- Член од
- 2 септември 2010
- Мислења
- 7.148
- Поени од реакции
- 7.516
Иреал тврди, а ако него го слушаш тогаш не знам што да ти кажам...Мислиш тие бомби во кои, како што се тврди тука на форумов, се вмешани функционери на ДУИ ?
Иреал тврди, а ако него го слушаш тогаш не знам што да ти кажам...Мислиш тие бомби во кои, како што се тврди тука на форумов, се вмешани функционери на ДУИ ?
Па не тврди иреал, баш напротив, тврдеа подржувачите на Заев дека во бомбите за Смилковци има докази за вмешаност на високи функционери на ДУИ. Низ форумов сеуште ги има тие мислења. Претпоставувам тие гласини се тргнати од луѓе на висока позиција во СДСМ, кои наводно ги имаат слушнато бомбите за Смилковци..Иреал тврди, а ако него го слушаш тогаш не знам што да ти кажам...
за Смилковско се уште нема ништо официално освен тоа до сега, ама ете за Сопот се се знае; се бунат зошто ДПМНЕ ги потврдиле пресудите од истрагата на ОЈО/МВР и судство на СДСМ а потоа експресно ги помилувале луѓето, демек за да не може да земат од државата дебело обезштетување за лежење затвор, а каде ги сместил СДСМ ??Иреал тврди, а ако него го слушаш тогаш не знам што да ти кажам...
Hajсимптоматично е шо има 67 пратеници (мнозинство во собрание) кое може да состави влада а не и се дозволува од причини кои не ни постојат во уставот. Нигде во устав не му е дадено на претседател да оценува политичка платформи и по своје лично убедување да дава или не дава на некого мандат.симптоматично е дека не престанува гебелсовиот модел на пропаганда... се исфрлаат наслови и се брижат, ќе остане трага на ФБ ама без можност за коментар..
Незнам за Иреал што тврди , ама јас како голема тендерска ѕверка секој ден од нив се препињав кога наоколу малите тендерски животинчиња ги штроеја со 50% од договор, немогуќе е тоа Заев да не го снимил...па тој од секое ќуше ѕиркаше [DOUBLEPOST=1488614971][/DOUBLEPOST]Иреал тврди, а ако него го слушаш тогаш не знам што да ти кажам...
Ти Let3 очигледно со нешто си имаш проблем........ дал со душата, дал со џебот....Hajсимптоматично е шо има 67 пратеници (мнозинство во собрание) кое може да состави влада а не и се дозволува од причини кои не ни постојат во уставот. Нигде во устав не му е дадено на претседател да оценува политичка платформи и по своје лично убедување да дава или не дава на некого мандат.
чка?Hajсимптоматично е шо има 67 пратеници (мнозинство во собрание) кое може да состави влада а не и се дозволува од причини кои не ни постојат во уставот. Нигде во устав не му е дадено на претседател да оценува политичка платформи и по своје лично убедување да дава или не дава на некого мандат.
He бе, зошто?Ти Let3 очигледно со нешто си имаш проблем........ дал со душата, дал со џебот....
Или на пример, ќе основам лично обвинителство, зошто сум убеден дека сте криминалци и притоа селективно ќе ги пуштам доказите, поради тоа што со некои треба и да коалицирам.He бе, зошто?
Замисли кога сите владини службеници би почнале да работат по нивно лично убедување а не врз закон, па полицаец му вели на возач, “Се е во ред али лично сум убеден дека ќе возиш пијан во иднина па ќе те казнам“ или во општина, “Документите ви се комплет али сум убеден дека сепак куќета нем да ја направите по план па не ви давам дозвола“ или кај матичар “Нема да ве венчам пошто сум убеден дека бракот нема да ви успее..:“
СЈО е формирано со одлука и потпис на полуитичари од власта.Или на пример, ќе основам лично обвинителство, зошто сум убеден дека сте криминалци и притоа селективно ќе ги пуштам доказите, поради тоа што со некои треба и да коалицирам.
Како што политичарите во власта го потпишале актот за формирање на СЈО по лично резонирање, така и Претседателот по лично резонирање може да не даде мандат.СЈО е формирано со одлука и потпис на полуитичари од власта.
Нигде во устав не пиши да мандат не се даде ако претседник има некој свој личен став.
Стои да мандат добива партија или партии со мнозинство во собрание
потпишан акт не е исто со нечие мислење.Како што политичарите во власта го потпишале актот за формирање на СЈО по лично резонирање, така и Претседателот по лично резонирање може да не даде мандат.
Поготово ако се загрозува интегритетот на земјата, во тој случај јас да сум како него ќе воведам вонредна состојба.
Имаш право тука, потпишаниот акт беше под притисоци и закани кои резултираа со Пржинскиот договор, па така наместо гласањето во Собрание да биде по сопствен став на пратениците, беше присилено гласање кои се коси со нивните лични ставови.потпишан акт не е исто со нечие мислење.
Потпишан акт кој поминал во собрание има правна сила.
Лично мислење нема.
Иванов својата одлука не може да ја базира на ниту еден правен акт.
Абе не знам шо си се запнал со тие орлите?Дали ти си свесен шо значи албанската платформа за Македонија,за Македонците?Пораката до Рама е пратена ,веќе и во Албанија неговиот народ му праќа порака дека им е преку нос од него.Затоа и сака да се извлечи со национализам заедно со Хашим Тачи кој го сотра Косово,па сега ќе ја префрла топката тука во Македонија!Вие ако имате муда сјебите го орелот и така ке му пратите порака на Рама да не си го пика носот овде со платформи... или напрајте еден протест ,,стоп за плата без работа за рамковните,,... или отидете и закачете македонски знамиња онаму кај што треба да стојат по закон,.... или побарајте одговорност од оние кои ги амнестираа хачките случаи....
....незнам за матичарот , дал ако се појавиш со санска коза кај него и инсистираш да ве венча ќе го стори тоа , но и полицаецот , а и општината го имаат, а и го практицираат тоа право. По која тоа твоја логика Председателот на државата кој е задолжен за чување на Уставот и државноста плус главен командант на војската да не смее да ја заштити Македонија од наездата на големоалбанските качаци и нивните американски господари??? Тоа што е смотан и недоволно дизајниран според теркот на Чуварите на Галаксијата не ти дава право да го олајаваш кај ќе стигнеш....сеа за сеа бутка некако, иако многу хиени се навртеле...да загризат нешто док можат. Ко оние од Стејт Департментот , кои уште преткаат како и оној Ротшилдот со шестото срце.....пред Трамп да ги згази како бубашваби....He бе, зошто?
Замисли кога сите владини службеници би почнале да работат по нивно лично убедување а не врз закон, па полицаец му вели на возач, “Се е во ред али лично сум убеден дека ќе возиш пијан во иднина па ќе те казнам“ или во општина, “Документите ви се комплет али сум убеден дека сепак куќета нем да ја направите по план па не ви давам дозвола“ или кај матичар “Нема да ве венчам пошто сум убеден дека бракот нема да ви успее..:“
Каква брука од човечиња сте станати, за чудење е.така и Претседателот по лично резонирање може да не даде мандат