jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.498
- Поени од реакции
- 27.316
Импутирањето на вмровштина веќе ги десеткуваа нивните сили. Тоа импутирање уствари беше иницијација на владеењето на дпмне последните 10 години. Зошто мислиш дека се сменило нешто во нивниот ментален склоп. Разликата е само во тоа што овие 10 години дојдоа нови генерации кои беа повторно „воспитани“ во истата рамка, за да на крај со дадена шанса да направат нешто добро за Македонија, успеаја да се посерат и да ја донесат Македонија пред работ на пропаста, за власт по секоја цена одработувајќи за албанските интереси. Од друга страна го воскреснаа повторно дпмне со тоа што секој патриотски процес му го препишаа на дпмне и на грујо.Еднаш као спомнав , ај да спомнам пак. Како тоа вие борци за правда, вие, “че си лежите’’, “нема правда - нема мир’’ и слично, верувате во подобро утре со Али Ахмети, Муса Џафери, Теута Арифи и цела таа разбојничко-апашка банда од ДУИ што цели 15 години е на власт и краде со лопата, а кога правдљубивиот Заев ја прибира пак на власт да дојде сте некако неми.
Како, како, на мајка ви пичката револуционерна, ви се промакна детаљот дека ДУИ е на власт во државава подолго и од вмро и од сдс и не ви е проблем пак да биде.
Да пробам да резимирам како би идело тоа од прилика
1. Треба да верувате дека ДУИ не се вмешани во криминал и заслужуват да бидат дел од форматирањето на Македонија
2. Верувате дека СЈО ќе ги апси и нив иако се клучни во формирање на владата
одберете опција, во двата случаи треба да си ебан во мозок да веруваш
*безпредметно ќе биде да ми се импутира вмровштина пошто стварно џабе ќе збориме
Вакво политичко сепуку не сум видел ни на Монти Пајтон. Кога ќе размислиш повторно, дали мислиш дека импутирањето вмроовштина, можеби и ќе ја реши кризата ?[DOUBLEPOST=1489217414][/DOUBLEPOST]
Ми се чини дека немаат потреба албанците од хартија за бришење гз, зајо добро и темелно им го лиже газот...Одбројани се деновите од странците до кога ДУИ и остала екипа ќе може да тактизира со разно разни барања и платформи кои се за најобично бришење гз. Уз муабет со албанци сите истото го кажаа дека а било а не било платформа исти курац им е.
Последно уредено: