Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Lele zapazete go momentot

„Потребно е народот да си ја одбрани својата држава, зошто државата може да ја нема. Да не излезе дека не сум кажал еве ќе повторам, ако народот не си ја одбрани државата, може да ја нема. Сите оние што мислат дека сега ќе ги остават да си направат влада, па да реагираат кога ќе дојде законот за јазиците на дневен ред, тогаш да реагираат, може да им биде доцна. Предупредувам:Може да дојде до тоа да немаме држава. Откако ќе направат влада, може да се тргне во правец на перење мозок на граѓаните. Народот да стане аморфна маса, а не народ со национална свест. ВМРО не може само да ја одбрани државата, тоа може само народот“, рече Груевски.​

:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
ЕЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ АЛОООООООООО
СДСМ ја прифати платформата, тоа беше условот за влада!
Ејјј алоо вмро преговараше а ти викаш дека си против тоа Сдсм да дебатира за знамето а не си против што вмро преговарало. И тоа пази, дебата е само онака колку да се види кој што мисли не дека ќе се смени знамето, а преговарање е веќе нешто друго. И не туку се прави паметен ете ти ги патоказите и на албански ти ебам лудакот.

D

deli

Гостин
Ме изненадија канал5,сега дури не ни ги знаат прашањата кои треба да му ги постават на Груевски,суфлер во снимање у живо им кажуе што да го прашаат...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ме изненадија канал5,сега дури не ни ги знаат прашањата кои треба да му ги постават на Груевски,суфлер во снимање у живо им кажуе што да го прашаат...
Абе шо ќе промени негова изјава нешто реално? Неговава публика ќе се ложи, ама никако да собере храброст нешо да превземе. Ехеее, декември беше, кога качен на гајба пред ДИК се закануваше како "народот не можел да држи веќе" - еве ги цели три месеци све им е сведено на сликање на "твродкорни" во средношколски bad ass стил и регрутација на дечиња по гимназиите. Ние другите ќе му се изнасмееме, ќе го изругаме и пак све остануе статус кво.

Нека се собере веќе тоа смрдено собрание и да иде у ку**ц и патор и све тоа талибанските бискечмењаци околу него. Пука со ќорци. Ко Хитлер кога праќал непостоечки дивизии. Доста го ланчаат веќе, нека си се пакува за у затвор!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Абе шо ќе промени негова изјава нешто реално? Неговава публика ќе се ложи, ама никако да собере храброст нешо да превземе. Ехеее, декември беше, кога качен на гајба пред ДИК се закануваше како "народот не можел да држи веќе" - еве ги цели три месеци све им е сведено на сликање на "твродкорни" во средношколски bad ass стил и регрутација на дечиња по гимназиите. Ние другите ќе му се изнасмееме, ќе го изругаме и пак све остануе статус кво.

Нека се собере веќе тоа смрдено собрание и да иде у ку**ц и патор и све тоа талибанските бискечмењаци околу него. Пука со ќорци. Ко Хитлер кога праќал непостоечки дивизии. Доста го ланчаат веќе, нека си се пакува за у затвор!
Ама 10 илјади под оружје имаат, спремни секој момент да запукаат.

D

deli

Гостин

Го слушам на 4x3way hi-fi систем на голем распон 20Hz-20 000Hz
7:59 и суфлира прашање
12:33/17:04...звони телефон во просторијата во која се наога суфлерот(има многу вакви моменти)
10:56 не се разбира што суфлира(има најмалку 15 вакви моменти)

Ова лесно се приметува и на послаби аудио системи
18:34-звони телефон во просторијата каде е суфлерот/ 18:44-суфлер* држава ке нема*/ 18:52 водителката *држава ке нема*

Последно уредено од модератор:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Од премиер до беден очајник. Не собра храброст ниту да им се придружи на протестите на "револуционерите".

Какво клише диктаторско сценарио видено преку 10 пати последниве 60 години....Државата била нападната, ако народот не ја бранел можело да ја снема.

Кој му верува на лајната што излегуваат од устата на криминалецов :pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
ЕЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ АЛОООООООООО
СДСМ ја прифати платформата, тоа беше условот за влада!
Каде пишува тоа? Латас ти го кажа??? :) Што прифатил? Го пишува ли тоа во програмата што Заев ја извади?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Како беше она, вистината е како шило ....некој за 10 ќебапи да скапи во затвор некој може за 17 милки на службен пат да е :pos::pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.479
Поени од реакции
24.717
Ејјј алоо вмро преговараше а ти викаш дека си против тоа Сдсм да дебатира за знамето а не си против што вмро преговарало. И тоа пази, дебата е само онака колку да се види кој што мисли не дека ќе се смени знамето, а преговарање е веќе нешто друго. И не туку се прави паметен ете ти ги патоказите и на албански ти ебам лудакот.

Abe isto ko sto debatiraa za imeto i znameto i ko toa sto ne go smenija. Imas golema doverba vo Zaev najverojano posto ne laze, ona snimkite kaj sto "blefira" za stranski sluzbi, kaj sto bara mito i kaj sto objasnuva za sredbite u italjanska ambasada da izbegne rociste se nekakva montaza. Sipcite se garant stoka glupa sto ne im odgovara tender koalicija so vmro, ne be toa ne cini, sakaat debata oni, tesko im e, vaka Zaev ke gi islusa istapsa po ramo i hrabro nisto nema da prifati. Si moze be....

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Од премиер до беден очајник. Не собра храброст ниту да им се придружи на протестите на "револуционерите".

Какво клише диктаторско сценарио видено преку 10 пати последниве 60 години....Државата била нападната, ако народот не ја бранел можело да ја снема.

Кој му верува на лајната што излегуваат од устата на криминалецов :pos:
A shto...da ne treba da gi veruvam lajnata shto izleguvaat od tvojata usta? Jas se naogjam pred nereshiva dilema ...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.187
Поени од реакции
16.325
Како беше она, вистината е како шило ....некој за 10 ќебапи да скапи во затвор некој може за 17 милки на службен пат да е :pos::pos:

Гебелсова пропаганда во акција...24/7 ...
прво не беше 10 кебапи туку провала во објект и 150кебапи ..
а целиот Тендер бил 17 милиони евра. Работата е извршена, наводно има формални прекршувања на тендерските правила, што треба да биде предмет на докажување и не мора да значи дека државата е оштетена.. едно е формално прекршување на правила за тендер, а за кое може да биде оштетен друг потенциален кандидат, сосем друго е дали државата е оштетена... а во време на владеење на СДСМ немаше ни тендери, се беше со договор во 4 очи.... па и 2011 имаме случаи Надеж1 и 2 каде председателот дал за консултантски услуги 530.000 евра, какви тендери, какви бакрачи, а СЈО го зема случајот само да го фијокира и да го спречи ОЈО да работи по него...
Од друга страна се крена галама дека во Битола школскиот превоз бил поскап од Токио, тоа беше ударната работа...Бргу се докажа дека во Струмица и Куманово школскиот преввоз бил поскап и од Битола..
Крај на приказната за објективност на гебелсовите медиуми..
А човекот е можеби на службен пат во УСА, ќе учествува на тендерот за градба на ѕидот со Мехико :icon_mrgr:

а и ех министерот Владо беше баран со потерница па направи кариера во Турција и Бугарија и сега има кариера и во тела на ЕУ... исто и Тамбурковски а и многу други...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Гебелсова пропаганда во акција...24/7 ...
прво не беше 10 кебапи туку провала во објект и 150кебапи ..
а целиот Тендер бил 17 милиони евра.
Не си у реду ти, си докажал и порано, ама не те мрзи да ни повториш.

Инаку суфлирањето им се слуша и на смартфон. Слабо им иде на анал 5 без милионските реклами од АЕК и ЕЛЕМ, немаат мотив за квалитетно орално задоволување на партијата во бродолом и нејзиниот главен пират.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Отсекогаш сум сакал да видам како изгледал Хитлер пред крајот на војната. Фала Грујо.

Abe isto ko sto debatiraa za imeto i znameto i ko toa sto ne go smenija. Imas golema doverba vo Zaev najverojano posto ne laze, ona snimkite kaj sto "blefira" za stranski sluzbi, kaj sto bara mito i kaj sto objasnuva za sredbite u italjanska ambasada da izbegne rociste se nekakva montaza. Sipcite se garant stoka glupa sto ne im odgovara tender koalicija so vmro, ne be toa ne cini, sakaat debata oni, tesko im e, vaka Zaev ke gi islusa istapsa po ramo i hrabro nisto nema da prifati. Si moze be....
Тоа беа други времиња, сега се други. Само глуп може да мисли дека ќе го сменат знамето без да прашаат и дека ќе го изиграле уставот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom