Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
П.с чисто ме интересира дали го дадоја во целост интервјуто на Телма или 24 Вести или скратија некој дел. Знам дека претежно само нив ги пратиш па да не барам по интернетот, да губам време.
Не не, целото го дадоа. Тоа no стварно имаше страшен тон, мислам сликата почна да се тресе по малцe, онака во стил на Бејн од Бетмен.

Него, пак ве пуштија низ вода со платформава а? Цел труд за џабе а, а толку сликички стаи на темава, па анкети...
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.508
Овој невиниот му ја вчади за Русија. Мислам дека наскоро во Москва ќе има кварт што ќе се нарекува Литл македонија, или Македонија таун.

http://www.libertas.mk/ke-stane-li-kochan-ruski-azilant/
Ова се очекувани потези, покрај овој и останатите имаат сигурно план б за да не одат апсаана, како што претходниве години не одговараше никој ни овие нема да одговараат, си накрцаа пари и можат да си купат што сакаат, во случајов слободата.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.269
Поени од реакции
27.026
Правилно ке беше според кој ? Според тебе? Не ти оди во прилог на тезата за нашите западни пријатели кои ни мислат се најдобро?
Не бе другар, правилно ке беше да речи дека му пречи или нешто слично на дипломатски јазик. Тој не е некој германски турист па ајде му се испушти, тој е Германски специјален пратеник за западен балкан ( ако не грешам ). Секој негов збор има тежина и не е кажан туку така. Не е ова муабет пред кооперација па ке тресиме зелени и ке си играме политика.
Колку да те потсетам нити еден , буквално нити еден официјален претставник на твоите западни пријатели што цело време ни кумуваат што и како треба да направиме, на кои се крстите или се молите веќе две години не најде за сходно да ја отфрли платформата или да речи дека не ја поддржуваат на било каков начин. Џабе се правите дека таа не постои, дека е заебанција, глупост , ирелевантна. Таа и тоа како е реална и поддржана од твоите западни пријатели ма колку сакаш да ја игнорираш. Ти со цел ум мислип дека Еди Рама така си седеше во кабинетот , си се досадваше и си вика чекај бе дај да склопам една платформа за албанските партии во Македонија, ако ништо друго на Али ке му поможам рејтингот да си го врати. Досега и да се двоумеше околу тоа сега би требало да ти стани јасно и тебе и на сите кои на неа гледавте како една невкусна шега дека таа платформа е чедо на твоите толку сакани и никогаш непрежалени западни партнери на кои цело време им се клањате.
Дали ке го прифатиш тоа или ке го игнорираш оставам на тебе.
П.с чисто ме интересира дали го дадоја во целост интервјуто на Телма или 24 Вести или скратија некој дел. Знам дека претежно само нив ги пратиш па да не барам по интернетот, да губам време.
За кое интерју станува збор, може да го постираш тука со транскрипт по можност?[DOUBLEPOST=1489223250][/DOUBLEPOST]
...са надевам дека при ресетот ќе има и дилит и празнење на рицајкл бинот. А би можело да се пушти и некое софтверче за прочистуење од заостанати партали....
Може е најдобар термин за тоа што го мислев е да се инсталира нов оперативен систем.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.602
Поени од реакции
22.774
Не не, целото го дадоа. Тоа no стварно имаше страшен тон, мислам сликата почна да се тресе по малцe, онака во стил на Бејн од Бетмен.

Него, пак ве пуштија низ вода со платформава а? Цел труд за џабе а, а толку сликички стаи на темава, па анкети...
Тоа негово Не има поголема тежина од сите изјави на Заев и албанските претставници заедно. Не реков Јас или Ти не, рече официјален претставник на еден наш западен пријател. Сега ако ти е полесно можеш да ја игнорираш и да си правиш мајтап, тоа е сепак до тебе.
И што со платформата и ги пуштија низ вода? Не сум баш во тек. Ако мислеше на пресот на Заев само ке ти речам дај не ме смеј.
Од друга страна пак ке ти повторам незнам по кој пат, Заев треба да добие мандат ми се допаѓало тоа мене или не. Сериозно го мислам ова и го имам напишано незнам колку пати. Не може да ја практикуваме демократијата и да се повикуваме на неа само кога нас ни одговара. Заев вака така собра потписи за да има мнозинство во праламентот кое може да му даде доверба на новата влада која тој ке ја води. Така да околу тоа да сме начисто.
П.с каква врска има анкетата во другата тема со оваа тема. Ако мислеше на оваа овде анкета , не е моја.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Па тоа и јас викам, кој ја нападнал Македонија, дали некаде се пука, дали некој ни објави војна, за да се спрема армијата? Против кого се спрема армијата? Да не ќе ја праќа Иванов како врховен командант армијата од куќа на куќа кај луѓе што поинаку од него мисла Стварно подобар беше кога ќутеше резилов белосветски.[DOUBLEPOST=1489194778][/DOUBLEPOST]
Ова на син ми од 2 месеца да му го кажам, ќе се смее.
vaka vo 2001 se smeevme kako zeleni koga se kopaa rovovi za parno cevki vo tanushevci
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Владе не отече со новиов материјал за мастурбирање - да не треба и видеово од германецов на шител да стои над анкетата, а?
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.602
Поени од реакции
22.774
За кое интерју станува збор, може да го постираш тука со транскрипт по можност?
Ете го гледале, ама се заебавал Германецот. Неубаво се изразил, не мислел така , му извадиле од контекст. Друго сакал да кажи. Заев вчера ни објасни што поточно сакал да кажи, така да можеш мирно да спиеш. Им плесна во лице на западните производители на чадори дека помина зимата, доаѓа пролет и дека повеќе не му треба никаков чадор. Со други зборови им рече кој ве еба.[DOUBLEPOST=1489224233][/DOUBLEPOST]
Владе не отече со новиов материјал за мастурбирање - да не треба и видеово од германецов на шител да стои над анкетата, а?
Не бе Алма уживај. Видеото е некој вид на германски хумор кој ретко кој тука го сфаќа. Затоа и никој не се смее.
Ако имаш линк од истото интревју ама на Телма или 24 Вести слободно дај ми линк. Ете да не се нервираш, наместо тоа од Сител ке го постирам тоа од Телма или 24 Вести. Не ми менува многу мене, и така никој тука не го сфаќа германскиот хумор што и не е чудно. Не се познати по хуморот. Да зборуваше за пестициди и други хемикалии внимателно ке го слушав, се разбираат германците од такви работи. Проверено.
 
Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Да не прифатил зајо тоа што го побарале, ќе беа повлечени веќе/.
Не, него ако не ги прифатил, они ќе пробуваат повторно и повторно (дискусија) со подобрени аргументи. Доколку ги прифатил, веќе истите немаше да се спомнуваат, сфаќаш?
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.602
Поени од реакции
22.774
Остај мајтапот на страна друго сакам нешто да те прашам ама сериозно, без мајтап. Што би се случило ако собранието изгласа влада без доделен мандат. Нели технички гледано би имале две влади кои за себе ке сметаат дека се легални. Како тоа би изгледало според тебе, какви проблеми би настанале во смисла на функционирање на државата, институциите, полицијата , војската итн итн.
Сериозно те прашувам.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Како не било демократија?Некого да натераш со сила против сопствена желба за тебе тоа е демократија?Не ми се дебатира за некои прашања и точка!Ако некој со сила ме тера тоа е диктатура.Си измешал брзини другар.
Никој никого не тера на ништо, им се дебатира нека дебатираат, на крај ќе дојде на тоа дека нема да се смени ништо. Што ќе се изгуби ако се дебатира? Ќе пропадне државата ли од еден разговор? Па патот што Грујо го најавуваше кон ЕУ како ќе завршеше знаеш? Како Република Македонија ќе не примеа таму? Разликата е во тоа што едниов остава простор за разговори, а другиов скришно во некоја канцеларија ги договара тие работи. Амнестијата на пример, после тоа кога се договараа со Милошоски каде да имало загради и што било најдобро. Мислиш дека нивните гласачи ќе гласаа против на референдум ако имаше? Немаше, сите како роботи ќе гласаа за промена на името, ама тогаш ќе ќутевте немаше вака да скокате. Сега ви смета Заев што рекол дека тој е против промени во уставот, сакале господата да слушнат деуги зборови, демек тогаш ќе му поверуваат. Знаеме што се сака, да се притисне Дуи за да не коалицираат и да има нови избори, ко демек тие избори ќе сменат нешто. Ќе ја снема платформата после нови избори? Нема. Грујо ќе освои 63 пратеници? Ни на сон. Нови избори се само купување време и трошење пари. Ништо нема да се промени, а платформата пак ќе е тука и пак ќе мора да се преговара. Затоа не се глупирајте.
ti bi trosel vreme i resursi za diskusija za nesto sto nema da go smenis?
Да.
mala kriza
eve se popraviv
sleden cekor posle press-ot na Zaev?
kade sto na mala vrata protna deka albanec kje moze sekade vo zemjava da se obrati na albanski jazik i da dobie odgovor od drzavnite i lokalnite institucii[DOUBLEPOST=1489220486][/DOUBLEPOST]
a taka,da si ziv i zdrav
zaev pregovara za prava na malcinstva bez validen popis
let that sink in.[DOUBLEPOST=1489220813][/DOUBLEPOST]
mene mi e jasno,kako del od protestite.nego na drugive dali im e jasno
protestiravme 2 godini za kriminalite na vmro i dui,za na kraj
em dui pak vo vlast,em novi dopolnitelni pregovori za zname,ustav itn itn
jes da krajniot rezultat e toj,jas ne odev na protesti za toa.
najstrasno e sto probuvaat da opravdaat gomnenicite na zaev
postirajki banknota od federacija. demek makedonskiot jazik bil na dinarite od 1945,sho e problemot albanskiot da bide na denarite
mal problem
MAKEDONIJA NE E FEDERACIJA DA VI EBAM MAJKATA
bar ne seuste
Не се пали бе. Си одел на протести џабе си одел, те изела таа пропаганда и сега ќе ми збориш тука за двојазични денари и глупости. Ништо нема да се менува не знам што треба, да ви донесе на сите од нотар заверено и потпишано дека нема да се менува.
'odredeni opstini'
mislis site onie ostanati opstini kade sto albancite ne se nad 20%
Не мисли. Од Дуи кажаа дека не бараат ништо таму, нема Албанци. Кој ќе збори ако нема Албанци?
Или можеби ќе ги населуваат присилно? :pos:
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Меџити се курчеше дека има на писмено што потпишал гвујо, ако навистина има нека го извади пусулчето на тв, па ако потпишал пастирот да го однесеме спектакуларно во Шутка и без судење.
Заедно со него и овој другиот и може да си составиме политичка сцена со пресни кловнови.
а бе не заебаај потпишал нешто....прво Грујо го процесираат, на веќе виден начин, а всушност го процесираат Македонскиот народ по стандарден метод од ЦИА прирачникот. И тоа не е најстрашното, позаебано е сознанието дека пола народ ти го напраиле зомбирани, самоходни кретени со мазни мозоци. А бројот на такви сеа лесно ќе расне ко секоја пандемиска зараза....
Лекот е еден , даден е у секоја книга со упатсва за елиминирање на зомби зараза. :) :)
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.602
Поени од реакции
22.774
@мкд владе шири лажни вести и прави лажни акаунти што гласаат на анкетава.
И за да е поверодостојно и си се расправам со лажните акаунти, за да не се посомнева никој ;).
Еден хинт. Види со кој имам најжолчни расправии и после провери кој за што гласал на другата анкета па собери два и два :cautious:
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Остај мајтапот на страна друго сакам нешто да те прашам ама сериозно, без мајтап. Што би се случило ако собранието изгласа влада без доделен мандат. Нели технички гледано би имале две влади кои за себе ке сметаат дека се легални. Како тоа би изгледало според тебе, какви проблеми би настанале во смисла на функционирање на државата, институциите, полицијата , војската итн итн.
Сериозно те прашувам.
Ништо посебно, ќе требаат само Панчо Вила и Емилијано Запата, федералеси веќе имаме...:)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom