Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
лани не се знаеше кај се ќе блокират, а и блокираа на многу места...одев и лани со автобус, хаос беше, не можеа од никаде да поминат автобусите, тоа им беше цел на шарените
Се знаеше, пријавени беа протестите и местото. Дури и кога се блокираа раскрсници се знаеше. Застојот е ист и сега и тогаш, разликата е што овие протести не се пријавени. Можеби дека спонтано се собрани луѓето па немало кој да пријави. :pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Бев прозван на темава од дежурните штапски пацови кои месец дена, секојдневно, макотрпно се обидуваат да спинуваат во корист на Зоран Заев и СДС и да заработат за корка леб. Да не должам многу, мојот одговор за вас 4-5 души е следниов:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Бев прозван на темава од дежурните штапски пацови кои месец дена, секојдневно, макотрпно се обидуваат да спинуваат во корист на Зоран Заев и СДС и да заработат за корка леб. Да не должам многу, мојот одговор за вас 4-5 души е следниов:
Абе поголеми спинери од вас има ли. Плукај колку сакаш, само одговори ако можеш нели. Бидејќи сте против платформата и затоа протестирате, зошто Грујо уште првиот ден од преговорите не ја отфрли и не рече јас не преговарам за ова? Зошто 20 дена преговараше? И онака ко бонус, дали знаете зошто протестирате?

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Ае, одмори малце од темава, прегреа овие два дена, можеби кога ќе се вратиш ќе научиш како да враќаш на пост со аргументи ;)
Еве што се случува кога црпнати се на власт. Малтретирање на неистомисленици без основа, а кога истомислениците пцујат и навредуваат, никому ништо. Милион примери.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не заебавај. Ти да дознаеше дека пример... Алмеида го викаа Трајче трчи-лажи, немаше да го заебаваш?
...не бе ни у сон.., јас сум ти господин човек со племенит и чврст ник со години ин ..... handsome and popular, known for his valor, steadfastness and reliability.... тоа што некои туморозни и други такви гниди се џавкаат ко кусоноги џукели и ни се драпаат за ногавици е само доказ за нивното улично приземно потекло. Финиот разговор па и остра дебата на политички противници за нив е ко квантна математика.., или попросто речено џамболаја... :) :) :)
Тие се ко онаа пичката од говорницата на албанскиот парламент која тврди дека Македонија ја нема и дека локалниве шипатарес се под нивна заштита и можат да се заебаваат со нас колку им се ќефне....

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Еве што се случува кога црпнати се на власт. Малтретирање на неистомисленици без основа, а кога истомислениците пцујат и навредуваат, никому ништо. Милион примери.
:place::place:

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
И на овој му се одмара. :D :D
Зошто? За неактивност? Не бев активен месецов. Значи, и за активност и за неактивност се „лежи“. Тоа ли е вашата правда?

А башка, прочитај што беше „поводот“, над мислењето што го цитирав. Немаше прашање.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Се знаеше, пријавени беа протестите и местото. Дури и кога се блокираа раскрсници се знаеше. Застојот е ист и сега и тогаш, разликата е што овие протести не се пријавени. Можеби дека спонтано се собрани луѓето па немало кој да пријави. :pos:
не е така ...лани беше голем проблем движењето на граѓаните, барем првите недели... блокираа секаде и се селееа од раскрсница на раскрсница, градот беше парализиран.. нешто невидено и недозволиво, иако во свет( уса) и било какви блокади на сообраќај ретко се случуваат, едино Грција е хаотична и понекогаш, инцидентно во некој европски држави..

D

Darko_ufo

Гостин
Bruki pa ti tuka si bil be, jas mislev pcovisa od nebanjanje...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Не ми се веруваше дека ќе го напишам ова во Македонија, која ја сметав за каква-таква нормална земја, но, што ако Собранието се состане а дивјациве влезат во собрание, при што полицијата не би интервенирала (оти се знае сеуште под чија команда е). Тоа мислам би било крајот за оваа земја, ќе настанат несогледливи последици.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не ми се веруваше дека ќе го напишам ова во Македонија, која ја сметав за каква-таква нормална земја, но, што ако Собранието се состане а дивјациве влезат во собрание, при што полицијата не би интервенирала (оти се знае сеуште под чија команда е). Тоа мислам би било крајот за оваа земја, ќе настанат несогледливи последици.
и шо ќе направат дивјаците?
нема да дозволат да се одржи седница?
Собранието мора да заседава и за да се распушти и за да се распшат нови избори
а за сето тоа треба мнозинство во собрание.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom