Со Рапсоди и потпишав, сите ги фалат.
Него ајде пишете некои совети за факултативни излети, кои да идам, кои не пошто нема да бидам со јак буџет таму ќе гледам да крпам на многу работи а и реално не ми се оди на се и сешто таму што ќе биде понудено.
Јас одев слична тура. За Виена, можеш да го посетиш ако сакаш Шонбрун, или место него, во Париз да идеш во Версај, демек слични, само Версај поголем е. Како и да е јас бев во Шонбрун, убаво е местото. Јас не бев во Берлин, туку во Минхен и таму бевме во пивница, така да како што ти кажаа обавезно посети пивница во Берлин, не верувам дека е поразлично од Минхен, многу беше јако. За Амстердам, не не носеа во по селцата, строго центарот идевме. Немој да се излажеш во музејот Мадам Тисо да идеш, џабе пари, а ни фигурите не личат баш на вистинските личности
. Ама ако имате понуда да одите во фабриката на Хајнекен, обавезно оди, многу беше интересно. Има 7D сала, па идеш после гледаш како се прави пивото, ти даваат да пробаш тазе произведено пиво, можеш и да си украдеш чаша и милион подметачи
И точиш и пиво како што треба со пена така и така и ти даваат диплома демек мастер за точење пиво хахах. Се на се многу добро беше.
Париз. Лувр е убав музеј, мада премногу голем и 2 саата што ги имаш ти се малце да го поминеш цел. И на крај ќе стигнеш до Мона Лиза и ќе сфатиш дека е далеку од тебе.
За да не очекуваш премногу од Мона Лиза
Кулата обавезно качи ја, нека не те кочи гужвата што ќе ја има, греота е да стигнеш до Париз, а да не се качиш на Ајфеловата кула. За крстарење по Сена, ок беше, интересно да разгледуваш околу тебе прекрасни објекти. Нотр Дам катедралата е убаво место, само ја сам отидов со метро, немаше организирано до таму. Не се плаќаше влез мислам. Версај не го посетив. Обавезно да идеш до Монмартр, многу убаво место, со црква и скали и трева нашироко. Таму е и уметничкиот кварт. Сум се воодушевил, како сликаат уметниците. Има слики на гугл
. И за крај во Париз, може скапо да ти делува Дизниленд, ама вреди да се посети. Само имаше заеабанции, една карта за едниот дел важи, пошто има Дизни Ворлд и другиот е Дизни Парк. Иди во вториот, таму се ролеркостерите и сличните ствари
Другото е за децата. Лорет де Мар е супер место со огромна плажа. Ќе се најадете таму, ол инклузив хахаха. Барселона имаш за шетање и имаше и доста ефтини бутици за наши услови. Кошули имаше за 20-30 евра, 15 евра кратки пантолончиња и сл. Музејот на Дали промаши го освен ако сакаш уметност, иначе џабе дадени пари. Може ефтино да ти се види, ама како се ближи крај на патувањето, многу ќе ги цениш еврата што ти останале
. Иди на Камп Ноу и тоа е греота да го пропуштиш кога си веќе таму. Имаш и низ него многу за шетање. Аквариумот онака интересен, ајкули над тебе пливаат.
Мислам дека и фламенкото не е ништо посебно, кај нас никој не отиде хаха. Дискотеките се океј, таа Опиум Мар, пази соленки се цените на пива
Тоа е тоа што ми текнува. Ова е се што го посетив и ти кажувам како што било од лично искуство. Другите факултативи, тој што бил нека ти каже
Ако ми текне уште нешто, ќе допишм.
П.С Листата со факултативи нас ни ја дадоа одма после српска граница мислам и мораше одма да кажеш што сакаш и да платиш одма во автобус и некако нагло ни беше, па многу луѓе заокружуваа и плаќаа и што сакаа и што не сакаа. Затоа вака добро што праша да си имаш отприлика слика што како нудат. Сликај си ги коментариве во телефон, да се потсетиш во моментот што ти предлагаме