Реков еднаш јас, треба наставниците по математика да се проверат што им предавале. Освен ако не се прават глупи со сила нелиМалцинство, мнозинство е 51.
Мене не ми е јасно само како ќе купуваме со овие двојазичниве банкноти, нема да знаеме што е што.
Во Хрватска во раниот 19 век ја сменија глаголицата.Back to square one - Тенковски делови.
Изјави на самодекларирани демократи во кои лежи по едно мало диктаторче.Sportistite ne cinat, crkvata ne cini, dijasporata ne cini, najgolem del od makedoncite ne cinat.
Vazno onie sto napravija albanska platforma cinat, normalno, ako treba se ke unistat i negiraat samo do vlast da se dojde...
Значи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?Каноооо алооооо, јас не реков за парите, ако ме читаш напишав дека е многу убаво да имаш финансии и дај боже сите да имаме такви цифри на сметка, но Кире нема никаква допирна точка со Македонија, дали сфаќаш што сакам да кажам? Кој е Лазаров што лупа топка секој ден, од образование има само средно вечерно и во Македонија доаѓа само на екскурзија и кампови да кажува како треба или не треба?
Нека се врати тука, нека почне бизнис некој но без партиски протекции да нагласам, нека јаде рекет за бизнисот, нека запише деца тука во школо а не во најскапото во Барселона па после нека ломоти колку сака, но тогаш друга песна ќе се пее. Брат му може цреп ама за вакви работи 100 пати попаметен е.[DOUBLEPOST=1489147670][/DOUBLEPOST]Исто така жена му е лекарка ако не се лажам. Ете нека работи госпожа Лазарова со завршен медицински факултет и учење по 10 саата на ден за 150 евра во некоја клиника, ќе земе не Фејсбукот, компјутерот од глава ќе му го мавне.
Ќе се најде нешто. Сега ќе има вакум два-три дена дур да се распалат медиумите и после чекај пак со некое хејтање, хистерија и протести. Имаат небањатите капацитет за тоа.За што ќе протестират сега? Тек сега ќе биде смешки кога ќе продолжат со приказните за двојазичност.
Еј аман немој само мене да ми вртиш муабети за дали ми сметало ова, дали не ми сметало она. Низ форумов ќе најдеш мислења каде што осудувам и Албанци што правеле мафии и Македонци што правеле мафии (овие сегашниве што им гори под нозе). Кај беа овие погоре што дробеа деновиве за зачувување на Македонија да се јават за Села и Ахмети низ годиниве? Села и Ахмети не паднаа од Марс декемврито. Кај беа кога имаше протести за Смилковско? За амнестијата на хашките случаи? Каде беа кога имаше протести за Талат Џафери? Кајмакоски ене гледам избришал низ ФБ се` што имаше пишано за Тамара, секоја честЗначи Кире Лазаров нема право да искаже мислење пошто ете надвор работи успешен ракометар е носи костуми Сињори и јаде во Фитнес Хаус ама затоа Зијадин Села кои не станува на химната и Али Ахмети кој нема јавно македонски проговорено 15 г.(а кога ќе проговори некој збор се радвиме ко мали деца) кои работат во Мк(на растурање на државата) имаат право да зборуваат , така?
Камповите за ракомет на Лазаров не ти чинат, камповите на УЧК ти чинат??
Кој си ти бе дечко да кажиш кој што да зборува?? Ти ја загрозува државата или јазикот ставот на Лазаров?
Жена му се породила во Систина?? И сега шо? Да го осудиме на 10 г. затвор?
Кумот му бил докажан криминалец?? Одлежал затвор?? Ајде и Кире да го пикниме во затвор пошто ете кумот му е докажан криминалец.
Какви се глупости му ги зедовте за зло на Лазаров да не верува човек.
Ама затоа за Села и Ахмети молчите.
ништо посебно , но затоа ќе има двојазично собрание, двојазични гранични табли, двојазични сообраќајни знаци, насекаде големоалбански знамиња без државното македонско , а не па дупло поголемо ... ќе има се друго што нигде нема .т.е. јазикот ма едно малцинство на една соседна држава со големи амбиции у Устав како втор службен јазик секаде во државата каде ќе благоизволи припадник на тоа повластено малцинство...па партии од тоа малцинство кои како да нису одавде + недопирливи за законот и редот, право на припадник на тоа малцинство во официјални прилики да зборува со јазикот на соседната земја, плус секаде каде има од тоа малцинство повеќе од 20% да нема превод на македонски по ниедна основа...Промена на знаме , химна и слични трици за да бидат соодветни на желбите на новите македонски господари...и сеа...
Вечер при наведување на Палома-програмата испуштиле да го наведат и ова, и кој ТОА го направи.Ова сега што гледавте беше монтиран и лепен прес. Еве што уствари се случи.
http://vecer.mk/makedonija/eve-gi-rabotite-koi-zaev-kje-gi-ispolni-a-ne-gi-prochita-vo-negovata-programa
Интересно богами, иде време ќорке
„Ќе се формира специјално одделение во Основниот суд Скопје 1 за предметите на СЈО, следењето на комуникациите за кривичните истраги и за безбедносни прашања треба да бидат одделни функции и да имаат јасен мандат, ќе обезбедиме вистинска собраниска контрола на безбедносните структури. “
Еве ги работите кои Заев ќе ги исполни, а не ги прочита во неговата ПрограмаОва сега што гледавте беше монтиран и лепен прес. Еве што уствари се случи.
http://vecer.mk/makedonija/eve-gi-rabotite-koi-zaev-kje-gi-ispolni-a-ne-gi-prochita-vo-negovata-programa