Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Januari/2016 intervju, 6 meseci na finalna, ova e rekord na finalna. Ima uste kako mene mislam deka ima zastoj, ne znam zosto.
Сега го прашав мојот посредник, рече дека постапките треба да продолжат после 26.03.2017, после формирање на новата влада

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
@HammerOfThor aj da se nadevame deka e taka,. belkim nema da sme kako 2014 i 2013 godina.
Па не верувам дека така ќе биде зашто од тогаш кога почнав процедура (јули 2015) нештата беа прилично средени кај Бугарите, беше воспоставен некаков ред кој порано го немаше и досега се‘ си оди како што треба а ово застој сеа е сигурно заради изборите :)

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
https://www.theguardian.com/politics/2017/mar/13/brexit-vote-article-50-eu-citizens-rights-lords-mps

Eve sho bilo odluceno vo UK denes. Stanuva zustro nema zbor.
Tie so sakaat da begaat za UK da razmislat dva pati.
Она кога со 300 km/h одиш во бетонски ѕид. :pos:

Не се нормални, не. Нека им, од секогаш биле надмени над сите други Европејци, па богами и цел свет. Ќе им се врати како бумеранг.

ОК, од англиските јазични во ЕУ - Ирска, Малта...во Шведска и Холандија исто може да се помине со само англиски. Само не со германски, аман. :)

Член од
8 март 2017
Мислења
22
Поени од реакции
51
se znae za vmro.bg karakacanov, tie se borat da ima pasosi za nas
Kakva sprotistavenost za razlika od MK.
Ova VMRO vo Bugarija e toa sto go sakam navistina!!!
Glasajte za Vmro,zatoa sto kolku poveke oni dobijat tolku podobro e za nas sto cekame pasosi[DOUBLEPOST=1489445213][/DOUBLEPOST]
Јас бев на интервју 26-ти јануари 2016, број 83**/2015 многу одамна чекам на финална. Во иста ситуација сме, ќе чекаме да огрее сонце по изборите веројатно!
Jas sum 866*/2015 intervju 02 februari,ajde ako ima nekoja promena kaj vas da me informirate ?

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Kakva sprotistavenost za razlika od MK.
Ova VMRO vo Bugarija e toa sto go sakam navistina!!!
Glasajte za Vmro,zatoa sto kolku poveke oni dobijat tolku podobro e za nas sto cekame pasosi[DOUBLEPOST=1489445213][/DOUBLEPOST]

Jas sum 866*/2015 intervju 02 februari,ajde ako ima nekoja promena kaj vas da me informirate ?
и ние чекаме
ја сум од 15.02.2016
нека поминат изборите и ќе биде :)

Член од
29 август 2016
Мислења
20
Поени од реакции
41
Интервју бев 24-ти јануари 2016 ... број 82**/2015 , на финална сум од октомври(значи веќе 6ти месец)...некој тука во близина со временскиот период со мене да му е излегол или ќе чекаме после изборите да огрее сонце :D
Na finalna od 24 septemvri 2016, i seuste sum,
Intervju bev 20 januari 2016, a br mi e 81**/2015

Член од
19 ноември 2009
Мислења
18
Поени од реакции
8
Она кога со 300 km/h одиш во бетонски ѕид. :pos:

Не се нормални, не. Нека им, од секогаш биле надмени над сите други Европејци, па богами и цел свет. Ќе им се врати како бумеранг.

ОК, од англиските јазични во ЕУ - Ирска, Малта...во Шведска и Холандија исто може да се помине со само англиски. Само не со германски, аман. :)

Во Шведска само со Англиски..?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Дома имам оригинални Удостоверенија за блгарски произход. И случајно гледајќи ги приметив дека не се исти, односно дека на едната пишува - Да послужи пред: Разрешаване на продолжително пребиваване СДВР, Додека на вториот произход пишува Да пролужи пред: Разрешаване на постојано пребиваване СДВР. Дали Освен овие 2 даваат и трет оригинал произход на кој пишува „ Министерство на правос'дието за придобиване на б'лгарско гражданство“ или не? Фала ви :)
Да.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Во Шведска само со Англиски..?
Па, да...генерално. Не се толку тврди во однос на јазикот, за разлика од други држави. Англискиот им е скоро па мајчин јазик. Секако, со тек на време ќе си го научиш и шведскиот, но не е толку страшно како во некои други земји (на пример Франција).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom