Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Зајакот го повика Грукале на дебата и отфрли се што тука спинуваш дека прифатил, го гледаше интервјуто и тоа не на Телма или 24 Вести, ни повеќе ни помалку на АНАЛ 5.

Еве Мадуње види кој е ставот на Зајакот за името и за платформата, и зашто Грукале не прифаќа дуел?
https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/10155258911482932/?hc_ref=NEWSFEED
Незнам за тебе ама јас Заев после сите јавни и не толку јавни изјави што ги има дадено во цела негова кариера воопшто не го сметам за сериозен човек што би се држел до изјавеното. Така да ако ме прашуваш за интервјуто на Канал 5 и што таму наводно кажал искрено не му ни обрнав внимание.
Ама ете тебе ако ти прави кеф можеш да го држиш за збор. Ете имаш и видео запис кој искрено ти препорачувам да си го снимиш за во иднина да можеш да си проверуваш до кај стигна со ветувањата.[DOUBLEPOST=1490567465][/DOUBLEPOST]
Незнам, прашај.
Значи сепак кладилница :(

A

Avenger99

Гостин
Незнам за тебе ама јас Заев после сите јавни и не толку јавни изјави што ги има дадено во цела негова кариера воопшто не го сметам за сериозен човек што би се држел до изјавеното. Така да ако ме прашуваш за интервјуто на Канал 5 и што таму наводно кажал искрено не му ни обрнав внимание.
Ама ете тебе ако ти прави кеф можеш да го држиш за збор. Ете имаш и видео запис кој искрено ти препорачувам да си го снимиш за во иднина да можеш да си проверуваш до кај стигна со ветувањата.[DOUBLEPOST=1490567465][/DOUBLEPOST]
Очигледно, во право е членот пред мене шо те цитираше..
Прво, они пуштаат прилог од изјава што ја дал за нивната телевизија, го пренесуваат скоро сите медиуми во Македонија, вечерта нема демант од врхушката на ДПМНЕ, и ти ме прашуваш, зошто јас сум го постирал тоа тука? Чекај, сериозен си?

Последно уредено од модератор:
D

Darko_ufo

Гостин
А зашто нема дуел и дебата? Зашто мажот ваш не излезе на дебата со зајакот па жив да го изеде?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Очигледно, во право е членот пред мене шо те цитираше..
Прво, они пуштаат прилог од изјава што ја дал за нивната телевизија, го пренесуваат скоро сите медиуми во Македонија, вечерта нема демант од врхушката на ДПМНЕ, и ти ме прашуваш, зошто јас сум го постирал тоа тука? Чекај, сериозен си?
Поќе не. Ако ми треба совет за во кладилница знам каде да се обратам ;)

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Уапсен главниот опозициски лидер во Русија

Така функционираат демократските држави, вклучувајќи ја и Македонија.

1. Ако обвиниш некого за криминал, а не го затвориш викате, зошто не го затвори ако е така?
2. Ако го затвориш фатен живарка на видеа, како кради тогаш Русија е недемократска и диктаторска!

А монтираниот случајот со Строс Кан демократски беше? Или изјави желба за претседател на Франција и доби по писки?

На крај краева од Алексеј Навални и западњаците кренаа раце и го прогласија за марионета на Путин, па сега пуфки ќе продаваме овде на форумот!

http://tocka.com.mk/vesti/104698/koj-e-aleksej-navalni-ruski-revolucioner-ili-marioneta-na-putin

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
А зашто нема дуел и дебата? Зашто мажот ваш не излезе на дебата со зајакот па жив да го изеде?
Е то видиш незнам, мада и која би била поентата на сето тоа. Нас ке не убедуват? Избори ке има а да незнам или сами себе ке се убедуват па као ајде еден ќе сфати дека греши и ке речи ок извини во право беше, ке ги исправи рацете , ќе му стават лисици и тоа би било тоа. Надвор шарените и тврдокорните ке се фатат една шота да свртат во знак на примирје, Али коловоџа, Села и Стојанче рамо под рамо клекнуваат на коленици, Катица со екипата си пуштаат рака со Зврлевски и компанија, Странците од Еу ке мафтаат со тоа документот за прием на полноправно членство во Еу кое треба Иванов да му мани потпис, Бејли со пристапница за НАТО под уставно име одма позади нив, Претседателот го хухка стилото спремен за потпишвање. Воздухот наеднаш се чисти и силно светнал ден.
Да не пропуштив нешто?

D

Darko_ufo

Гостин
Е то видиш незнам, мада и која би била поентата на сето тоа. Нас ке не убедуват? Избори ке има а да незнам или сами себе ке се убедуват па као ајде еден ќе сфати дека греши и ке речи ок извини во право беше, ке ги исправи рацете , ќе му стават лисици и тоа би било тоа. Надвор шарените и тврдокорните ке се фатат една шота да свртат во знак на примирје, Али коловоџа, Села и Стојанче рамо под рамо клекнуваат на коленици, Катица со екипата си пуштаат рака со Зврлевски и компанија, Странците од Еу ке мафтаат со тоа документот за прием на полноправно членство во Еу кое треба Иванов да му мани потпис, Бејли со пристапница за НАТО под уставно име одма позади нив, Претседателот го хухка стилото спремен за потпишвање. Воздухот наеднаш се чисти и силно светнал ден.
Да не пропуштив нешто?
Ќе има и локални избори а и во една демократска држава здраво е да се водат дебати бе Владе бе, знам дека тој поим не ти е познат ама дебати и дуели мора да има...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Да не пропуштив нешто?
Го пропушти само одговорот на прашањето, не избега многу :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Ќе има и локални избори а и во една демократска држава здраво е да се водат дебати бе Владе бе, знам дека тој поим не ти е познат ама дебати и дуели мора да има...
Ќе има порано или покасно не велам не. За кога ги закажаја? Инфо некое од прва рака ?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
kje ima lokalni,ama izgleda kje ima i parlamentarni.natamu ide rabotava
toa kje bide shansa lugjevo sto glasaa za sdsm da si ja popravat greskata gledajki kakvi likovi vlegoa vo parlament
muhic,lile,miletic,pavle,zekiri,ivana...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Го пропушти само одговорот на прашањето, не избега многу :)
Не го пропуштив, одма му одговорив дека незнам.[DOUBLEPOST=1490572302][/DOUBLEPOST]
kje ima lokalni,ama izgleda kje ima i parlamentarni.natamu ide rabotava
toa kje bide shansa lugjevo sto glasaa za sdsm da si ja popravat greskata gledajki kakvi likovi vlegoa vo parlament
muhic,lile,miletic,pavle,zekiri,ivana...
И тоа ке мени што во политичката ситуација во државата?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
сами себе ке се убедуват па као ајде еден ќе сфати дека греши и ке речи ок извини во право беше, ке ги исправи рацете , ќе му стават лисици и тоа би било тоа.
Ваљда затоа грујо не излага на тв дуел со политички опонент 12 години, мисли дека ако изгуби дебата ќе треба одма у затвор да оди :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Ваљда затоа грујо не излага на тв дуел со политички опонент 12 години, мисли дека ако изгуби дебата ќе треба одма у затвор да оди :D
Јас не спомнав кој ке испружи раце, реков еден од двајцата ;)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас не спомнав кој ке испружи раце, реков еден од двајцата ;)
Ти не спомна, јас сопмнав. Заев моли за тв дуел веќе години наназад, пред тоа БЦ исто молеше за тв дуел. Едини што собра храброст (или пак го фрлија ко жртвено јагне) беше Џорџе на преЦедателски со оној другион дебил Фрчко кога се понашаа ко да се пред кооперација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom