Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2015
Мислења
6
Поени од реакции
3
Ова што се случи кај нас во гимназија прилеп беше циркус директорот ни се закани или излезете на протест или да не барате отцени на крајот. Одете на протстот таму благајнико че го видите че ве легитимира

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Без разлика,они си се осеќаат како гомно.Гледаш како лечат комплекси и немаат муда за било што во реалноста да направат па се курчат на форуми?Примети ги 24/7 се на форумов и го дрват,они ќе ја наредат работава они ќе му ебат матер на паторот и останата багра.Им се смеат на луѓе кои испаѓаат надвор и протестираат,без разлика за што и како битно се испаднати.Овие лечат комплекс виртуално,но вечер кога ќе го изгаснат нетот и се враќаат во реалниот живот сваќаат дека се едно НИШТО,но затоа тука е кајгана и одма рипа его.
Затоа ти си мажиште и одиш на протести, и како такво мажиште им се смееше на тие што протестираа против криминалот и што сакаа правда. Тие беа лудаци овие сега не се. Ние сега сме ништо а вие што се смеевте тогаш бевте нешто.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Затоа ти си мажиште и одиш на протести, и како такво мажиште им се смееше на тие што протестираа против криминалот и што сакаа правда. Тие беа лудаци овие сега не се. Ние сега сме ништо а вие што се смеевте тогаш бевте нешто.
...многу лесно , што е одлика на сите соросоидни гњиди , виножитни,глобалистички и слични..... го потегнуваш зборот криминал и криминалци за сите оние кои не се слагаат со вас , или ви пречат во моментот по било кој основ. Се надевам дека твоите мотиви се некои други порационални , а не само призмните педеро-лезбејски..соништа за разуздана слобода без граници... :)
..а тој збор тежи многу , дури и обвинители и судии искусни со криминалот и криминалците се усудуваат да го употребат дури тогаш кога се сосема сигурни дека се во право , па прашање е дали и тогаш.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Веројатно тврдокорниве квази патриоти затоа излегуваат на протести.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Значи ако некој сере против ЕУ е идиот а кога сере некој против државава е демократија?
Богами за вас е само среден век.Таму ќе се вклопите.
Ај бе доста го поистоветувате паторот и дпне со државата. Тие не се државата.
За мене државата се луѓето и здрави, функционални и независни институции. Да не умираат по двајца дневно у комбиња од брза помош со расипани кочници и да не ми го регрутираат детето партиски муфљузи и дудлачи за нивни цели и потреби. Да не иде поранешен министер у суд со тешки обвиненија за криминал и велепредавство и да искача од таму ко од кафана - не е тоа држава - тоа е едно гигантско, џиновско говно кое вие сте хипнотизирани и не можете да го видите.
Ме заболе мене за ЕУ и твоите теории на заговор и непознавања од геополитика. Сите причи што ги прераскажувате од типот Украина, Сирија се преџвакани за да се вклопат во овој извитоперен, дегенериран контекст - лоповлук од космички размери фатен на дело. Не ви чини Европа, па да идеме со Туркменистан и Азербејџан, а?

Си го носите тој ген, 500 години - султан, после кралеви, па маршалот - све некој друг да мисли место вас, а вие да му се клањате.
Кој и да дојде на власт ќе јадам трици против него и ќе го критикувам. Фараони ли ќе стааме доживотно у сред 21 век? Ниеден фикус, патор не е ниту вечен, ниту поголем Македонец од било кого.

Мора да се воведе специјално одделение во суд, без оние гниди од сваровски судии и јавно, на тв да се пренесуваат судењата, па да видиме кој пикал пари у џеб, кој продавал држава и кој кења у златна шоља и после да збориме "кој и што е државата?"

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Доста моќно.

Среќа па сега си ја запроси, да беше по 10год, ќе требаше и на албански да ја праша, а башка у позадина вториот пат "Македонско девојче" ќе требаше исто на албански да ја испеат.

п.с Инаку реакцијава на девојкава не ми делува ко да е тој вистинскиот :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Како што прочитав овој што ја запроси има прегазено велосипедист, возејќи без возачка дозвола плус пијан, ама важно патриот е сега и си вее знаме, зошто жмро му заврши работа. :pipi:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Како што прочитав овој што ја запроси има прегазено велосипедист, возејќи без возачка дозвола плус пијан, ама важно патриот е сега и си вее знаме, зошто жмро му заврши работа. :pipi:
Име можит ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.062
Поени од реакции
23.503
Еве како средношколец да ти одговорам.
Што ти како средношколец разбираш нешто од животот како прво па ке земел да одговара. До вчера за јадење папо викаше , сега зел политика ќе ми бистри.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ти си такво гjубре шо би го стрелал без секаков основ. Србоманскоудбашка мрша.[DOUBLEPOST=1489609406][/DOUBLEPOST]
Мене ме интересира составот на ово шо вака убаво дими.
....немаш Ѓ у тастатура ,значи можеш да ми се фатиш. А ти ни кокошка не можеш да заколеш , а не па да ме стрелаш гледајќи ме у очи, будало изгубена. Можеш евентуално кукавички од грб , што е познат пристап на гњиди од твојата сорта и род....
Башка размисли двапати , повлекуам едно 5 пута побргу од тебе , а погодувам у вратна кичма на 10 метра и ден денешен. :tapp:
Не сум многу сигурен дал при свест и трезен , знаеш што зборуваш, ама за тоа овде има задолжени да санкционираат вакви убиствени никови ...:sneaky:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.062
Поени од реакции
23.503
Ова името некако српско :cautious:[DOUBLEPOST=1489610658][/DOUBLEPOST]
Интересно е што на анкетава тие што претходно имаа гласано за втората опција од 52,9% сега се застапени со 16,4%. владе најверојатно го загубил ливчето со акаунтите и пасвордите од форумов.

Прегледај го приврзокот 166767

Прегледај го приврзокот 166766
Мисли си ти ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom