Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
ништо посебно , но затоа ќе има двојазично собрание, двојазични гранични табли, двојазични сообраќајни знаци, насекаде големоалбански знамиња без државното македонско , а не па дупло поголемо ... ќе има се друго што нигде нема .т.е. јазикот ма едно малцинство на една соседна држава со големи амбиции у Устав како втор службен јазик секаде во државата каде ќе благоизволи припадник на тоа повластено малцинство...па партии од тоа малцинство кои како да нису одавде + недопирливи за законот и редот, право на припадник на тоа малцинство во официјални прилики да зборува со јазикот на соседната земја, плус секаде каде има од тоа малцинство повеќе од 20% да нема превод на македонски по ниедна основа...Промена на знаме , химна и слични трици за да бидат соодветни на желбите на новите македонски господари...
Останува само формалниот чекор за некоја следна прилика да се допише : за македонци и кучиња форбиден.туку само за албанци, бугари, грци и евентуално , ако бидат добри т.е помирени со сјебаноста ..срби. И тоа елегантно , демократски под раководство на еден зајак и со благослов на ЕУ и на НАТО , организацијата за мир и безбедност и слични трици...
И ти нема да дрпаш тендери...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.959
Поени од реакции
45.172
Значи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?
.
Имаат право сите, тоа демократското општество треба да го дозволи, ама треба и да се дозволи критика на кажаното, ко што некој ќе јаде гомна за Села оправдано, и ќе го отера у три леше, ќе има и такви што ќе зборат контра Лазаров, али види, мене лично Лазаров не ми смета, ама ми смета што подржува протести кои после ова денес на Заев веќе на сите им е исцртано дека ВРСКА СИ НЕМААТ СО Македонија, со Патриотизам и слично, ова се протести за ВМРО и за штитење на криминалците од таа партија, толку, со тоа што не генерализирам, напротив, многумина од тие кои сега излагаат на протест стварно ја сакаат Македонија, али и не се свесни за позадината на истите тие протести кои сега ги подржуваат ... а тука може спаѓа и Лазаров

И убаво рече еден член наназад, треба да се види и позадината на зборовите на Лазаров, не смее тоа човек да го направи ? Или не смее да се критикува ако не се согласува со него ? Та преку кур ако е Лазаров во прашање, ракометар е, не е политичар, нема поим од политика и од политичките случувања тука, и не ни треба да има поим, спортист е, и затоа нормално дека ке наиде на критика, а под критика мислам на оние конструктивните, навреди и слично се Се само не критика.

Ја лично се согласувам со кажаното, но никогаш нема да се согласам со подршката која се дава за простести без поента, за измислени проблеми, за измислена двојјазичност на цела територија, за измислено менување на банкноти, униформи, измислени казни од 5000 евра поради албанскиот јазик, Се тоа е лага, ноторна лага, и механизам на поранешната власт за да создава клима за граѓанска војна, зашто ? ССО за СЈО, ЦЕЛОСНО расчистување на позадината за кумановските настани, па имам кажано на темава дека кога добро ќе размислиш, друг избор и немаат, ова е нивниот последен избор пред да се фатат во бегство, а убеден сум дека дел од нив веќе калкулираат како да ги истастаат, само за да се спасат, ама спас за крупните ѕверки НЕМА, и не смее да има.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Најјаки сте бе заевци форумски

Ќутите ко пичиња и не спомнувате дека Заев потврди дека ќе има дебата за знамето, името, банкнотите итн.

Или изгасивте ТВ кога дојдоа на ред новинарски прашања ?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Каноооо алооооо, јас не реков за парите, ако ме читаш напишав дека е многу убаво да имаш финансии и дај боже сите да имаме такви цифри на сметка, но Кире нема никаква допирна точка со Македонија, дали сфаќаш што сакам да кажам? Кој е Лазаров што лупа топка секој ден, од образование има само средно вечерно и во Македонија доаѓа само на екскурзија и кампови да кажува како треба или не треба?

Нека се врати тука, нека почне бизнис некој но без партиски протекции да нагласам, нека јаде рекет за бизнисот, нека запише деца тука во школо а не во најскапото во Барселона па после нека ломоти колку сака, но тогаш друга песна ќе се пее. Брат му може цреп ама за вакви работи 100 пати попаметен е.[DOUBLEPOST=1489147670][/DOUBLEPOST]Исто така жена му е лекарка ако не се лажам. Ете нека работи госпожа Лазарова со завршен медицински факултет и учење по 10 саата на ден за 150 евра во некоја клиника, ќе земе не Фејсбукот, компјутерот од глава ќе му го мавне.
Znachi i Meril Strip, Madona, De Niro, Kluni........ne bi trebalo da solat pamet kao da zhiveeme i kogo da glasame za prezident, ili za niv vazhat drugi pravila.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316

Awwww snap :/

Ајде нека се наполни Идризово што побрзо.
Знаеш сега може мирно да спијат сите патриоти, зборот на зајо е толку цврст, што е всушност догма

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
До сега бев апсолутен хејтер на двете страни, ама после ова мислам дека треба да му се даде подршка на Зајко. Платформата што за мене е најголем проблем, не е дел од програмата на новата влада и нема менување на устав, за мене ова е доволно.
Ако проба да направи некаква измена Заев што ќе биде на штета на Македонците, се надевам дека знае што го чека и би требало да си остане верен на зборот.

Кажа дека е против промена на химна, грб, знаме итн ама го остава за понатамошна дебата во која ќе биде решено ова прашање. Ова само не ми допаѓа и ми ствара сомнеж, друго е ок.

Ајде сега да се набутаат по ќорка сите овие кримоси што се понашаа како деспоти во последнава декада и да ја дознаеме конечно вистината за Куманово и Смилковско.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Znachi i Meril Strip, Madona, De Niro, Kluni........ne bi trebalo da solat pamet kao da zhiveeme i kogo da glasame za prezident, ili za niv vazhat drugi pravila.
Пак истото. Тие нека си солат, секој може да си каже што сака, ама смешни испаѓаат со нивното сосила глумење затоа што немаат никаков допир со реалноста тука. Па да не се враќам бе во темана за изборите во САД, како таборот што е про Трамп на форумот се исмејаваше со сите селебритис што и дадоа поддршка на Хилари. Актери биле, спортисти биле, пијаници биле, освен за гостувања кај Џими Фалон не знаеле за ништо друго. Е како сега американскине селебритис не знаат ништо, овие нашиве за убаво збореле? Редот човек не може да го фати.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.873

Ќутите ко пичиња и не спомнувате дека Заев потврди дека ќе има дебата за знамето, името, банкнотите итн.

И на 24 вести Заев кажа јас лично сум против менување на знаме и химна ама не можам да забранам дебата за тоа.

Те молам одговори ми, Дали Заев има мнозинство да врши промена на знаме, химна, име и устав?
Кратко прашање што се одговара со Да или Не.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Еј аман немој само мене да ми вртиш муабети за дали ми сметало ова, дали не ми сметало она. Низ форумов ќе најдеш мислења каде што осудувам и Албанци што правеле мафии и Македонци што правеле мафии (овие сегашниве што им гори под нозе). Кај беа овие погоре што дробеа деновиве за зачувување на Македонија да се јават за Села и Ахмети низ годиниве? Села и Ахмети не паднаа од Марс декемврито. Кај беа кога имаше протести за Смилковско? За амнестијата на хашките случаи? Каде беа кога имаше протести за Талат Џафери? Кајмакоски ене гледам избришал низ ФБ се` што имаше пишано за Тамара, секоја чест :cuc:

Немој молимте, значи има разлика од мислење и наметнато мислење.

За овие работи што ги пишав погоре само сакав да доловам дека државава не чини и дека ама баш некој што живее у пм одовде нема право да кажува како ми е мене, на Петко или на Станко кои плаќаме даноци на оваа земја. Кире не плаќа данок од секоја плата па да види дека глупости се градат со неговите пари, Кире не вози по македонските улици да види како е да ја стропаш суспензијата на колата неодамна купена, Кире не чека мојтермин за на лекар по 3 саата, Кире не губи по цел ден за да извади еден ебан документ од нашава администрација. Поготово па делот каде што напоменав дека жена му се пораѓаше во Систина. Жена му е лекарка, знае какво е здравствово. И таа и тој избираат да не се пораѓа државно, страв му е за детето по сите оние смртни случаи на новороденчиња а? Е фуфа кога се работи за твое најмило, ама за да кажуваме на други како треба, први сме.

Ти викам, ете госпожата негова рекла дека откако Кире ќе ја заврши кариерата, сакала таа да фати да работи. Изволте, нека се вработи во локалната болница во Св. Николе за кикирики плата па јавно тука ќе пишам дека сум грешка и не ми чини мислењето ;)
Јас ти ја сфатив поентата, ама аман преку Кире Лазаров ја доловуваш состојбата во Мк?? Па имаш едно чудо политичари од сите партии кои не доведоа во овие гомна последниве 26 г. Преку нив многу подобро ќе ја доловиш ситуацијата во Мк.
Оставете успешен спортист нека си каже мислење.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Ајде сега да се набутаат по ќорка сите овие кримоси што се понашаа како деспоти во последнава декада и да ја дознаеме конечно вистината за Куманово и Смилковско.
Да ја дознаеме вистината за Куманово и Смилковци, пред да му дадеме подршка, може ли?[DOUBLEPOST=1489152878][/DOUBLEPOST]
Јас ти ја сфатив поентата, ама аман преку Кире Лазаров ја доловуваш состојбата во Мк?? Па имаш едно чудо политичари од сите партии кои не доведоа во овие гомна последниве 26 г. Преку нив многу подобро ќе ја доловиш ситуацијата во Мк.
Оставете успешен спортист нека си каже мислење.
Кај смее некој да има мислење кое е спротивно на нивното.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Јас слушнав дека дебата ќе има ама над уставот нема да се оди. Ти не го слушна тоа или исклучи кога Заев рече дебата?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Јас слушнав дека дебата ќе има ама над уставот нема да се оди. Ти не го слушна тоа или исклучи кога Заев рече дебата?
Нека кажат јасно и гласно кои се границите до кои ќе се оди, уставот не секогаш ги кажува јасно границите, како во случајот со мандатот на пример.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.873
Нека кажат јасно и гласно кои се границите до кои ќе се оди, уставот не секогаш ги кажува јасно границите, како во случајот со мандатот на пример.
За знамето, химна и други државни обележја Уставот е јасен.
Тие обележја се одредуваат со закон кој се носи со двотретинско мнозинство.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да ја дознаеме вистината за Куманово и Смилковци, пред да му дадеме подршка, може ли?[DOUBLEPOST=1489152878][/DOUBLEPOST]
Јас од многу одамна имам кажано дека сакам да се дознае вистината за Смилковско и Зајко вети дека ќе ја изнесе вистината ама на крајот испадна дека само за политички поени го збореше тоа бидејќи ништо не издаде, ниту една бомба. И чисто се сомневам дека сега ќе ја изнесе, нема шанси да оди против ДУИ, ако е точно тоа што го кажаа родителите на масакрираните невини деца.

Мојата "подршка" кон Зајко е давање шанса да оформи влада па да видиме што ќе направи, иначе никад не би го гласал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom