тропаш тешки будалаштини !!
Алпинистот во кафеана дискутирал со пијател и кажал дека кризата треба да престане.. насилниците кој биле во кафеаната го нападнале на излегување на врата и го одбранил сопственикот на кафеаната ... но подоцна малку подалеку од кафеаната е нападнат и крвнички претепан.. МВР ( на Спасовски и сдсм) по нападот изјави дека ќе процесуира но се се заташка во некоја фиока... тоа што обезбедувањето на Груевски одзело слики е сосем друго, а ЗАБРАНЕТО е сликање без дозвола, во приватен живот, посебно туѓи деца АКО НЕ СИ ЗНАЕЛ морону
Пешевски физички го нападнал насртливиот квази новинар, а Фрчковски пак физички нападнал малолетници и уште МВР нив ги обвинува за напад ??
за крај, бодигардот на Заев претепа во Струмичка дискотека 10 тинејџери од кој 2-3ца тешко ( лежеа во болница).. СЕ СЕ заташка, АЛО, со кој образ се зборува за демократија и слобода ???
Од каде извира сета таа твоја нервоза?! Обично по еден така долгичок марш, човек ќе се изнавика, ќе се испука и ќе се смири. Но тебе очигледно не ти годат тие прошетки. Што да ти кажам, не сум доктор за да те советувам стручно.
Исто така е забрането да се прави упад, да се бара нешто што не е твое, истото да се конфискува без судско решение, што е и рамно на кражба. Башка, дали му ги сликале децата или го сликале него со децата!? Тоа е голема разлика. Беше сликан и во паркот со семејството пред 1 месец. Зошто тогаш не се нафрлија кон тој новинар?
И што ако е квази новинар?! Ајде да го тепаме! Ти тоа го оправдуваш? Па тогаш и Латас е квази новинар, па ајде утре сите по една лопата да му удриме. Дај малку смири се, па потоа напиши што навистина мислиш со оладена глава. Вака читано звучи смешно.
Алпинистот провоцирал. Нормално дека не можам да го оправдам тоа што му го направиле, но ако провоцираш, и ако се повеќемина, може да настрадаш. А Фрчко да не го зададеше вистинскиот удар, можеби и тој ќе беше тепан или барем удрен. Затоа браво за Фрчко, требаше по уште една да им удри.
Гледај што се случува со членството на сдсм. Има невкусни пароли околу куќата на Спасовски, за опозициските новинари што беа нападнати знаеш, за членството од Прилеп и Битола, и тоа знаеш но се правиш на Тошо, и сега на крајот на денот викаш дека Фамилијата е вистинската жртва?! Очигледно моронот во оваа приказна не сум јас.