Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
лани не се знаеше кај се ќе блокират, а и блокираа на многу места...одев и лани со автобус, хаос беше, не можеа од никаде да поминат автобусите, тоа им беше цел на шарените
Се знаеше, пријавени беа протестите и местото. Дури и кога се блокираа раскрсници се знаеше. Застојот е ист и сега и тогаш, разликата е што овие протести не се пријавени. Можеби дека спонтано се собрани луѓето па немало кој да пријави. :pos:

Бев прозван на темава од дежурните штапски пацови кои месец дена, секојдневно, макотрпно се обидуваат да спинуваат во корист на Зоран Заев и СДС и да заработат за корка леб. Да не должам многу, мојот одговор за вас 4-5 души е следниов:
2017-03-03.jpg

Бев прозван на темава од дежурните штапски пацови кои месец дена, секојдневно, макотрпно се обидуваат да спинуваат во корист на Зоран Заев и СДС и да заработат за корка леб. Да не должам многу, мојот одговор за вас 4-5 души е следниов:
2017-03-03.jpg
Абе поголеми спинери од вас има ли. Плукај колку сакаш, само одговори ако можеш нели. Бидејќи сте против платформата и затоа протестирате, зошто Грујо уште првиот ден од преговорите не ја отфрли и не рече јас не преговарам за ова? Зошто 20 дена преговараше? И онака ко бонус, дали знаете зошто протестирате?

Ае, одмори малце од темава, прегреа овие два дена, можеби кога ќе се вратиш ќе научиш како да враќаш на пост со аргументи ;)

Еве што се случува кога црпнати се на власт. Малтретирање на неистомисленици без основа, а кога истомислениците пцујат и навредуваат, никому ништо. Милион примери.

Не заебавај. Ти да дознаеше дека пример... Алмеида го викаа Трајче трчи-лажи, немаше да го заебаваш?
...не бе ни у сон.., јас сум ти господин човек со племенит и чврст ник со години ин ..... handsome and popular, known for his valor, steadfastness and reliability.... тоа што некои туморозни и други такви гниди се џавкаат ко кусоноги џукели и ни се драпаат за ногавици е само доказ за нивното улично приземно потекло. Финиот разговор па и остра дебата на политички противници за нив е ко квантна математика.., или попросто речено џамболаја... :) :) :)
Тие се ко онаа пичката од говорницата на албанскиот парламент која тврди дека Македонија ја нема и дека локалниве шипатарес се под нивна заштита и можат да се заебаваат со нас колку им се ќефне....

Еве што се случува кога црпнати се на власт. Малтретирање на неистомисленици без основа, а кога истомислениците пцујат и навредуваат, никому ништо. Милион примери.
:place::place:

И на овој му се одмара. :D :D

Зошто? За неактивност? Не бев активен месецов. Значи, и за активност и за неактивност се „лежи“. Тоа ли е вашата правда?

А башка, прочитај што беше „поводот“, над мислењето што го цитирав. Немаше прашање.

Се знаеше, пријавени беа протестите и местото. Дури и кога се блокираа раскрсници се знаеше. Застојот е ист и сега и тогаш, разликата е што овие протести не се пријавени. Можеби дека спонтано се собрани луѓето па немало кој да пријави. :pos:
не е така ...лани беше голем проблем движењето на граѓаните, барем првите недели... блокираа секаде и се селееа од раскрсница на раскрсница, градот беше парализиран.. нешто невидено и недозволиво, иако во свет( уса) и било какви блокади на сообраќај ретко се случуваат, едино Грција е хаотична и понекогаш, инцидентно во некој европски држави..

2017-03-03.jpg
Bruki pa ti tuka si bil be, jas mislev pcovisa od nebanjanje...

Не ми се веруваше дека ќе го напишам ова во Македонија, која ја сметав за каква-таква нормална земја, но, што ако Собранието се состане а дивјациве влезат во собрание, при што полицијата не би интервенирала (оти се знае сеуште под чија команда е). Тоа мислам би било крајот за оваа земја, ќе настанат несогледливи последици.

Не ми се веруваше дека ќе го напишам ова во Македонија, која ја сметав за каква-таква нормална земја, но, што ако Собранието се состане а дивјациве влезат во собрание, при што полицијата не би интервенирала (оти се знае сеуште под чија команда е). Тоа мислам би било крајот за оваа земја, ќе настанат несогледливи последици.
и шо ќе направат дивјаците?
нема да дозволат да се одржи седница?
Собранието мора да заседава и за да се распушти и за да се распшат нови избори
а за сето тоа треба мнозинство во собрание.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom