A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки добро утро,
Имам еден проблем, па ако некој се соочил со истото нека ми хелп.
Пред 2 години потпишав договор со близоо, кој што конечно сега во април ќе можам да го расинам.
Кога отидов да прашам ми викаат дека сум имала опрема земено.
Дали некој знае што спаѓа у таа опрема?
Иначе тогаш и приклучок си платив 1000 денари.
И ако не ја најдам таа опрема (пошо веке не го користам интернетот и појма неам ни што сум имала и дали воопшто ми дали некаква опрема) колку ке треба да доплатам?
Ви благодарам и имајте убав ден !

Дечки добро утро,
Имам еден проблем, па ако некој се соочил со истото нека ми хелп.
Пред 2 години потпишав договор со близоо, кој што конечно сега во април ќе можам да го расинам.
Кога отидов да прашам ми викаат дека сум имала опрема земено.
Дали некој знае што спаѓа у таа опрема?
Иначе тогаш и приклучок си платив 1000 денари.
И ако не ја најдам таа опрема (пошо веке не го користам интернетот и појма неам ни што сум имала и дали воопшто ми дали некаква опрема) колку ке треба да доплатам?
Ви благодарам и имајте убав ден !

Општо правило е опремата дека е во сопственост на операторот и мораш да ја вратиш. А за цена, зависи од кој пакет го имаш они имаат ценовници кај што има цена пример за адаптер, кабел, ресивер итн. Зависно од тоа може од 1000 до 4000 денари да те кошта. Зависи што се треба да вратиш ама знам дека на другар за мрежен кабел му земаа 200 денари како ништо.

Општо правило е опремата дека е во сопственост на операторот и мораш да ја вратиш. А за цена, зависи од кој пакет го имаш они имаат ценовници кај што има цена пример за адаптер, кабел, ресивер итн. Зависно од тоа може од 1000 до 4000 денари да те кошта. Зависи што се треба да вратиш ама знам дека на другар за мрежен кабел му земаа 200 денари како ништо.
Имаше еден ценовник за БУМ ТВ каде пишуваше дека далечинското чини 500 денари:pos:, ресиверот 2 и нешто...

Дали некој користи vip tv lite(boom tv) и каков е квалитето на сликата бидејки кај мене сецкаат одредени канали а квалитетот на сигналот е 100% јачина на сингнал 100% пакети на грешки 0 ?

Наидов на коментар на фејсбук од страна на застапниците на Prva каналите, B92 и Happy за емитување во Македонија дека Vip преговараат за овие канали да ги имаат во понудата
https://www.facebook.com/kopernikustvmakedonija/posts/201919926954365:0

17190601_295315200885778_8675466866436718946_n.jpg

Последно уредено:
Наидов на коментар на фејсбук од страна на застапниците на Prva каналите, B92 и Happy за емитување во Македонија дека Vip преговараат за овие канали да ги имаат во понудата
https://www.facebook.com/kopernikustvmakedonija/posts/201919926954365:0

17190601_295315200885778_8675466866436718946_n.jpg
svaka cast na vip. ako uspeat a i pink izgleda imaat, odma gi napustam telekom, samo da mi istece dogovorot.

Daj vise Arenive neka gi staat,do kaj se VIp so niv ima li nekoja novost ili tesko ...... top si se sve internet telefon,mobilen,tv... 4Combo M koristam ama mi falat Arenive nekako za LS,italijanska liga i drugi sportovi....

Daj vise Arenive neka gi staat,do kaj se VIp so niv ima li nekoja novost ili tesko ...... top si se sve internet telefon,mobilen,tv... 4Combo M koristam ama mi falat Arenive nekako za LS,italijanska liga i drugi sportovi....

Телеком има ексклузивен договор со Арена и додека не истече тој договор Вип неможат ништо да направат.

Уште СК во HD и топ ќе биде. Еве и Телекабел ги регистрирале СК 1, СК 2, СК 3 во HD + СК 4, СК 5, СК 6. Уште овие од Вип останаа кои не ги додадоа. :mad:

Телеком има ексклузивен договор со Арена и додека не истече тој договор Вип неможат ништо да направат.
А има ли официјално до кога им трае тој ексклузивен договор,и да би било добро доколку ги пуштат СК во подобар квалитет како што се наоѓаат на интернет,а истотака и СК 4,5,6....

А има ли официјално до кога им трае тој ексклузивен договор,и да би било добро доколку ги пуштат СК во подобар квалитет како што се наоѓаат на интернет,а истотака и СК 4,5,6....
Мислам дека секоја година го реобновуваат на принцип на најголем бид.

Mislam deka i vo Srbija Arena kanalite se ekskluzivni za mts, a u Hrvatska za maxTv, taka da neveruvam deka nesto ke se promeni vo skoro vreme.Mene pobiten ti e brziot net, a za TV kanali lesno se snaogam, so dobar net mozam da ja gledam koja sakam televizija,

Не сум сигурен до кога е договор, знам само дека коа ќе истече, Вип ќе се обидат да преговараат да добијат и они права за пренесување, да не се продолжи со таков ексклузивен договор врзан за еден оператор.

Има нешто матно во тој договор на Телеком, според тоа што имаат кажано се води и судски спор како и разговори со Телеком, како ќе се заврши којзнае.

Не сум сигурен до кога е договор, знам само дека коа ќе истече, Вип ќе се обидат да преговараат да добијат и они права за пренесување, да не се продолжи со таков ексклузивен договор врзан за еден оператор.
Да заврши тој договор сите оператори ќе обидат да преговараат затоа што ќе им биде на сите од корист да го имаат. Само кој знае кога ќе се случи тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom