Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Владе, не сме ние патриоти како тебе брутус и компанија. А за анкетите, слободно нека се изјасни админ или модератор на форумов, убедливо си број еден. Може и никнејм да ти сменат на пример во Владе-Анкетарот, или нешто патриотско пред тоа анкетар
Ти кажав јас дека не сум патриот, незнам како појасно да ти кажам за да ме сфатиш. Ми помина мене желбата за патриотизам после изборите кога мнозинството македонски гласачи си се изјасни како што си се изјасни и си се гушнаја со нивните браќа од припадниците од другиот државотворен народ. Така да сега под патриотизам се подразбира она за што ти , алма, не сум јас, дарко идиотот и компанија си се залагате.
Околу анкетите слободно замоли некој админ да се изјасни , инсистирам . Не толку за тебе колку за Алма . Така споричок си е малце, а богами ни ти не си нешто брз. Тука сте двата некаде

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
http://www.foxnews.com/politics/2017/03/15/gop-senators-ask-tillerson-to-probe-us-funding-soros-groups-abroad.html

The letter to Tillerson also was signed by Sens. James Inhofe, R-Okla.; Thom Tillis, R-N.C.; David Perdue, R-Ga.; Ted Cruz, R-Texas; and Bill Cassidy, R-La. It followed a letter in February from GOP lawmakers asking about whether U.S. tax dollars have been used in recent years to fund Soros-backed projects in the small, conservative-led country of Macedonia.

In particular, USAID funding to Soro’s Open Society Foundations in Macedonia sparked concern that the U.S. Embassy has been taking sides in the country’s fiery political fights. The group's stated goal is “to build vibrant and tolerant democracies whose governments are accountable to their citizens” but critics claim it's a front for Soros’ political maneuverings.

Sen. Mike Lee, R-Utah, one of the co-signers, even said foreign officials and political leaders have come to him with "reports of U.S. activity in their respective countries."

He said in a statement: "This includes reports of diplomats playing political favorites, USAID funds supporting extreme and sometimes violent political activists, and the US Government working to marginalize the moderates and conservatives in leadership roles. ... This sort of political favoritism from our missions around the world is unacceptable.”

Стигнало писмото на фикусот а :icon_lol:

Оваа не се коментира како ни изјавата на онаа албанска пратеничка, ни оној сликан со алатот у раце....

Sent from my MI 5s using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Си ме помешал со некого. Приватна порака неам ни примено ни пратено од нова година (честитки :D ). Нешто инсинуираш очигледно. Ти организираше местена анкета со бугарски воз, масовно гласање за цело село со некои (најверојатно лукративни побуди, евентуално за партиско напредување) и ти најде за образи ѓонови да мудруваш.

Плус му се изнафрливте на чоекот, што со годините (ако стварно се толку) делува како академик во однос на тебе, бетонот, јамајка, гигс и сите други режимски зомбија со воздух место мозок у главата. Му одговараш дрско и со потсмев, а сите те знаат дека до клукајдрвец не ти е ајкјуто. Лечи комплекси у штаб, таму конкуренцијата ти е слаба.
Сега ме провоцираш посебно околу пораките ?
Сигурен си дека те имам помешано со некого?
Ај биди сигурен те молам , само немој после да ми плачиш нити мене нити на админите за да ги тргнат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
Си ме помешал со некого. Приватна порака неам ни примено ни пратено од нова година (честитки :D ). Нешто инсинуираш очигледно. Ти организираше местена анкета со бугарски воз, масовно гласање за цело село со некои (најверојатно лукративни побуди, евентуално за партиско напредување) и ти најде за образи ѓонови да мудруваш.

Плус му се изнафрливте на чоекот, што со годините (ако стварно се толку) делува како академик во однос на тебе, бетонот, јамајка, гигс и сите други режимски зомбија со воздух место мозок у главата. Му одговараш дрско и со потсмев, а сите те знаат дека до клукајдрвец не ти е ајкјуто. Лечи комплекси у штаб, таму конкуренцијата ти е слаба.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ти кажав јас дека не сум патриот, незнам како појасно да ти кажам за да ме сфатиш. Ми помина мене желбата за патриотизам после изборите кога мнозинството македонски гласачи си се изјасни како што си се изјасни и си се гушнаја со нивните браќа од припадниците од другиот државотворен народ. Така да сега под патриотизам се подразбира она за што ти , алма, не сум јас, дарко идиотот и компанија си се залагате.
Околу анкетите слободно замоли некој админ да се изјасни , инсистирам . Не толку за тебе колку за Алма . Така споричок си е малце, а богами ни ти не си нешто брз. Тука сте двата некаде
Јас никогаш не сум бил патриот, не ни сакам да бидам! Ти го дрвиш на темава од кога е отворена, да не зборувам за глупостите од анкети што ги отвораш. Можеш слободно и сам да си ги видиш патриотските глупости на темава што си ги пишувал.

Од големите патриоти уште ти остана на форумов како последниот самурај си! Како и да е на добар пат си и ти со F5 одлогиран да ја пратиш темава.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Стварно ли минува кај македонците лагата дека ако некој не знае албански ќе биде казнет со 5000 евра?
Дека во парите ќе стои Адем Јашари и двоглавиот орел?

Слушнал некој како двајца постари македонци разговараат меѓусебе, велејќи, абе кај ќе учам ја на овие години албански.

До Шител ли е, кој ли им го пере мозокот толку брзо.

Мислам дека и самата омраза према албанците помага вакви лаги да се шират меѓу македонците. Дпмне тоа го знае и затоа тие работаат двострано, првин сеат омраза, а потоа шират лаги.

На оваа ситуација одлично се местат и разни идиоти, кои како нарачани во дадено време пуштаат провокативни изјави, како таа на една жена од Албанија, за која нити знам која е, која што доби медиумско внимание кај македонците како што немала кај албанците во целиот нејзин живот.

Дпмне деноноќно собира по интернет и медиуми, секое некое мислење, изјава, анализа кое што го употребуваат во нивното сценарио, не е чудно и некој мој коментар да употребат во нивното сценарио. Досега местеа фејсбук профили и разговори и истите ги ширеа во пропагандната машинерија.

Во такозваната албанска платформа нема ништо посебно, таа платформа не е ништо повеќе од оној мајски договор помеѓу Дпмне и Дуи, тие си изгласаа еднашка измена на законот за јазиците и никому ништо, сега повторно Дпмне ја прифати албанската платформа, меѓутоа тешко им падна кога албанските партии не го прифатија Дпмне за коалиционен партнер, и све си почна од тука, сега тешко им се гледа да станат опозиција, тешко пошто и затвор им се заканува.

Се кренаа и разни калибри на луѓе, уметници, спортисти, професори, здруженија, невладини итн, такви кои 10 години многу лесно лапаа народни пари од разни измислени проекти на владата, и сега мора да одработат, да излезат на улица и да бранат луѓе кои се заглавени во криминал, сето ова изгледа многу гадно и многу разединувачки помеѓу македонците, луѓе кои досега обединувале, јавно се изнесуваат за политички теми, многу лошо за една нација, лошо изгледа, досега толку ниско не било.

Да се разјаснам, не ми се верува дека некој бара албанскиот да биде официјален во Струмица или Делчево, пошто знам дека тоа е невозможно и глупаво, пошто тоа е неспроведливо и е непотребно ... тие не можат да го спроведат законот ни во општини каде албанците се над 20%, а камо ли во општини каде можеби еднаш месечно поминува некој албанец и тоа транзит. Сакам да кажам, и да донесат закон, тој нема да произведе ништо.

Секој ден што се одлага и одолговлекува кризата, се повеќе македонци и албанци ја напуштаат оваа држава, а таквите нема да зборат ни македонски ни албански, туку германски, француски, англиски ...
Дефинитивно треба да се создадат услови за живот во оваа држава ... поголема опасност моментално е германскиот јазик, и македонци и албанци интензивно учат германски за да одат Германија и велат никогаш нема да се вратиме.

И албанските партии добро би било да ги разочарат криминалците од Дпмне, да се откажат од таа платформа (нити има посебна вредност) и да не им остават ниедно алиби за одбивањето да заминат во опозиција на тие од Дпмне. (тие секако ќе се фатат за друга сламка, ама кај и да се фатат сламка ќе е, спас им нема).

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Јас никогаш не сум бил патриот, не ни сакам да бидам! Ти го дрвиш на темава од кога е отворена, да не зборувам за глупостите од анкети што ги отвораш. Можеш слободно и сам да си ги видиш патриотските глупости на темава што си ги пишувал.

Од големите патриоти уште ти остана на форумов како последниот самурај си! Како и да е на добар пат си и ти со F5 одлогиран да ја пратиш темава.
Значи ти реков инсистирам да замолиш некој модератор, админ или кој сакаш да ти удоволи и да ти одговори околу анкетите. Ете Никола замоли го.
И добро де сфативме не си патриот. А што си ти што си земаш за право ти да можеш да киснеш на темата од почетокот, а другите непатриоти да несмеат?
Само ако нешто не разбираш или не ти е по кеф не значи дека се глупости. Значи дека толку ти делиле.
Тие другите можи им се смачи да се расправаат со вас, ете мене баш ми е интересно.
А за ова последното дали ти нешто ми наговестуваш онака оддоколу дека бан ми се спрема , да не речам ми се закануваш ?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
А за ова последното дали ти нешто ми наговестуваш онака оддоколу дека бан ми се спрема , да не речам ми се закануваш ?
Не бе каков бан па ти, мислев само одлогиран да ја пратиш темава, нешто како брутус и битушот :lolzz:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Слушнал некој како двајца постари македонци разговараат меѓусебе, велејќи, абе кај ќе учам ја на овие години албански.
Слушнал некој, ама не се знае кој, и дали воопшто слушнал.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Не бе каков бан па ти, мислев само одлогиран да ја пратиш темава, нешто како брутус и битушот :lolzz:
Зошто би ја прател одлогиран? Треба нешто срам да ми биди или што?
Да бев на ваше место на толку глупости качење, бламирање , навреди и уште незнам колку пати живи фатени во лага можеби и ке размислев околу таа опција ,ама сега засега немам таква намера.
Ете жив пример ти е колешката Алма. А баш го чекав да речи дека е сигурен онака да ми дојди на нога, ама како што можиш и сам да видиш некако го снема. А толку беше самоуверен дечкото. Ај утре.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Стварно ли минува кај македонците лагата дека ако некој не знае албански ќе биде казнет со 5000 евра?
Дека во парите ќе стои Адем Јашари и двоглавиот орел?

До Шител ли е, кој ли им го пере мозокот толку брзо.

Мислам дека и самата омраза према албанците помага вакви лаги да се шират меѓу македонците. Дпмне тоа го знае и затоа тие работаат двострано, првин сеат омраза, а потоа шират лаги.

На оваа ситуација одлично се местат и разни идиоти, кои како нарачани во дадено време пуштаат провокативни изјави, како таа на една жена од Албанија, за која нити знам која е, која што доби медиумско внимание кај македонците како што немала кај албанците во целиот нејзин живот.

Дпмне деноноќно собира по интернет и медиуми, секое некое мислење, изјава, анализа кое што го употребуваат во нивното сценарио, не е чудно и некој мој коментар да употребат во нивното сценарио. Досега местеа фејсбук профили и разговори и истите ги ширеа во пропагандната машинерија.

Во такозваната албанска платформа нема ништо посебно, таа платформа не е ништо повеќе од оној мајски договор помеѓу Дпмне и Дуи, тие си изгласаа еднашка измена на законот за јазиците и никому ништо, сега повторно Дпмне ја прифати албанската платформа, меѓутоа тешко им падна кога албанските партии не го прифатија Дпмне за коалиционен партнер, и све си почна од тука, сега тешко им се гледа да станат опозиција, тешко пошто и затвор им се заканува.

Се кренаа и разни калибри на луѓе, уметници, спортисти, професори, здруженија, невладини итн, такви кои 10 години многу лесно лапаа народни пари од разни измислени проекти на владата, и сега мора да одработат, да излезат на улица и да бранат луѓе кои се заглавени во криминал, сето ова изгледа многу гадно и многу разединувачки помеѓу македонците, луѓе кои досега обединувале, јавно се изнесуваат за политички теми, многу лошо за една нација, лошо изгледа, досега толку ниско не било.

Да се разјаснам, не ми се верува дека некој бара албанскиот да биде официјален во Струмица или Делчево, пошто знам дека тоа е невозможно и глупаво, пошто тоа е неспроведливо и е непотребно ... тие не можат да го спроведат законот ни во општини каде албанците се над 20%, а камо ли во општини каде можеби еднаш месечно поминува некој албанец и тоа транзит. Сакам да кажам, и да донесат закон, тој нема да произведе ништо.

Секој ден што се одлага и одолговлекува кризата, се повеќе македонци и албанци ја напуштаат оваа држава, а таквите нема да зборат ни македонски ни албански, туку германски, француски, англиски ...
Дефинитивно треба да се создадат услови за живот во оваа држава ... поголема опасност моментално е германскиот јазик, и македонци и албанци интензивно учат германски за да одат Германија и велат никогаш нема да се вратиме.

И албанските партии добро би било да ги разочарат криминалците од Дпмне, да се откажат од таа платформа (нити има посебна вредност) и да не им остават ниедно алиби за одбивањето да заминат во опозиција на тие од Дпмне. (тие секако ќе се фатат за друга сламка, ама кај и да се фатат сламка ќе е, спас им нема).

Во глобала, многу убаво мислење и генерално држи вода.
Уште помило ми е дека доаѓа од етнички албанец од Македонија.
Две работи сакав да ми разјасниш, ако може, се разбира.

Прво. Убаво, и сам спомна "И албанските партии добро би било да ги разочарат криминалците од Дпмне, да се откажат од таа платформа..." Браво! Јас мислам дека тука лежи зајакот! Не само што на Груевски ќе му се тргне "кецот" што му го дадовте во раков, туку верувај, и поголемиот дел од Македонците би почнале попозитивно да гледаат на Албанците во Македонија. Туку прашањето ми беше ова: Зошто не се најде ниту едно албанско граѓанско здруженије, организација, владина, не-владина, антивладина...или било кој албанец, интелктуалец во јавност и да каже: "Па добро бе ! Кој к** ни е на нас Албанците со оваа платформа?! Дали оваа платформа ќе ми го збогати животот на мене и на Македонецот до мене?! На кој оваа платформа му помага највеќе , ако не на Груевски во овој timing." Лошо е што не се наоѓа лесно нит здруженије нит албанец кој гласно ја осуди оваа платформа. Респект до тебе како се осмели да го напишеш тоа што горе го предложи.

Второ. Убаво кажа, лошо е што сега изгледа дека дел од Македонскиот народ стои и брани криминалци. Да не навлагам во суштината на проблемот, дали е некој крив или не, пред да биде осуден. Ај да речеме биле криви, по некои индикации
од прислушкуваните разговори. ОК , не беше и ДУИ ортак со ВМРО? Нигде не видов да ги осудиш нив во твојот текст (извини ако сум направил превид и да не сум приметил) и да ги инкриминираш исто како и другиве криминалци од "другава" страна?

Се најдобро!

S

silmarillion

Гостин
Ти кажав јас дека не сум патриот, незнам како појасно да ти кажам за да ме сфатиш. Ми помина мене желбата за патриотизам
Која желба за патриотизам си ја имал ти било кога? Кого лажеш овде?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom