- Член од
- 2 септември 2010
- Мислења
- 7.148
- Поени од реакции
- 7.516
Баш ме интересира како дојде до овој заклучок. А ако мислиш на народот кој изгласа 67 пратеници тогаш да, победи.Народот....
Sent from my MI+5s using Tapatalk
Баш ме интересира како дојде до овој заклучок. А ако мислиш на народот кој изгласа 67 пратеници тогаш да, победи.Народот....
Sent from my MI+5s using Tapatalk
Тоа ти се вика релативизирање. Фрлање магла. У стил, не е страшно Заев што ја прифатил платформата и Грујо го праеше истото само го праеше без платформа, онака притаено да не може да се примети. Ама го праеше.Јас моите аргументи одамна ги имам кажано и тоа во повеќе наврати. Него кои се вашите аргументи за да останеме ваква земја налик на некоја афричка држава (територија) со граѓанска војна од 30 години? Тие аргументи да ми ги приложите, па да седнам да размислам.
Кој ви е вашиот сојузник и зошто Азербејџан, а не Словенија, Данска или Шпанија?
Зошто не и врза хорхе шамар на ЕУ и САД кога требаше да се признае Косово?
Има во сопствената држава дел од територијата која ги има истите претензии како Косово - по која логика признава такви изроди и во чие име?
И во чие име збори дека Европа не е наша опција?
Имало референдум?
Се разговарало на таа тема?
Зошто на пример паторот отиде со сменето име во Букурешт (во заграда Скопје) да бара прием во НАТО? Тогаш имал различен став во однос на денешниот?
Знаеш против вас чоек има аргументи кога сака и како сака. Таа досадна тралалајка „дека ЕУ и САД се ѕверовите, а ние сме библиски народ и никој не ни може ништо“ може само некое криминално говно на кое му е дојдено крајот да ја измисли и на глуп народ да му ја продаде како патриотизам. Дел од тоа е и она за што горе пишував.[DOUBLEPOST=1490182071][/DOUBLEPOST]
Оној токмакон владе ви ги испра кикириките у глава што ги носите.
Муабетот е дека мене ми лепиш етикета и јавно кажуваш јас како сум мислел во 2004та, кога пензионери гласале за есдеес а тогаш нит сум имал право на глас, нит сум се оптеретувал со политика, уште помалку па и сме се знаеле, за ти да знаеш кој и каков бил мојот став и дали воопшто сум го имал по ова прашање. Да додадеме на тоа дека ти во 2004та веројатно си немал повеќе од 12 години и си се разбирал у политика ко грујо у квантна физика.Ја утна поентата.
Муабетот е дека постојано ги омаловажувате пензионерите сеа дека гласаат за вмро,коа гласаа за сдс си беа ок.
Не владеам пеинт за и јас да ти нацртам вака убаво како тебе
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Да не си го згрешил одговорот? Да не одговараш на некое друго прашање по грешка? Сосема друго прашав: од кои банки (институции) земаме кредити? И ние, а и другите држави.Ауу човече колку си ти мангуп, кој ги ебе ЕУ. Доаѓа Путин лично од џеб им дава пензија, и ти парите кои ги добиваш за што и да правиш се пари на Путин. ЕУ ништо не ни дава. Фраер бе.
И секој што има под 13,000 денари плата да не смее да гласа. Истиот е толку многу огорчен од судбината и платата, па не може да размислува „трезвено“ и стабилно, па со својот „растроено“ даден глас ќе им прави проблем на останатите.Секој што има над 65 години не треба да има право на глас, за било која партија да е. Не може некој да го загорчува животот на младите само затоа што 500 денари плус добива. Тоа е лудост.
.......да не те почитувам како некаков си соговорник овде, ќе кажев дека си многу шуплив у тоа тимбата , у која и пациенти од Демир Хисар имаат барем некоја чорба...Јас моите аргументи одамна ги имам кажано и тоа во повеќе наврати. Него кои се вашите аргументи за да останеме ваква земја налик на некоја афричка држава (територија) со граѓанска војна од 30 години? Тие аргументи да ми ги приложите, па да седнам да размислам.
Кој ви е вашиот сојузник и зошто Азербејџан, а не Словенија, Данска или Шпанија?
Зошто не и врза хорхе шамар на ЕУ и САД кога требаше да се признае Косово?
Има во сопствената држава дел од територијата која ги има истите претензии како Косово - по која логика признава такви изроди и во чие име?
И во чие име збори дека Европа не е наша опција?
Имало референдум?
Се разговарало на таа тема?
Зошто на пример паторот отиде со сменето име во Букурешт (во заграда Скопје) да бара прием во НАТО? Тогаш имал различен став во однос на денешниот?
Знаеш против вас чоек има аргументи кога сака и како сака. Таа досадна тралалајка „дека ЕУ и САД се ѕверовите, а ние сме библиски народ и никој не ни може ништо“ може само некое криминално говно на кое му е дојдено крајот да ја измисли и на глуп народ да му ја продаде како патриотизам. Дел од тоа е и она за што горе пишував.[DOUBLEPOST=1490182071][/DOUBLEPOST]
Оној токмакон владе ви ги испра кикириките у глава што ги носите.
Тоа е исто голем проблем.Грото најголеми џавкачи на темава поима немате како било во време на сдс зашто сте по 25-6 год.Муабетот е дека мене ми лепиш етикета и јавно кажуваш јас како сум мислел во 2004та, кога пензионери гласале за есдеес а тогаш нит сум имал право на глас, нит сум се оптеретувал со политика, уште помалку па и сме се знаеле, за ти да знаеш кој и каков бил мојот став и дали воопшто сум го имал по ова прашање. Да додадеме на тоа дека ти во 2004та веројатно си немал повеќе од 12 години и си се разбирал у политика ко грујо у квантна физика.
Јок, на Перун......ти бе да не си случајно син на Зевс???
Готово, ЕУ и НАТО пропаднаа ако нашите пензионери и административци се свртат против нив, Трамп веќе наредил Defcon 2 да се прогласи.Народот ако се сврти против ЕУ и НАТО тогаш ке биде гадно.
Ова е најголемата „лага-фраза“ последниов период. Никој не изгласал 67 пратеници. Најмногу се изгласани 51, а 67 се здружени отпосле, заради нечии интереси. Поточно, албански..... народот кој изгласа 67 пратеници тогаш да, победи.
... тоа ти е исто..различни имиња за истите уберменши.., некои го викаат и Один,трети Маниту, а познат е и како Јахва итн.итн...да не набројуваме не ми текнуе сега.....,, штом спомна и за следниот век.., да си прашам си реков...Јок, на Перун.
Па затоа и крадат сите, оти кој и да краде неговите поддржувачи го бранат со "и другите ќе крадат". Треба политичарите да се плашат од народот, а не народот од политичарите, ама со ваков менталитет ко нашиот уште 100 години ќе си рмбаме за 200 евра додека тие лапаат милиони.Тоа е исто голем проблем.Грото најголеми џавкачи на темава поима немате како било во време на сдс зашто сте по 25-6 год.
Мислите дека господ ќе шета по земја,дека здравството ќе биде ко во германија,дека нема да има моќници кои ќе ја пијат крвта на останатите,дека нема да се крадат народни пари и тн...
Дали тие банки од каде земаме кредити ќе постојат ако од ЕУ не даваат пари? Дали знаеш што ќе биде ако утре не удрат по џебот и престанат да даваат пари? Ние сме држава на апарати која ја оддржуваат во живот, ако ги исклучат апаратите ќе потонеме во темницата и на никој нема да му е гајле. Тие што протестираат, земаат плати и пензии од европски пари, не земаат пензии и плати од руски пари, затоа го спомнав Путин. Јас мислев ме разбра ама ти си бил ептен глуп, мислиш дека со овие твои заебанции ќе постигнеш нешто, како демек ти си за се информиран, ти се знаеш, па дури прашуваш како од ЕУ сме земале кредити, демек кој се тие. Тоа е многу глупо и не е нормално, значи треба да престанеш да глумиш паметен затоа што е срамота. Тие твои "паметни" зборови не вредат ништо, нула.Да не си го згрешил одговорот? Да не одговараш на некое друго прашање по грешка? Сосема друго прашав: од кои банки (институции) земаме кредити? И ние, а и другите држави.
Не знам што ти значи Путин во муабетиве, јас воопшто не сум го спомнувал. Мислам дека воопшто не е „во корелација“ со Р. Македонија.[DOUBLEPOST=1490183783][/DOUBLEPOST]
И секој што има под 13,000 денари плата да не смее да гласа. Истиот е толку многу огорчен од судбината и платата, па не може да размислува „трезвено“ и стабилно, па со својот „растроено“ даден глас ќе им прави проблем на останатите.
Изгласаа 49 пратеници, исто така и 10, 5 и 3. Тие пратеници се изгласани од граѓаните и имаат целосно право да направат влада. 51 пратеник се изгласани и немаат мнозинство и немаат право да направат влада. Тие 51 пратеник не се изгласани чисто од Македонци, ако ги одземеме гласовите на другите партии кои не се македонски а се во коалиција со вмро ќе добиеме бројка помала од 51. Исто така и тука можеш да јадеш лајна колку сакаш ама вистината е таа.Ова е најголемата „лага-фраза“ последниов период. Никој не изгласал 67 пратеници. Најмногу се изгласани 51, а 67 се здружени отпосле, заради нечии интереси. Поточно, албански...
Ти колку имаш?Тоа е исто голем проблем.Грото најголеми џавкачи на темава поима немате како било во време на сдс зашто сте по 25-6 год.
Мислите дека господ ќе шета по земја,дека здравството ќе биде ко во германија,дека нема да има моќници кои ќе ја пијат крвта на останатите,дека нема да се крадат народни пари и тн...
Ти не се секирај. Сега ќе се распишат нови избори и Груевски ќе победи со 78 пратеника, Русија ќе изгради воена база во Лозово а со Кина ќе развиваме заедничка вселенска програма...да не беше ти комплетна комедија со тоа твоите црни баења, ќе те прашав дал мислиш итер пејо , насрадин оџа , црна арапина или марко крале да го играш у тоа црната комедија... со наслов три пати црно..!! [DOUBLEPOST=1490181974][/DOUBLEPOST]
....ти бе да не си случајно син на Зевс???
Ova se prvi znaci na ludilo...Choveku, vreme e da pobarash struchna pomosh. Ij ti i taka i taka si zabegan ama interesni se onie moroni shto ti klikaat lajkovi a prashanje e dali prochitale shto si napishal.Само ембарго.
Се разговара за рационални решенија за излез од кризата со психопати што ја створија истата.
Затварање на сите граници, забрана за патување на сите мамлази од раководството на дпне, забрана за увоз на енергенси и извоз на стоки од овде, забрана за давање кредити од надвор. Доста беше глумење Сомалија во сред Европа. Мора шугавите „загрижени“ граѓани да разберат дека оваа недефинирана територија е организам ставен на апарати за одржување животни функции, увезува струја, нафта, храна, нема никакви стратешки коридори или излез на море, пристаниште, едно копче треба да се стисне за да поцркаме сите.
И не е соодветно да праиме споредба со времето кога СР Југославија беше под ембарго. Сега сите ќе го искористат да се поткусурат со пошо со сите сме на нож последниве години благодарение на психопативе од дпне. Никој жив нема да го прекршува.