Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
ne,ne bea poznati pred glasanjeto.
ostavki letaa vo sdsm radi monti pajton listite poso nekoj pederski gi stavil pred svrsen cin na kongresot.
isto i glasacite bea staveni pred svrsen cin, gi mrzat vmro a zaev znae deka moze da si igra kurot i gi testirase da vidi do kolku mozat da progoltaat.
lile i muhic. otvori se zemjo indijo.
a pavle 15 dena pred objavuvanje lazese po mediumi deka ne pregovara za kandidranje so sdsm.
koga lazes celo vreme, na kraj te stigaat lagite. nezavisno dali si sdsm ili dpmne.
Нека не излегле на гласање бе, имаше и такви. И што се битни толку листите, нека биде кој сака ако работи како што треба, а тоа допрва ќе видиме како ќе работат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Значи да се молиме на господ господинот Груевски да се врати на премиерското место а дпмне на власт, па да продолжи да функционира ДОЕЛ ГРУЕВСКИ и да не сме повеќе матирани? :pos:

Матирани сте Владе ти и партијата твоја, убаво си напишал, сите што ви зависи цицајкур работно место точно е дека сте матирани.
Матирани ...пааа може така да се каже, ако си шипатар,друг душман, квислинг, џукела, еу педофил или сосросоидна свиња...можеш дури и да се измочаш на гробот на Македонија или да изиграш еден индијански танц за: Придај Алху!!.. Ама ти си само k3b глас од подрумот....затоа :tapp:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
Дебата значи нешто у демократија,народот тука сака да види дебатичка некоја па и нека се испокараат политичките лидери у некоја дебата,нека се опцујат,како беше она два три шамари нека се растепаат они двајца а не народот на улица да се носи ко стока и да се с'ска за да грујо си го спаси газот и украдените пари на народот.
Не сме сите од комунистичко време да не ни е важно дали има дебата.
Добро де нека има,јас не реков да нема. Реков дека мене нешто посебно не би ми значела, значи мој личен став околу тоа. А зошто нема , немало и дали ќе има или не во иднина воопшто не зависи од мене.
Околу комунстичкото време запознаен си дека СДСМ е директен наследник на КПМ, така да кога пишуваш нешто за комунизмот во негативна смисла исто како за СДСМ да пишиш.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ne ti teknalo,deka bas praat 4 ilinden' za da ne im seknat platite?
...немој сеа и ти , уште се на ринге-ринге-јаја.., ни за сметање не чуле , а камо ли за некоја математика... :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
.. само не се сложуваа околу СЈО...
Јас мислам дека околу тангите (кои биле во најава, не во јавноста) не се согласиле да бидат вратени.[DOUBLEPOST=1490598654][/DOUBLEPOST]
Јас сум строго против право на дијаспората да гласа.
Загарантирано им е правото на сите државјани да гласаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
Значи да се молиме на господ господинот Груевски да се врати на премиерското место а дпмне на власт, па да продолжи да функционира ДОЕЛ ГРУЕВСКИ и да не сме повеќе матирани? :pos:

Матирани сте Владе ти и партијата твоја, убаво си напишал, сите што ви зависи цицајкур работно место точно е дека сте матирани.
Чисто се сомневам дека воопшто и ме сфати што имам напишано, да си бидам искрен не ни очекувам ама ајде можеби и ке ме изненадиш. Еве ти мала помош, врска нема со цицај кур работно место, сосем друга поента има постот но ти мислиш овде правиме муабет за фудбал па као навиваме.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас мислам дека околу тангите (кои биле во најава, не во јавноста) не се согласиле да бидат вратени.[DOUBLEPOST=1490598654][/DOUBLEPOST]
Загарантирано им е правото на сите државјани да гласаат.
Знаеме дека им е загарантирано, ние сме против да гласа некој што избегал од тука.
Od sto ste pametni, banjati i imate vistinska slika za Makedonija eve do kade dojdovme. Najpametno e na site vas vo MKD da vi se odzeme pravo na glas posto 25 godini idioti birate i gi glasate. Nadvor bar sme realni i nezavisni od nitu edna partija, nas ne mozat da ne kupat za sendvic ili soros da ni plati 1000ce za da ideme na protest...;)
И демек вие ќе ни ги отворите очите со тоа што ќе гласате за истите идиоти ко и ние?
Тебе и на таквиите ко тебе Косоварите им се помили, знаеме. Некои овде лечат комплекси со дијаспората и во теми кои немаат никаква врска со нив наоѓаат нешто за да ја спомнат. Другар, таквиите ко тебе и се смеат на дијаспората мислеќи дека сите се како оние на К-15. Ама ти не сфаќаш дека во дијаспората има големи таленти, успешни во секој вид и што би биле од голема корист за Македонија ама државата а и таквиите ко тебе што се на власт 25 години не покажаа никаков интерес за нив напротив ги бркаат и ги плукаат. Тие што заминале од такви ко тебе заминале и донеле најпаметно решеније, да не се замараат повеќе со партиски ботови како вас туку да живеат нормален живот. На крај, дијаспората нема никаква вина за тоа што Македонската држава е failed state, одговорноста за тоа ја имаат афтохоните Македонци ко тебе сосе вашите побратими, Косоварите.
Па кај пишав дека ваша вина е што е Македонија ваква каква што е? Знам каква е дијаспората, штом се иселија сите паметни и образовани нормално дека ќе мислам дека не се сите неписмени. Јас само викам дека штом некој си заминал, готово со неговото право на глас бидејќи повеќе нема да живее тука. Може на друг начин да помогне, со глас за едни или други идиоти нема да помогне. Тоа викам.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јас мислам дека околу тангите (кои биле во најава, не во јавноста) не се согласиле да бидат вратени.
Сакаш да кажеш дека дуи му барал на дпне отчет за данокот на тангите (поточно поврат на ддв на танга), а дпне строго се држел на членот во Уставот кој го гарантира тоа право и заради тоа не се договориле?
Како ли изгледаат тие преговори? :confused:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.742
Знаеме дека им е загарантирано, ние сме против да гласа некој што избегал од тука.

И демек вие ќе ни ги отворите очите со тоа што ќе гласате за истите идиоти ко и ние?

Па кај пишав дека ваша вина е што е Македонија ваква каква што е? Знам каква е дијаспората, штом се иселија сите паметни и образовани нормално дека ќе мислам дека не се сите неписмени. Јас само викам дека штом некој си заминал, готово со неговото право на глас бидејќи повеќе нема да живее тука. Може на друг начин да помогне, со глас за едни или други идиоти нема да помогне. Тоа викам.

Не. Целта е да се градат мостови. Да може полесно да се движат народ, идеи, капитал... Реално ова треба да се прави преку институциите ама во МКД ништо не функционира. Имање пратеник ги олеснува тие работи. Еден вид втор амбасадор пошто оние олоши што ги праќате (и од двата табора) за ништо не ги бива. Подруго би било кога некој локален македонец што си ја знае заедницата работи на зближување, бар јас така гледам на се тоа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
На протестиве на бетменот имаше една парола „Неќу еден, неќу два - еден јазик сакам ја“.
Сама по себе таа реченица е побааги неписмена и неточна, ама друго ми е поентата. Еве уште еден пример на паторова хипокризија и неговиот декларативен патриотизам - љуби знаме, се крсти во карти на етничка Македонија, во секој дом на небањатите стои негова слика како голем патриот и родољуб, ама кога нешто реално треба да се направи, тогаш е „ме заболе к***в“ работава.

http://www.telma.com.mk/vesti/institutot-za-makedonski-jazik-sedum-godini-nema-dobieno-pari-za-istrazhuvachka-dejnost

Институтот за македонски јазик седум години нема добиено пари за истражувачка дејност

За се' се најдоа пари у државава. За рингишпил врз течни г***а, за парк со мајмуни (покрај течни г***а), за палми (исушени едно 99%, иако неценетиот Ireal видел дека има неколку што се останати зелени), за триста други с***а, ама за вакви „неатрактивни“ работи - „кој ти глеа тоа бе? Институт некој тамо...“
Ваков е односот кон се што е неопипливо за просечен гледач на турски серии и посетител на концерт на ражнатовиЌ. А ја ќе одам таму у Пинтија у стовариште, кај што тие муштериите пола македонски не знаат и тој продавачот ми дава визитка со sales manager & PR (сам да го прашаш не знае што значи). Идете бе у 300 п***е материне „патриоти“, доста ни ја браните и спасувате државава!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

ОК, „ние“ сме против ТИ да гласаш. Може така? Секако дека не може. Ти може да си против, секој има право да има лични мисли и желби.[DOUBLEPOST=1490600856][/DOUBLEPOST]
Сакаш да кажеш дека дуи му барал на дпне отчет за данокот на тангите (поточно поврат на ддв на танга), а дпне строго се држел на членот во Уставот кој го гарантира тоа право и заради тоа не се договориле?
Како ли изгледаат тие преговори? :confused:
Конструктивни. Тангите се дел од националното наследство и мора да се заштитени со закон (и ослободени од ддв). Во насока на будење на сексуалните фантазии и нагони, па и зголемување на наталитетот. ;)

S

silmarillion

Гостин
Ајде бе дајте му на Грујо пак да биде премиер еее више неможам да ги глеам како плачат по форуми, фејсбуци, телевизии аман веќе ок е, и онака отрпнавме. Стајте го назад магионичарот на премиерско место, и со неговото волшебно стапче ќе направи Тиранската платформа да исчезне, Али ќе се преименува у Христијан (нагалено Кико), тие 8.000 косовари што влегле со оружје ќе се вратат на Косово. Дајте аман веќе на нашиов Хари Потер да му се посреќи со триковите.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.452
Поени од реакции
2.455
Ќе има порано или покасно не велам не. За кога ги закажаја? Инфо некое од прва рака ?
Локалните избори најверојатно во септември.Све зависит од НЕБАЊАНИТЕ .

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Вчера во Бугарија имаше парламентарни избори. Герб на Бојко Борисов освои најмногу гласови, околу 33%, а втора е БСП со околу 27%. Еве што пишува на страната на ПлусИнфо

ГЕРБ победи на парламентарните избори во Бугарија

Па нели за да е некој победник треба да формира влада? Или така важи само кај нас и само за овие избори? Или по потреба?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Вчера во Бугарија имаше парламентарни избори. Герб на Бојко Борисов освои најмногу гласови, околу 33%, а втора е БСП со околу 27%. Еве што пишува на страната на ПлусИнфо

ГЕРБ победи на парламентарните избори во Бугарија

Па нели за да е некој победник треба да формира влада? Или така важи само кај нас и само за овие избори? Или по потреба?
Каква е таа победа ако немаат влада?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom