Значи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?
.
Имаат право сите, тоа демократското општество треба да го дозволи, ама треба и да се дозволи критика на кажаното, ко што некој ќе јаде гомна за Села оправдано, и ќе го отера у три леше, ќе има и такви што ќе зборат контра Лазаров, али види, мене лично Лазаров не ми смета, ама ми смета што подржува протести кои после ова денес на Заев веќе на сите им е исцртано дека ВРСКА СИ НЕМААТ СО Македонија, со Патриотизам и слично, ова се протести за ВМРО и за штитење на криминалците од таа партија, толку, со тоа што не генерализирам, напротив, многумина од тие кои сега излагаат на протест стварно ја сакаат Македонија, али и не се свесни за позадината на истите тие протести кои сега ги подржуваат ... а тука може спаѓа и Лазаров
И убаво рече еден член наназад, треба да се види и позадината на зборовите на Лазаров, не смее тоа човек да го направи ? Или не смее да се критикува ако не се согласува со него ? Та преку кур ако е Лазаров во прашање, ракометар е, не е политичар, нема поим од политика и од политичките случувања тука, и не ни треба да има поим, спортист е, и затоа нормално дека ке наиде на критика, а под критика мислам на оние конструктивните, навреди и слично се Се само не критика.
Ја лично се согласувам со кажаното, но никогаш нема да се согласам со подршката која се дава за простести без поента, за измислени проблеми, за измислена двојјазичност на цела територија, за измислено менување на банкноти, униформи, измислени казни од 5000 евра поради албанскиот јазик, Се тоа е лага, ноторна лага, и механизам на поранешната власт за да создава клима за граѓанска војна, зашто ? ССО за СЈО, ЦЕЛОСНО расчистување на позадината за кумановските настани, па имам кажано на темава дека кога добро ќе размислиш, друг избор и немаат, ова е нивниот последен избор пред да се фатат во бегство, а убеден сум дека дел од нив веќе калкулираат како да ги истастаат, само за да се спасат, ама спас за крупните ѕверки НЕМА, и не смее да има.