Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна кога дефинитивно ке се знае, според мене уште поглупо е тоа што веќе е на преговори со Хрватска а не да го раскине договорот :/ да изигравме и европско и да не успеевме па тогаш океј, ама вака ?!?!?!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

И дефинитивно Македонија остана без селектор, Лино Червар се врати на селекторската функција во својата земја

Вие мислевте ќе остане? Колку наивно. Човеков нема потреба да останува ни во Металург, доста го гледавме како скока по судиите. Уствари наш проблем не е селекторот, немаме играчи и тоа е. Кире што играше играше, толку од него. Останативе не знам дали да плачам или да се смеам.

Толку од долго најавуваниот проект на изборникот.:rolleyes:

Според мене треба да му се дај шанса на Раул, само прашање е дали тој ќе прифати да се расправа со Талевци и компанија...:icon_mrgr:

Ете го нашиот к'смет уште еднаш на видело. Тоа е кога не те бива, не те бива. Кој сме ние да се занимава со нас еден од најдобрите тренери во историјата на спортот.

Кукавички, во тајмингот кога се случува најголемиот успех на било кој македонски ракометен клуб, он ја носи одлуката. Ама за очекување беше.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кукавички, во тајмингот кога се случува најголемиот успех на било кој македонски ракометен клуб, он ја носи одлуката. Ама за очекување беше.
Шо има врска успех на мак клуб со трансфер на селектор на репрезентација?

Гонзалез па Каменица изгледа први ќе ги контактират.

Шо има врска успех на мак клуб со трансфер на селектор на репрезентација?

Памтиме ние каков однос имал он против Вардар. Критиките кон него во ваков момент не ни се битни, и поголем дел од спортската јавност е свртена кон успехот на Вардар а не кон пичкањето на копилето.

Памтиме ние каков однос имал он против Вардар. Критиките кон него во ваков момент не ни се битни, и поголем дел од спортската јавност е свртена кон успехот на Вардар а не кон пичкањето на копилето.

Па не би рекол дека не се битни.
Види денеска, а и утре па натаму колку вести ќе има за него и репрезентацијата, а колку за пласманот на Вардар во 1/4 финале и колку дебати ќе се отворат во врска со него.
Сепак 1/4 финалето е за еден месец од сеа, а ова е пресно.

Треба да се стави некој Скандинавец на кормилото, редно е веќе да се испроба и таа варијанта.

Najdobro od celava situacija sa gospodinom Chervara e sho najverojatno Borko i Jonovski ke se vratat vo reprezentacija (da Jonovski e star ama sepak mislam so negovoto iskustvo sho go imat dovolno e na sekoja utakmica da igra po 20 minuti pa neka vo toa vreme ja potroshi cela energija koja ja poseduva za eden "starec" ) .. -Za trener od Makedoncive Stevche Stefanovski (iako imashe izjaveno deka nemal pojke takvi ambicii ).. a od strancive definitivno Raul Gonzalez. :oeoeoe:

А, некој во РФМ ќе превеземе одговорност за тој договор што го потпишале со Червар? Таа клаузула што ја содржел договорот со која што Червар буквално во кое било време можел да замине (што и се случи) е доказ за тоа колку „сериозно“ и „професионално“ се работи.

Последно уредено:
Najdobro od celava situacija sa gospodinom Chervara e sho najverojatno Borko i Jonovski ke se vratat vo reprezentacija (da Jonovski e star ama sepak mislam so negovoto iskustvo sho go imat dovolno e na sekoja utakmica da igra po 20 minuti pa neka vo toa vreme ja potroshi cela energija koja ja poseduva za eden "starec" ) .. -Za trener od Makedoncive Stevche Stefanovski (iako imashe izjaveno deka nemal pojke takvi ambicii ).. a od strancive definitivno Raul Gonzalez. :oeoeoe:
Борко ?! Ниту еден селектор не треба да го повика баш него или последниве што бранеа на првенството или да се земе од младинците некој ама Борко никако за клуб гине за репрезентација ич.

Пред скоро време читав дека Бранко Тамше (тренерот на Целје) имал изјавено дека би сакал да ја води нашата репрезентација и дека немало никакви пречки за тоа да се оствари, исто така спомна ако тој е назначен за селектор тогаш би форсирал некоја побрза игра, не би било лошо да се оствари ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom