Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Нигде не видов да ги осудиш нив во твојот текст (извини ако сум направил превид и да не сум приметил)
:tapp:[DOUBLEPOST=1489622204][/DOUBLEPOST]http://novatv.mk/nad-80-otsto-holangani-izlegle-da-glasaat-na-deneshnite-izbori/

И пазете го ова:
Над 80 отсто Холанѓани денес излегле да гласаат на парламентарните избори. Овој редок и висок просек на излезност е силен сигнал дека холандските граѓани излегле масовно да гласаат за да му го затворат патот до власта на екстремно десниот Герт Вилдерс и неговата партија ПВВ.
:)
:pos:

Од што му го затвориле патот на ужасниот десничар,
PvdA од 38 пратеника останаа само на 9.

А лошиот десничар освои +4 пратеници.

Работи машинеријата на нео-марксистите, само некако трокира.:D

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Која желба за патриотизам си ја имал ти било кога? Кого лажеш овде?
Ваша Екселенцио нели постигнавме некој договор да не се цитираме. Јас како што можеше досега да забележиш си се држам до договорот, би ти го препорачал и тебе истото.

D

deli

Гостин
Секоја чест на МАНУ што се воздржа од политичка игра но сепак поразителен беше говорот на Маџунков каде ко морон неписмен спомна дека платформата на албанците била исламска пропаганда.
Академик да даде ваква изјава е поразително,ако веке сакал да реагира на платформата требало да се концентрира во насока на рамковниот договор да каже дека не треба да се ревидира туку според и во рамките на уставот да се направи се за да се зголемат правата на малцинствата без исклучок,но ете имаме и такви академици во МАНУ кои преферираат нетолеранција на верска основа,мешаат баби со жаби.
МАНУ коректно се оградија од неговиот став,мислам дека и албанската академија на науки знае дека ова од Маџунков е провокација за да има реакција и од нив,се надевам го прочитале добро.
Идејата на пропагандата е да се соберат и постават столбови на поддршка за потенциален конфликт со кој ке може да се преговара за слобода на криминалци.

V

viktora

Гостин
Ај бе доста го поистоветувате паторот и дпне со државата. Тие не се државата.
За мене државата се луѓето и здрави, функционални и независни институции. Да не умираат по двајца дневно у комбиња од брза помош со расипани кочници и да не ми го регрутираат детето партиски муфљузи и дудлачи за нивни цели и потреби. Да не иде поранешен министер у суд со тешки обвиненија за криминал и велепредавство и да искача од таму ко од кафана - не е тоа држава - тоа е едно гигантско, џиновско говно кое вие сте хипнотизирани и не можете да го видите.
Ме заболе мене за ЕУ и твоите теории на заговор и непознавања од геополитика. Сите причи што ги прераскажувате од типот Украина, Сирија се преџвакани за да се вклопат во овој извитоперен, дегенериран контекст - лоповлук од космички размери фатен на дело. Не ви чини Европа, па да идеме со Туркменистан и Азербејџан, а?

Си го носите тој ген, 500 години - султан, после кралеви, па маршалот - све некој друг да мисли место вас, а вие да му се клањате.
Кој и да дојде на власт ќе јадам трици против него и ќе го критикувам. Фараони ли ќе стааме доживотно у сред 21 век? Ниеден фикус, патор не е ниту вечен, ниту поголем Македонец од било кого.

Мора да се воведе специјално одделение во суд, без оние гниди од сваровски судии и јавно, на тв да се пренесуваат судењата, па да видиме кој пикал пари у џеб, кој продавал држава и кој кења у златна шоља и после да збориме "кој и што е државата?"
Се сложувам со све ова што го напиша.Само дали си сериозен дека со овие другиве ќе се реши?Ќе ме верглаш дека и овие кога ќе дојдат на власт и исто ако прават како вмровциве демек и против нив би бил?Момак,веќе беа.Ни ебаа матер.Уште 100 ебени години ќе имаме последици од нив.Не е решение едниве да ги избркаме другиве да ги ставиме поарни ќе биле.Ние треба да водиме дискусија како и едните но и другите криминалци ќе одговараат Па кој ви е бе тој ебен изговор дека СДСМ помалце крадел или СДСМ крадел али тоа било пред 15-20 г па курот ме боли за тогаш што се случувало.И?Кога ќе дојде СДСМ на власт ќе се тешите демек добро е обие крадат али не како вмро.Дајте бе оправете се веќе еднаш,точно вмро ни еба десет години али и сдсм ни еба цела ебена држава од сам почеток и никому ништо.Уште не дојдени на власт кажуваат што ќе направат вие не убедувате била пропаганда да небањатите.Ајде бе не ме смеј,не е до смеење работава.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Секоја чест на МАНУ што се воздржа од политичка игра но сепак поразителен беше говорот на Маџунков каде ко морон неписмен спомна дека платформата на албанците била исламска пропаганда.
Академик да даде ваква изјава е поразително,ако веке сакал да реагира на платформата требало да се концентрира во насока на рамковниот договор да каже дека не треба да се ревидира туку според и во рамките на уставот да се направи се за да се зголемат правата на малцинствата без исклучок,но ете имаме и такви академици во МАНУ кои преферираат нетолеранција на верска основа,мешаат баби со жаби.
МАНУ коректно се оградија од неговиот став,мислам дека и албанската академија на науки знае дека ова од Маџунков е провокација за да има реакција и од нив,се надевам го прочитале добро.
Идејата на пропагандата е да се соберат и постават столбови на поддршка за потенциален конфликт со кој ке може да се преговара за слобода на криминалци.
Како се осмелува само!
Да ја критикува Платформата и да го занемарува трудот на меџународната!
Под хитно да се побара оставка од него.
Не може вакви ликови да ни го уништуваат соживотот и еднаквоста и мултикултурата. И толерантноста и пацифизмот.
Па уште се дрзнаа да го критукуваат уважениот господин од Белгија, кој прати порака за мир и рече дека ни треба федерализација.
А оној што е против федерализација е фашист и расист.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Се сложувам со све ова што го напиша.Само дали си сериозен дека со овие другиве ќе се реши?Ќе ме верглаш дека и овие кога ќе дојдат на власт и исто ако прават како вмровциве демек и против нив би бил?Момак,веќе беа.Ни ебаа матер.Уште 100 ебени години ќе имаме последици од нив.Не е решение едниве да ги избркаме другиве да ги ставиме поарни ќе биле.Ние треба да водиме дискусија како и едните но и другите криминалци ќе одговараат Па кој ви е бе тој ебен изговор дека СДСМ помалце крадел или СДСМ крадел али тоа било пред 15-20 г па курот ме боли за тогаш што се случувало.И?Кога ќе дојде СДСМ на власт ќе се тешите демек добро е обие крадат али не како вмро.Дајте бе оправете се веќе еднаш,точно вмро ни еба десет години али и сдсм ни еба цела ебена држава од сам почеток и никому ништо.Уште не дојдени на власт кажуваат што ќе направат вие не убедувате била пропаганда да небањатите.Ајде бе не ме смеј,не е до смеење работава.
И која е твојата реална алтернатива? Вечна политичка криза? Што е решение? Од една страна очигледно цело време го браниш Груевски (добро, одоколу па на ќоше), од друга кажуваш како сите биле гомна, сите биле криминалци, па затоа што има врска ако остане сеуште на власт? Трето решение не гледам и нема. Левица не ја рачунам, зошто реков реална алтернатива, за фантазирање како би било најубаво сите можеме да сонуваме. Нема да се „појави партија што ќе...“ и ќе биде масовно прифатена, не во блиска иднина. Човек не може да гледа како ќе биде во иднината, ама во минатото што било може лесно да види ако отвори очи. Тоа пред 15-20 години збориш за минато раководство со различни луѓе, а во ВМРО зборуваме за истото кое го има она веќе јасно ко на изглог криминално досие, а тоа не е ни единственото нешто во кое сериозно ја усраа работата, всушност не знам дали во нешто имаат исклучок. Јас верувам дека ни 30% од гласачите на СДСМ не гласале поради култ кон личноста на Заев, за разлика од 90% кај ВМРО за Груевски, ниту очекуваат мед и млеко ќе им тече со нив, туку од прагматични причини. Некако, штознам, потешко е да веруваш за оние кои и врапчињата знаат дека имаат зариено нокти во сите пори на општеството се подобар избор, наспроти оние кои го обелодениле тоа, додуша во голем дел веќе се знаеше, само никој не можеше да замисли до каде длабоко идело, и колку има што уште не се знае. Сериозно ја оплескаа, сите сфативме дека државава ја водат неизживеани, алчни бескруполозни психопати, избегани надвор од реалноста и без никаков морален компас и срам. И сеуште треба да глумиме дека ова е политичка партија и се е само некаква тешка политичка битка, а дека ситуацијава беше нормална пред тоа...

И сега ти се укажува ако ништо друго да избереш баланс, можност да ги казни првиве, а знаејќи со тоа и тие понатаму ќе бидат под будно око и нема да можат да го прават истото баш така лесно, потешко ќе протуркаат такви глупости после ова, за жал тоа не важи кај Груевски и голем дел од неговите следбеници кои што не реагираат на никакви дразби. Вмро измисли и изгради база врз едно секташко едноумние, догматизам, клиентилизам отпорен на буквално се, дури и на лична штета. Што со пари за експертутки и познати личности, што со вработувања и списоци, што со медиуми и перење мозок. Јас мислам кои и да дојдат, треба екстра напор да пружат за да бидат полоши од климоглавовци ко Јаниевски да претседателе, кога ќе видиш дека такви ликови биле министри и какви се други глупости се изнаслучија. Па и од Груевски, јас не знам како уште некој го смета за мудар политички играч, човекот е жива превара. Го оставам настрана она што бил шалтерски работник и се претставувал ко брокер и којзнае како завршил факултет, ама по се видено и чуено до сега уште ли треба да бидеме запрашани за мистеријата не неговиот лик? Уште треба да човеков да се смета нормално? Изгледа кај нас за жал да, бидејќи NARODOT E MUDAR, затоа ги откупија сите можни медиуми и влијателни личности и воведоа гебелсова пропаганда, затоа што веруваат дека народот умее сам да размислува и е мудар. Човекот да беше навистина убеден во реалноста што ја шитка немаше да бега како кукавица од соочувања цело владеење. Само ова ќе беше неприфатливо во секоја нормална демократија, не за далеку посериозни скандали. Се разбира дека апсолутно не се искоренети сите болести за вистинска демократија во другите партии, сите знаат дека можеби не во толкав број ама ќе има партиски вработувања и со сдсм, сите знаат дека ќе имаат одредени привилегии, дека ко и досега сите ќе бидат султан партии кај нас со еден човек над сите, сите се свесни дека побудите не им се целосно од беневолентност и магијата на кабинетот е моќна. Така да, „веќе беа“ и уште неколку фалшливи компарации, сите знаеме од моменталната структура кој до што имаше пристап да ни „ебаат све“, не релативизирај. Не верувам дека некој го користи како изговор тоа дека СДСМ помалце краделе, не знам од кај ти е таа идеја дека тоа е единствената причини зошто некој не би гласал за ВМРО. Да, и повеќето се свесни дека не им прогледале низ дуи во бомбите и дека сигурно и тие лапнале дел од колачот, сега можеме да дискутираме за селективност или политичка компензација, колку било мудро или не, ама сите знаеме кој беше моторот и од каде произлегуваше се, можеби преголем залак ќе беше да се бие на повеќе фронта, калкуланство и слично но тоа беше единствен начин веројатно да се порази режимот (да, режим, недемократски, автократски, криминален, нечовечки).

Ама малце е цинично и лицемерно што испаѓа како да ги обвинуваш сите за непоседување идеализам и волја за доаѓање на некакви вистинските демократски вредности и правда, за селективност, додека од друга страна навиваш за тие што ги промовираа токму обратноте и начините на кои тие би останале и понатаму. Не дека ти е навистина за пазарот на дуи, туку криво ти е што тоа веројатно значи крај на владеењето со вмро. Им забележуваш за за непринципиелност тие што ја фаворизираат несовршената опција со надеж дека може колку-толку да биде подобро, недостиг на вистински менталитет било, требало да се стремиме кон совршеност, не изгледало исправно инаку. Да, готово заборавивме какви беа условите на владеење и за што всушност се гласаше, во Данска и во Норвешка бевме. Во меѓувреме си свиркаш за криминалите на Груевски и пренесуваш нивни пропагандни бљувотини од време на време. Значи ние што велиме што ВМРО се лоши да не ја сакаме единствената друга реална опција поради багажот од минатото и да чекаме да се појави некоја нова партија (иако и таа ќе бида соросоидна, предавничка и тн.), дотогаш да посматраме како фамилијата го зголемува своето конто и самоволие. Дали од што очајно пробуваш да најдеш агол од кој испаѓаат понегрдо, дали од поклоништво, дали од инает, ама напротив твојов став изгледа многу, нешто за што сакаш другите да ги обвиниш. Сакаш на хипонетичко-имагинарно ниво да го поставиш проблемот, ама тоа ти е ко желбата за мир и љубов во светот. Што всушност поединецот може да направи, и што е реално да се очекува? Да можеше во битка едната страна сами да си ги бира своите совршени оружја од желби и имагинација, тоа би било лесна победа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
во платежната агенција кога по само 1 недела и новиот директор поднесува оставка.
http://www.brif.mk/posle-pet-dena-direktoruvaњe-i-noviot-direktor-na-platezhnata-agentsiјa-podnese-ostavka/
Европа реагира и за ИПАРД, претходно за ИПА
http://24vesti.mk/komu-i-kako-se-delele-evropskite-pari-makedonija-pod-istraga
што се случува со државава, со Македонските Институции, со парите од омразената нацистичка ЕУ

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.164
Поени од реакции
3.403
Имаше и нешто ситно од двете што правеше повеќе од 0,99.
:tapp:[DOUBLEPOST=1489622204][/DOUBLEPOST]http://novatv.mk/nad-80-otsto-holangani-izlegle-da-glasaat-na-deneshnite-izbori/

И пазете го ова:

:)
:pos:

Од што му го затвориле патот на ужасниот десничар,
PvdA од 38 пратеника останаа само на 9.

А лошиот десничар освои +4 пратеници.

Работи машинеријата на нео-марксистите, само некако трокира.:D
Го очекуваме @Let 3 да ни објасни кој е победникот, да направи една поширока експертиза.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не е точно дека се сложуваме.
Прв пат имаме шанса да бараме одговорност од политичари, прв пат наследникот на премиерската функција нема да може да наоѓа изговори и да не ги апси претходните и баш сега тоа не ти чини?
Заев ќе не однесел у пропаст - кој вика дека нема? Мислиш ми ја откри Америка. А паторот у што не однесе? И сега ќе го чекам да се смилува и да си се самоуапси? Како може убиецот да го реши убиството и да го најде убиецот? Како може креаторот на кризата да ја реши истата? Чоекот на кого сите му се тресат ко на Сталин, му климаат со глава и е вивнат во облаци дека народов кине коси по него и му се восхитува - тој психопат ќе си стаи сам лисици?
Па тие сега праат све за да го минираат СЈО, да го затворат, забранат, казнат, а не па да чекам во негово владеење тоа да функционира и неговите џелати да одат еден по еден на судење, во притвор и во затвор.
Трета партија не излезе на виделина, не се отвори како опција, не сме доволно зрели како народ и тоа е тоа - крај на таа тема.
Заев има еден куп политички промашени потези претежно на нивна штета. Не смееше да го штеди дуи и да не открива нивни криминали, ама тоа е нивни проблем. Од друга страна дуи го поддржува СЈО и го поддржува изгласувањето на продолжување на неговиот рок и измените во законите за заштита на сведоци - за разлика од дпне, кое води преку своите медиуми црна кампања против обвинителите и да не е САД, најверојатно би ги испоапсила сите до еден.
Дпне има исто така еден куп промашени политички потези на штета на државата - е тогаш да ги поистоветуваш со државата, кога нарачува некролози и транспаренти за странски амбасадори, им се заканува, ги пцуе преку мрсниот козоебач, продава теории за распад и заговор на ЕУ преку ефтов и мирко - и ти тоа ми го продаваш овде како државна политика, како став на сите нас - многу грешиш. Не во мое име тоа.
Нека се доспрдачи владе со анкетите овде, нека изиграва кловн, па после ги повикувам модераторите да си ја вратат почетната анкета на темава, каде што убедливо најмасовна поддршка има правна разрешница на кризата, за која и јас сум убеден дека е најдоброто решение, наспроти вашите закани со мајдани, алепа и г***а што паторот сака да ги предизвика и да ги добие, ниту некој од надвор, ниту народов.
Ти се смееш, мене ич не ми е смешно.

Сега ме провоцираш посебно околу пораките ?
Сигурен си дека те имам помешано со некого?
Ај биди сигурен те молам , само немој после да ми плачиш нити мене нити на админите за да ги тргнат.
владе, види кај мене на профил колку пати иам казни добиено и колку пати сум бил баниран. Вчера колегата твој, јамајка се изнаплака како му била ускратувана можноста да се искаже. Мене извес(ен)на miss paranoia едно пет пати ми има изналупано казнени кога со пцовка сум враќал на аустралопитекусот кој после пост со 4000 карактери ми реплицирал со
Е, ова ви е нивото.
Неам потреба да те навредувам лично тебе. Господ те казнил, што па ја да ти фаќам сеир. Пробуваш да одиграш некоја функција овде, прилично лошо и кога ќе те осуетиме во намерата се љутиш и навредуваш.
Терај, шо да ти кажам. Со среќа у животот, коа памет немаш!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ајде на сите од еднаш да одговорам за да нема недоразбирање. Цела една година поминав претставувајќи ни ја нашата држава во места каде што луѓето си немаа поим каде се наоѓа. Иронијата да е поголема, Грција ми беше најдобар пример за објаснување на нашата местоположба. Јас со своите 17 ипол години ја претставував Македонија низ светот додека вие овде расправате на форуми за моите години и како тоа јас врска си немам од животот. Држев предавања и голем број на презентации за нашата култура, историја, спорт. Поради мене, голем број на луѓе денеска знаат каде е и што е Македонија а вие продолжете да ме омаловажувате. Секој според можностите.

А за протестите. Мене не ме интересира што и како било пред 20 кога СДСМ била на власт. Јас можам да зборувам за ова денеска бидејќи сум бил директен учесник и сметам дека не треба да останеме да живееме во историјата и што било пред толку и толку години. Забораваме на сегашноста а со тоа и иднината.
..Младо момче нема недоразбирање, нема омаловажување. Секој со своето време..да не си ти лудо младо на почеток на животот кое како што викаат србохрвати : све радње ради...и мисли дека на Бога брадата ќе му ја искубе, а некои од нас на крајот ..па најконзервативно констатираат : млада будала. .., тогаш нема да биде во ред со светот и векот.
Бркај си ти работа , а остави не нас да се цепиме од смеење кога те читаме како една цела година си поминал у тешка јабана преставувајќи ја нашата земја на бабци и дедовци кои појма немаат каде се таа наоѓа..., а и немале друга работа туку да дознаваат.
Све , све , ама сепак не ни кажа дали ти јебна нешто асално цицкасто у тоа јабаната, остај ти сдсм, вмро и сегашноста, тоа е сега битната авантура на твоите 17 години.. За иднината ич не бригај...твоја ќе биде секако....каква и да е... :) :) :)[DOUBLEPOST=1489655336][/DOUBLEPOST]
Сигурно за анкети и патриотизам не го бива!
а бе неглеам некои пари на сметкава од копирајти, ти знаеш што е тоа или да ти ги пратам адвокативе...??? :)

Член од
28 август 2013
Мислења
4.391
Поени од реакции
13.364
Прв пат имаме шанса да бараме одговорност од политичари, прв пат наследникот на премиерската функција нема да може да наоѓа изговори и да не ги апси претходните и баш сега тоа не ти чини?
Заев ќе не однесел у пропаст - кој вика дека нема? Мислиш ми ја откри Америка. А паторот у што не однесе? И сега ќе го чекам да се смилува и да си се самоуапси? Како може убиецот да го реши убиството и да го најде убиецот? Како може креаторот на кризата да ја реши истата? Чоекот на кого сите му се тресат ко на Сталин, му климаат со глава и е вивнат во облаци дека народов кине коси по него и му се восхитува - тој психопат ќе си стаи сам лисици?
Па тие сега праат све за да го минираат СЈО, да го затворат, забранат, казнат, а не па да чекам во негово владеење тоа да функционира и неговите џелати да одат еден по еден на судење, во притвор и во затвор.
Трета партија не излезе на виделина, не се отвори како опција, не сме доволно зрели како народ и тоа е тоа - крај на таа тема.
Заев има еден куп политички промашени потези претежно на нивна штета. Не смееше да го штеди дуи и да не открива нивни криминали, ама тоа е нивни проблем. Од друга страна дуи го поддржува СЈО и го поддржува изгласувањето на продолжување на неговиот рок и измените во законите за заштита на сведоци - за разлика од дпне, кое води преку своите медиуми црна кампања против обвинителите и да не е САД, најверојатно би ги испоапсила сите до еден.
Дпне има исто така еден куп промашени политички потези на штета на државата - е тогаш да ги поистоветуваш со државата, кога нарачува некролози и транспаренти за странски амбасадори, им се заканува, ги пцуе преку мрсниот козоебач, продава теории за распад и заговор на ЕУ преку ефтов и мирко - и ти тоа ми го продаваш овде како државна политика, како став на сите нас - многу грешиш. Не во мое име тоа.
Нека се доспрдачи владе со анкетите овде, нека изиграва кловн, па после ги повикувам модераторите да си ја вратат почетната анкета на темава, каде што убедливо најмасовна поддршка има правна разрешница на кризата, за која и јас сум убеден дека е најдоброто решение, наспроти вашите закани со мајдани, алепа и г***а што паторот сака да ги предизвика и да ги добие, ниту некој од надвор, ниту народов.

владе, види кај мене на профил колку пати иам казни добиено и колку пати сум бил баниран. Вчера колегата твој, јамајка се изнаплака како му била ускратувана можноста да се искаже. Мене извес(ен)на miss paranoia едно пет пати ми има изналупано казнени кога со пцовка сум враќал на аустралопитекусот кој после пост со 4000 карактери ми реплицирал со
Е, ова ви е нивото.
Неам потреба да те навредувам лично тебе. Господ те казнил, што па ја да ти фаќам сеир. Пробуваш да одиграш некоја функција овде, прилично лошо и кога ќе те осуетиме во намерата се љутиш и навредуваш.
Друже ти воопшто работиш нешто у животот или само тука го дрвиш на форум?

Или те плаќа некој за ова?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Е, ова ви е нивото.
Овчичке, паторот нема да го симнеш со шипатареска агенда,туку со тоа само ќе се разбудиш во мегало Чкиприја едно сабајле ..ти или оние кои нема на време да избегаат и го поминат животот во јабана...Волкот има јак врат затоа што сам си ги врши работите. А не амбасадори, други виножитни и слични педофилистичари.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Друже ти воопшто работиш нешто у животот или само тука го дрвиш на форум?

Или те плаќа некој за ова?
СОРОС[DOUBLEPOST=1489655810][/DOUBLEPOST]
Овчичке, паторот нема да го симнеш со шипатареска агенда,туку со тоа само ќе се разбудиш во мегало Чкиприја едно сабајле ..ти или оние кои нема на време да избегаат и го поминат животот во јабана...Волкот има јак врат затоа што сам си ги врши работите. А не амбасадори, други виножитни и слични педофилистичари.
За да имаш јак врат треба прво да имаш врат, а пред тоа кичма - непознат и далечен концепт за тебе и твојот ков.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
СОРОС[DOUBLEPOST=1489655810][/DOUBLEPOST] За да имаш јак врат треба прво да имаш врат, а пред тоа кичма - непознат и далечен концепт за тебе и твојот ков.
...за твојот врат зборам овчичке.., глеам го немаш, си го ставил во шипатарски оглав за да те води... :):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom