UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.143
Акцијата пред тоа со Маскерано имаше игра со рака од играч на псж,
Цело време се мислам дали да ја спомнам ситуацијата , мислев дека сум грешка бидејки никој не спомнал до сега али еве. Имаше игра со рака од играч на ПСЖ во шеснаесет метри.

Член од
23 ноември 2016
Мислења
31
Поени од реакции
15
Две работи никогаш нема да ми бидат јасни: која пичкетина треба да бидеш за да секогаш кога си во 16ник бараш пенал наместо добар контакт со топка и шут према гол и кое првоодделенче треба да бидеш за да респектираш и вивнуваш до небеса такви играчи?
Од овие причини не гледам фудбал повеќе (се дур не воведат "електронски" судија). Сите сфатија дека е поисплатливо да го прелажеш судијата него ли да си го "заработиш" голот. Златната доба заврши со Роналдо (дебелиот) кога ги претрчуваше со топка и позади му го кинеа дресот и пак не застануваше мазгата. Евентуално Роналдињо беше доста цврст и конфронтационен и нормално Германски фудбал, другово драматурзи веќе видени..

Член од
5 декември 2014
Мислења
379
Поени од реакции
384
Збориме за сите пенали и голови од офсајди за Барса сезонава? Или пак главниот контрааргумент ќе биде што не бил признат голот против Бетис а топката пола метро ја поминала линијата?
Не, зборам само за вечерашниов меч, останатите контроверзи немаат поврзаност и конзистентност со ова денес.
потполна одговорност треба да си понесе Емери, срамна поставеност во средина со Матуиди,Рабио и Верати пред нив... ваков фаличен Иниеста да ти крати топки и прави пресинг, нема изговор.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Изгледа и првиот гол не им бил толку регуларен

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.155
Поени од реакции
8.133
Друже не ме смеј, што е дискутабилно у вториот пенал, дискутабилно е што Суарез не доби втор жолт за глума? Како и да е, ја пак ќе повторам, машки изиграа, фрлија све на една карта и со малку поголема помош од судијата успејаа. Кај мене многу полошо светло оставија Емери и ПСЖ, тој е впечатокот јбг. Како и да е, карма дава, карма и зема. Ја лично ко фан на Реал сум среќен што поминаа и нема да можат да се фокусираат само на лигата.
Ете некако судијата виде пенал, и на уште многу други утакмици како шо велиме. Штом досудил пенал а ние велиме дека не е значи ние ја дискутираме таа одлука.
Поентата ми е дека нели има повеќе вакви ситуации во текот на една утакмица и преголема е веројатноста еднаш судијата да згреши или еднаш да погоди. Филозовски звучи, не бранам не сум навивач на барса, понекгаш се претерува со глумење се сложувам. Ама пред се барса доминира и на останатиот дел на теренот па затоа стигнува повеќе во 16никот.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Цело време се мислам дали да ја спомнам ситуацијата , мислев дека сум грешка бидејки никој не спомнал до сега али еве. Имаше игра со рака од играч на ПСЖ во шеснаесет метри.
Баш сакав и со видео да му потврдам на членот што ме цитираше, ама од ситуацииве против Барса видео нема никаде, се гледа само тоа што сакаат да го видат.[DOUBLEPOST=1489016123][/DOUBLEPOST]
Изгледа и првиот гол не им бил толку регуларен

Играч на псж ја врати назад :tapp:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Преидиотски ми се овие муабети со местењето на барса или уефалона. Не само денес туку одсекогаш.
Кој глеа нфл тотално исто би ги споредил со пејтриотс.
Небулозно е да веруваш дека некој 20 години ги мести. Мое објаснување е дека фудбалски барса во секој меч е толку активна и толку често е во противничкиот шеснаесетник шо секогаш има барем 5-6 дискутабилни контакти, шо со рака шо фаули. Едноставно им се враќа, за вложеното, најдобар пресинг во историјата на фудбалот играат. Да не беше меси како преебан на терен, утакмицата ќе беше решена 50та минута. Просто не знам(не ја гледав утакмицата во Париз) како овие умрени играчи успеале да му турнат 4 гола на барса и тотално да ја надиграат.
Само што Том Брејди не оди да падне и да плаче кога ќе го сакираат ко Кем Њутн или ко Суарез и Роналдо :D

Нема врска брат, дека глумат - глумат. Дека им помогнале судиите во многу наврати досеа - им помогнале. Примети и денес Нејмар и Суарез како на секој контакт во 16никот одеа на симулирања и дајвови. Она првион пенал можеби да беше некој друг немаше толку вешто да го изведе падот, пример оној што му ја згазна главата на Ибра од Бурнемут ќе му ја згазеше и сеа на овој и ќе продужеше без пенал.

Нејмарче убаво се снајде у моментот и заслужено доби пенал. Тоа од Суарез беше чист дајв, без никаква дилема. У право си едино дека имаше 10+ такви ситуации во противничкиот казнен простор, од кои во пола се обидоа да дајваат и во последната на Суки му се оствари целта, си доби пенал по дајв.

Но тоа не може да биде оправдување за ПСЖ. Имаа 4 гола предност и објективно судење во 80 минути од мечот. Да не заборавиме дека Суарез доби жолт за дајвање претходно. После голот на Нејмар и судијава се изгуби целосно, повеќе од играчите на ПСЖ. И бидна пеналот.

А и ова, какви педерчиња испаднаа играчиве на Барса, се разиграа откако Луис Енрике објави дека ќе си даде отказ на лето, исти кур ко Лестер и Раниери испаднаа, дека овој ги кочел играчите. :D

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.864
Поени од реакции
10.232
Лееее под итно да се затвори подфорум фудбал више никој од нас до тастатура да не се доближи, криминално ниво на експертиза е ова више :pos:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Situacijata pred toa so Maskerano mislam deka bese ili mu se odbi od telo pa vo raka ili od soigrach pa vo raka. Inaku so raka igrase, da.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
abe 3 penali da im poklonea, 4 faking 0 imaa PSG od prvata, ova ide na dusha na dnoto od trener, Emeri, eden od najprecenetite stratezi u fudbalov momentalno, kako samo se zaebaa PSG so negoviot angazman, pa veke blan ako go brkas, donesi bre nekoe IME, bog i batina u ovoj sport, a ne ebaniot emeri, kutriot lani mislam deka na kraj od sezona prv pat uspea da pobedi na gostinski teren so Sevilja u Spanija, dno od trener, dno od strateg, i domasnoto prvenstvo ke go izgubi kako trgnal.

Svaka cast za barsa, pokazaa karakter i muda, ova im e takov veter u grb sezonava, da mozat da atakuvaat na sekoj trofej za koj konkuriraat, prekinete so muabetite za pomos od sudii sve, 4 ebani 0 anuliraa, toa e toa, end of story.
Грешка си, воопшто не успеа да победи во гости :D Севиља ја заврши ланската сезона без ниедна победа во гости, единствена во Ла Лига. :D :D

севиља емери.png

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Situacijata pred toa so Maskerano mislam deka bese ili mu se odbi od telo pa vo raka ili od soigrach pa vo raka. Inaku so raka igrase, da.
Значи кога е Барса во прашање се одби токата, се удри вака така, а Маскерано иначе нарочно ја фати враце при клизачи, тоа е таа селективност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom