастир“ не водел напред и држел оштро со Албанците и со странците.

http://sdk.mk/index.php/naslovna/kako-trgnala-rabotata-tsela-bolnitsa-ke-ja-zatvorime-veli-direktorot-na-8-septemvri/

КАКО ТРГНАЛА РАБОТАТА, ЦЕЛА БОЛНИЦА ЌЕ ЈА ЗАТВОРИМЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „8 СЕПТЕМВРИ“

„Како што тргнала работата сè ќе затвориме, и на крај и болницата ќе ја затвориме. Причината е што немаме медицински сестри. Во моментов имаме 46 доктори, 14 анестезиолози и само пет инструментарки. Дел од медицинските сестри заминаа да работат во приватни здравствени установи, а дел се на боледување. Меѓу нив имаме и жени кои се со малигни заболувања. Овие пет што ги имаме едноставно не можат да постигнат“, вели проф. д-р Сашо Стојчев, директор на ГОБ“8-ми септември“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom