Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.425
Поени од реакции
9.080
Отсекогаш сум сакал да видам како изгледал Хитлер пред крајот на војната. Фала Грујо.

Тоа беа други времиња, сега се други. Само глуп може да мисли дека ќе го сменат знамето без да прашаат и дека ќе го изиграле уставот.
што, ти и останати кортони од навивачката група Соросоиди Запад да не ги спречите ?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
A shto...da ne treba da gi veruvam lajnata shto izleguvaat od tvojata usta? Jas se naogjam pred nereshiva dilema ...
Абе одете лечете се, државата била нападната. Сто пати повотрувана работа од еден куп диктатори пред нивниот пад. Истиот муабет на Чаушеску со странските служби.

Ти во Македонија живееш бе шупак еден?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... како смее вмро да преговара и дебатира за платформата а сдсм не смее?
Така е тоа ќе излезете вие ретардирани да урлате по улици и готово краток рок имала владата..
Проблемот е што СДСМ ја прифати „платформата“.
А која влада? Уште не дошол моментот за влада. Македонскиот народ можеби и радикално да се побуни што се игнорира неговото мнозинство за формирање на влада, па сака да се формира влада со речиси целосна албанска агенда. Ова е и опасен преседан за во иднина, да македонска победничка партија ги игнорира мнозонството на албански гласачи.
А башка што во секој момент очекуваме Заев да ја поднесе оставката заради пораз на изборите која веќе 3 месеци ја „пролонгира“. Збор даде, не е белки лажго?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Џорџе у постот уште „СЈО е неуставно“ ти фали и чувај си го за template и врти го на loop.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А која влада? Уште не дошол моментот за влада. Македонскиот народ можеби и радикално да се побуни што се игнорира неговото мнозинство за формирање на влада, па сака да се формира влада со речиси целосна албанска агенда. Ова е и опасен преседан за во иднина, да македонска победничка партија ги игнорира мнозонството на албански гласачи.
А башка што во секој момент очекуваме Заев да ја поднесе оставката заради пораз на изборите која веќе 3 месеци ја „пролонгира“. Збор даде, не е белки лажго?
Немој само радикално да се побунуваат, што ќе правиме тогаш. Наместо 1000 ќе треба 2000 да бидат истепани ако се побунат, немој страв не фаќа од смрдливите идиоти. Значи тебе сега не ти е проблем преговарањето така? Сончоглед.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Само глуп може да мисли дека ќе го сменат знамето без да прашаат и дека ќе го изиграле уставот.
Нема ВМРО ДПМНЕ да им даде поддршка при гласање, а треба 2/3.[DOUBLEPOST=1489998164][/DOUBLEPOST]
Немој само радикално да се побунуваат, што ќе правиме тогаш. Наместо 1000 ќе треба 2000 да бидат истепани ако се побунат, немој страв не фаќа од смрдливите идиоти. Значи тебе сега не ти е проблем преговарањето така? Сончоглед.
ВМРО ДПМНЕ преговараше за состав на нова влада. На 2-3 преговори и јас бев. Груевски категорички беше против мегаломанските барања на албанските партии. Али му рече дека мора да „глуми“ преговарање, ама е присилен да не прави влада со (победничката) македонска партија. И дека му е многу срам што ќе мора да испадне „пич...“ и да го погази сопственото барање да коалицираат двете „победнички“ партии. Лошо е кога ќе испаднеш лажго пред себеси.

W

wicked_1

Гостин
Ама ви го спуштија со програмата за влада, толку пари и пропаганда за џабе. :icon_lol:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.425
Поени од реакции
9.080
Нема ВМРО ДПМНЕ да им даде поддршка при гласање, а треба 2/3.[DOUBLEPOST=1489998164][/DOUBLEPOST]
ВМРО ДПМНЕ преговараше за состав на нова влада. На 2-3 преговори и јас бев. Груевски категорички беше против мегаломанските барања на албанските партии. Али му рече дека мора да „глуми“ преговарање, ама е присилен да не прави влада со (победничката) македонска партија. И дека му е многу срам што ќе мора да испадне „пич...“ и да го погази сопственото барање да коалицираат двете „победнички“ партии. Лошо е кога ќе испаднеш лажго пред себеси.
од каде си сигурен? нели и тие ја прифатија платформата, само чекаат други да го даде предлогот и сите ќе гласаат за мир во куќата, нели само така ќе влегуваме во ЕУ и Нато.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ѓорги Н. мисли дека Груевски е сеуште премиер и има 61 пратеник во Собрание.
Кој грев :pos:
Не е премиер година и кусур. Има 51 пратеник во Собранието, па СДСМ со 49, 10 ДУИ, 5 Беса, 2 Алијанса.., 2 ДПА.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
од каде си сигурен? нели и тие ја прифатија платформата, само чекаат други да го даде предлогот и сите ќе гласаат за мир во куќата, нели само така ќе влегуваме во ЕУ и Нато.
Не ја прифатија, јас бев таму. Вие само шпекулирате. ;) Да ја прифатеа, ќе формираа вљада.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.425
Поени од реакции
9.080
Не ја прифатија, јас бев таму. Вие само шпекулирате. ;) Да ја прифатеа, ќе формираа вљада.
е сега јас тебе да ти верувам или на Меџити ? јас единствено што имам верба дека нема ништо да биде е вербата во куртониве од Соросоиди Запад, тие нема да дозволат.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom