Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За што ќе протестират сега? Тек сега ќе биде смешки кога ќе продолжат со приказните за двојазичност.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.874
Малцинство, мнозинство е 51.
Мене не ми е јасно само како ќе купуваме со овие двојазичниве банкноти, нема да знаеме што е што.
Реков еднаш јас, треба наставниците по математика да се проверат што им предавале. Освен ако не се прават глупи со сила нели :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Back to square one - Тенковски делови.
Во Хрватска во раниот 19 век ја сменија глаголицата.
Фак! Не оди вака. Чек ке ми текне нешто друго.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.874
Ајде сендвичиња наши најмили не се откажувајте. Имате фора до 5 часот да смислите нови изговори зошто излегувате на улица да го браните криминалот на Груевски.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Sportistite ne cinat, crkvata ne cini, dijasporata ne cini, najgolem del od makedoncite ne cinat. :toe:

Vazno onie sto napravija albanska platforma cinat, normalno, ako treba se ke unistat i negiraat samo do vlast da se dojde... :bravobe:
Изјави на самодекларирани демократи во кои лежи по едно мало диктаторче.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Каноооо алооооо, јас не реков за парите, ако ме читаш напишав дека е многу убаво да имаш финансии и дај боже сите да имаме такви цифри на сметка, но Кире нема никаква допирна точка со Македонија, дали сфаќаш што сакам да кажам? Кој е Лазаров што лупа топка секој ден, од образование има само средно вечерно и во Македонија доаѓа само на екскурзија и кампови да кажува како треба или не треба?

Нека се врати тука, нека почне бизнис некој но без партиски протекции да нагласам, нека јаде рекет за бизнисот, нека запише деца тука во школо а не во најскапото во Барселона па после нека ломоти колку сака, но тогаш друга песна ќе се пее. Брат му може цреп ама за вакви работи 100 пати попаметен е.[DOUBLEPOST=1489147670][/DOUBLEPOST]Исто така жена му е лекарка ако не се лажам. Ете нека работи госпожа Лазарова со завршен медицински факултет и учење по 10 саата на ден за 150 евра во некоја клиника, ќе земе не Фејсбукот, компјутерот од глава ќе му го мавне.
Значи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?
Камповите за ракомет на Лазаров не ти чинат, камповите на УЧК ти чинат??
Кој си ти бе дечко да кажиш кој што да зборува?? Ти ја загрозува државата или јазикот ставот на Лазаров?
Жена му се породила во Систина?? И сега шо? Да го осудиме на 10 г. затвор?
Кумот му бил докажан криминалец?? Одлежал затвор?? Ајде и Кире да го пикниме во затвор пошто ете кумот му е докажан криминалец.
Какви се глупости му ги зедовте за зло на Лазаров да не верува човек.
Ама затоа за Села и Ахмети молчите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
За што ќе протестират сега? Тек сега ќе биде смешки кога ќе продолжат со приказните за двојазичност.
Ќе се најде нешто. Сега ќе има вакум два-три дена дур да се распалат медиумите и после чекај пак со некое хејтање, хистерија и протести. Имаат небањатите капацитет за тоа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.874
Ама униформите ама парите, ама казните??? Сега шу прајме??? :place:

Бргу почнувајте со градење на крстот во Бутел или некое друго меѓу етничко срање оти маф е работава.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Значи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?
Камповите за ракомет на Лазаров не ти чинат, камповите на УЧК ти чинат??
Кој си ти бе дечко да кажиш кој што да зборува?? Ти ја загрозува државата или јазикот ставот на Лазаров?
Жена му се породила во Систина?? И сега шо? Да го осудиме на 10 г. затвор?
Кумот му бил докажан криминалец?? Одлежал затвор?? Ајде и Кире да го пикниме во затвор пошто ете кумот му е докажан криминалец.
Какви се глупости му ги зедовте за зло на Лазаров да не верува човек.
Ама затоа за Села и Ахмети молчите.
Еј аман немој само мене да ми вртиш муабети за дали ми сметало ова, дали не ми сметало она. Низ форумов ќе најдеш мислења каде што осудувам и Албанци што правеле мафии и Македонци што правеле мафии (овие сегашниве што им гори под нозе). Кај беа овие погоре што дробеа деновиве за зачувување на Македонија да се јават за Села и Ахмети низ годиниве? Села и Ахмети не паднаа од Марс декемврито. Кај беа кога имаше протести за Смилковско? За амнестијата на хашките случаи? Каде беа кога имаше протести за Талат Џафери? Кајмакоски ене гледам избришал низ ФБ се` што имаше пишано за Тамара, секоја чест :cuc:

Немој молимте, значи има разлика од мислење и наметнато мислење.

За овие работи што ги пишав погоре само сакав да доловам дека државава не чини и дека ама баш некој што живее у пм одовде нема право да кажува како ми е мене, на Петко или на Станко кои плаќаме даноци на оваа земја. Кире не плаќа данок од секоја плата па да види дека глупости се градат со неговите пари, Кире не вози по македонските улици да види како е да ја стропаш суспензијата на колата неодамна купена, Кире не чека мојтермин за на лекар по 3 саата, Кире не губи по цел ден за да извади еден ебан документ од нашава администрација. Поготово па делот каде што напоменав дека жена му се пораѓаше во Систина. Жена му е лекарка, знае какво е здравствово. И таа и тој избираат да не се пораѓа државно, страв му е за детето по сите оние смртни случаи на новороденчиња а? Е фуфа кога се работи за твое најмило, ама за да кажуваме на други како треба, први сме.

Ти викам, ете госпожата негова рекла дека откако Кире ќе ја заврши кариерата, сакала таа да фати да работи. Изволте, нека се вработи во локалната болница во Св. Николе за кикирики плата па јавно тука ќе пишам дека сум грешка и не ми чини мислењето ;)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Интересно богами, иде време ќорке
„Ќе се формира специјално одделение во Основниот суд Скопје 1 за предметите на СЈО, следењето на комуникациите за кривичните истраги и за безбедносни прашања треба да бидат одделни функции и да имаат јасен мандат, ќе обезбедиме вистинска собраниска контрола на безбедносните структури. “

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ништо посебно , но затоа ќе има двојазично собрание, двојазични гранични табли, двојазични сообраќајни знаци, насекаде големоалбански знамиња без државното македонско , а не па дупло поголемо ... ќе има се друго што нигде нема .т.е. јазикот ма едно малцинство на една соседна држава со големи амбиции у Устав како втор службен јазик секаде во државата каде ќе благоизволи припадник на тоа повластено малцинство...па партии од тоа малцинство кои како да нису одавде + недопирливи за законот и редот, право на припадник на тоа малцинство во официјални прилики да зборува со јазикот на соседната земја, плус секаде каде има од тоа малцинство повеќе од 20% да нема превод на македонски по ниедна основа...Промена на знаме , химна и слични трици за да бидат соодветни на желбите на новите македонски господари...
Останува само формалниот чекор за некоја следна прилика да се допише : за македонци и кучиња форбиден.туку само за албанци, бугари, грци и евентуално , ако бидат добри т.е помирени со сјебаноста ..срби. И тоа елегантно , демократски под раководство на еден зајак и со благослов на ЕУ и на НАТО , организацијата за мир и безбедност и слични трици...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.395
Поени од реакции
9.001
M

Moon Child

Гостин
Интересно богами, иде време ќорке
„Ќе се формира специјално одделение во Основниот суд Скопје 1 за предметите на СЈО, следењето на комуникациите за кривичните истраги и за безбедносни прашања треба да бидат одделни функции и да имаат јасен мандат, ќе обезбедиме вистинска собраниска контрола на безбедносните структури. “

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.874
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom