Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo pak jas eve sega koga pocna zatopluvanjeto na vremeto racete mi nalikuvaat na slika 4 nekako mi tezat i nautro desnata raka mi epten otrpnata mi trebaat okolu 5 min.da ja stabiliziram i levata no desnata epten ne ja osekam dlankata???Одбери слика приближно на твојата ситуација :
1.
![]()
2.
![]()
3.
![]()
4.
![]()
5.
![]()
Мајка ми има тешкотии со почнување на млаз при уринирање, најверојатно се работи за слаби мускули на бешиката, нема камења, и инфекција беше да се провери,пие б комплекс и магнезиу, диазепам, но не помагаат богзнае колку, некое чаре? И препорака за добар уролог и некој лек народен или од аптека, кој знае нека помогне со совет.
Zdravo pak jas eve sega koga pocna zatopluvanjeto na vremeto racete mi nalikuvaat na slika 4 nekako mi tezat i nautro desnata raka mi epten otrpnata mi trebaat okolu 5 min.da ja stabiliziram i levata no desnata epten ne ja osekam dlankata???
... јас не реков ,,Депресија,, како состојба на расположението туку реков ,, Депресија на СТ сегментот,, нели зборуваме за ЕКГ како можност на некоја исхемија на срцето т.е. слаб довод на кислород како причинител на можеби органско заболување, но тоа не значи дека ваква промена може да биде и од некоја психичка компонента стрес па дури и состојба на расположение ...[DOUBLEPOST=1490559242][/DOUBLEPOST]Не, брачеда ми посочи дека има СТ елевација, а не депресија. Иначе докторот седна и внимателно ми објаснуваше дека на ЕКГ-то се било нормално, делче по делче ми кажуваше во кој одвод како требало да биде секој талас. Рече дека сум имал добра прогресија во В1 до В6 одводите, дека немало хипертрофија зошто ниски биле пиковите, некако рече осовина(или оска, нз шо е тоа) била нормална, и не паметам друго шо рече..
Kako da zaklucam deka mokracata mi e penliva ili ne ?
зашто не отидеш на лекар да ти потврди дека тоа е Рејнов синдром (Syndroma Raynaud) или НЕ Е !Zdravo pak jas eve sega koga pocna zatopluvanjeto na vremeto racete mi nalikuvaat na slika 4 nekako mi tezat i nautro desnata raka mi epten otrpnata mi trebaat okolu 5 min.da ja stabiliziram i levata no desnata epten ne ja osekam dlankata???
... ако мислиш поради бојата не се штетни, опасноста доаѓа од друга природа поради комерцијална придобивка секој веќе и произведува,препорачува и продава контактни сочива кои и те како може да ја оштети рожницата и нежниот површински слој и самото средство за миење и остранување на протеини што се нафаќа на сочивото може да донесе до различни иритации, инфекции (pseudomonas ,acanthameba) па дури и слепило...Дали леќите во боја се штетни за окото, посебно кај луѓе кои имаат диоптер?![]()
дали сега брзо си прележал грип односно си имал проблеми со грлото?sega mi se sluci nesto cudno i nelogicno, pri vrsenje na golema nuzda i pri golem zor-napon zabelezav deka imam poteceno sperma od penisot pa ne mi e jasno kako e mozno toa i sto moze da bide ?
дали сега брзо си прележал грип односно си имал проблеми со грлото?
дали имаш секогаш проблем со тврда столица?
дали имаш проблем со мокрење?
дали имаш покачена телесна температура во последно време?
дали имаш болки и каде? ( препони, задница, долен дел на кичма)?
дали имаш подолга сексуална апстиненција ?
дали си сексуално хиперактивен?
дали твојата работа е во седечка положба?
дали имаш болна ејакулација?
дали имаш чести ноќни ерекции ?
дали си приметил крвен исцедок во спермата?
дали имаш проблем со ејакулација попратено со болка и пребрза и неосетлива ејакулација?
дали нешто сега брзо си направил лабораториски испитување на крвна слика (леукоцити) ?
дали при дефекација ти се појавува исцедок од мокрачна цевка ( ова веќе ти е потврдено)
...одговори на другите прашања!![]()
Дали ситни каменчиња на жолчката од 4мм се опасни, мислам дали има некој третман без операција?