Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Значи, јас не ги гледам работите како професионалец, туку како поддржувач и симпатизер на Јувентус. Лично за мене, Конте е една од причините поради која навивам за Јувентус, и нормално нема ниту малку да ми е мило ако го видам како тренира друг клуб во Италија освен Јувентус, а особено ако тој клуб е Интер. Тоа лично мене ќе ми ја смени цела перцепција што ја имам за него. А кога е професионалноста во прашање тогаш е сосема друга работата, и се сложувам.

Посебно тоа ќе се надоврзи на начинот на кој што го напушти Јувентус, тема која е милион пати разлагана на фанклубов. И еве да речеме дека бил во право во `судирот` со Управата, да го тргниме настрана тоа. Според мене тој од почит спрема навивачите и играчите кои гинеа на терен, требаше малце да го направи неговото заминување по-софт, попрофесионално и етички малку. Но како и да е, она што го направи за Јувентус никој не може да му го избрише, тој е еден од најзаслужните за враќањето на Јуве, и се надевам дека кога тогаш пак ќе седне на тренерската клупа на Јуве.
Конте не е повеќе тренер на Јуве и мене како фан на Јуве нит ме засега нит се замарам кај ќе иде понатака,али ете кога веќе ја начнавте темава одговорив пред некоја страна.
Не реков дека ќе ми е мило ако иде во Интер или било кој друг Италијански клуб,нормално дека сакам да се врати во Јуве некој ден.Али ете и ако отиде нема да го прогласам за предавник и да заборавам све што има направено за Јуве како играч и како тренер.Е сега ако од таа позиција се занесува и курчи нормално дека ќе ја смени сликата што ја имам за него и ќе си плукне на све што има направено во Јуве,али ако е коректен нема што да му се замери.
За тоа како го напушти клубов е правен муабетов и се согласувам дека имаше подобри начини за тоа.

Ете ако си почнал да навиваш ради Конте сигурно знаеш дека и Липи после тој најуспешен период во Јуве од 94-98 кога три пати играше финале во ЛШ едно по друго(еднаш и ја освои ЛШ и три пати Серија А)па отиде во Интер.За после пак да се врати во Јуве,па никој не глеам дека нешто му замерил на Липи,чак што више сите го памтат како најуспешен тренер во поновава историја на Јуве.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Земете го пример Пиоли, играл кај нас 3-4 години, сеа е тренер на Интер, и уште го сматраме за наша легенда :icon_mrgr:. Моментот кога ги пушти Едер и Паласио да бркаат резултат против Јуве... Нема што, докажан јувентино, уно ди нои :X3:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Земете го пример Пиоли, играл кај нас 3-4 години, сеа е тренер на Интер, и уште го сматраме за наша легенда :icon_mrgr:. Моментот кога ги пушти Едер и Паласио да бркаат резултат против Јуве... Нема што, докажан јувентино, уно ди нои :X3:
Гасперсон се покажа како поголем Јувентино од овај ама брзо го шутнаја.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Navijači Juventusa su se samo molii da će se nesuglasice ispeglati i da će šef Maks Alegri i jedan od ponajboljih štopera današnjiceLeonardo Bonuči zakopati ratne sekire. Alegrije još ranije rekao da je sukob "ispeglan", a večeras je stigla i potvrda od Juventusovog štopera.
"Razgovarali smo licem u lice i raščistili vazduh", pomirljivo je rekao Bonuči na jednom humanitarnom događaju.

Podsetimo, Bonuči je zbog sukoba sa Alegrijemprvu utakmicu sa Portom u osmini finala Lige šampiona gledao iz lože. Zabrinuli su se navijači da bi mogao duže vremena da odsustvuje iz tima. Baš u trenucima kad se sezona lomi. Ali umesto da nastave da se "rvaju"...
"Ja ću da platim večeru za ceo tim sledeće nedelje. Baš zbog toga što se desilo između mene i Alegrija", odgovara Bonuči.

Diplomatski odgovara i na pitanje o spekulacijama da bi i Alegri i on mogli da karijeru nastave u Premijer ligi.
"Ne znam za trenera, ali ja sam u vlasništvu kluba i klub odlučuje o tome da li će me prodati ili ne".

Direktor Juventusa Fabio Paratiči kasnije je prokomentarisao: "Na kraju se ipak najvažnije šta igrač želi".

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Конте додека беше тренер на Јуве пискаше за поголеми трансфер средства и сакаше одговорност како менаџерите во Англија да е главен за трансфери (Елиа го бараше го љуфна ова цел живот ќе му го памтам :D) сега го доби сето ова нема шанси да си оди по неполна година = лудило.
Па во последниве натписи кои го поврзуваат со Интер, ко една од причините за можно напуштање на Челзи стои токму ова. Очекувал да биде менаџер и да одлучува околу трансферите ин/аут меѓутоа не го добил тоа. За трансферите и понатаму си одлучувале Абрамович и тој директорот Еменало. Единствено Маркос Алонсо е негова желба.
Го сакал Кулибали или Бонучи, го добил Давид Луиз, за Канте не ни имал поима кој е, Бачуаји истотака не била негова желба.

Во Интер сето ова ќе го има секако, апсолутна слобода што се однесува на играчи. Толку сме очајни задњиве години што ќе го гледаат како бог ако дојде.

mojot covek konte :kafence:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.974
Конте не е повеќе тренер на Јуве и мене како фан на Јуве нит ме засега нит се замарам кај ќе иде понатака,али ете кога веќе ја начнавте темава одговорив пред некоја страна.
Не реков дека ќе ми е мило ако иде во Интер или било кој друг Италијански клуб,нормално дека сакам да се врати во Јуве некој ден.Али ете и ако отиде нема да го прогласам за предавник и да заборавам све што има направено за Јуве како играч и како тренер.Е сега ако од таа позиција се занесува и курчи нормално дека ќе ја смени сликата што ја имам за него и ќе си плукне на све што има направено во Јуве,али ако е коректен нема што да му се замери.
За тоа како го напушти клубов е правен муабетов и се согласувам дека имаше подобри начини за тоа.

Ете ако си почнал да навиваш ради Конте сигурно знаеш дека и Липи после тој најуспешен период во Јуве од 94-98 кога три пати играше финале во ЛШ едно по друго(еднаш и ја освои ЛШ и три пати Серија А)па отиде во Интер.За после пак да се врати во Јуве,па никој не глеам дека нешто му замерил на Липи,чак што више сите го памтат како најуспешен тренер во поновава историја на Јуве.
Тоа е твое мислење, и го почитувам.

Мое мислење е дека ситуациите на Липи со Конте се малку поразлични, бидејќи Конте беше легенда и како играч во клубот, капитен, и како тренер дојде во најтешките моменти во клубот, да не речам во момент кога се прекршуваше историјата дали Јуве ќе остани фудбалска институција во Италија, или ќе биде уште еден гигант со големо минато, мизерна сегашност и неизвесна иднина. Сигурно никој интераш не би сакал да го види Занети на тренерска клупа на Јувентус.

Ти навиваш за клуб... КЛУБ !! Не си симпатизер на тренер на играч или не знам ти што.. Ете поради Конте си го засакал Јуве, сега кога кога он ниту е играч ниту тренер на Јуве можеш слободно да си навиваш за друг клуб..
Смири живците, олади малку, ако не те играле како мал на улица, не сум ти јас крив, да ме цитираш и солиш памет за кој да навивам, ничим изазван се нафрлаш. Ниту те прашав за мислење за кој да навивам, ниту пак ме интересира, затоа уживај си, дискутирај ако ти е за дискусија, а ако ти е за лечење комплекси, си го грешил подфорумот.[DOUBLEPOST=1488499181][/DOUBLEPOST]
Го сакал Кулибали или Бонучи, го добил Давид Луиз, за Канте не ни имал поима кој е, Бачуаји истотака не била негова желба.

Во Интер сето ова ќе го има секако, апсолутна слобода што се однесува на играчи. Толку сме очајни задњиве години што ќе го гледаат како бог ако дојде.

И во Јуве му се налути на Марота зошто не дал 30 милиони за Итурбе. :)

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Уште мислите дека Конте ќе оди во
Па во последниве натписи кои го поврзуваат со Интер, ко една од причините за можно напуштање на Челзи стои токму ова. Очекувал да биде менаџер и да одлучува околу трансферите ин/аут меѓутоа не го добил тоа. За трансферите и понатаму си одлучувале Абрамович и тој директорот Еменало. Единствено Маркос Алонсо е негова желба.

Абе добро сето то ама Конте мислам дека во Челзи има поќе моќ и пари него што Интер би потрошил и одврзани раце. Не вервам да дојди ама ако дојди интересно ќе е многу интераши кога беше тренер на Јуве го негираја како квалитетна опција. Ѕун вашиот лани уште мислам рече дека мислел дека не е квалитетен и дека го разубедил а тој беше меѓу најгласните :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Уште мислите дека Конте ќе оди во

Абе добро сето то ама Конте мислам дека во Челзи има поќе моќ и пари него што Интер би потрошил и одврзани раце. Не вервам да дојди ама ако дојди интересно ќе е многу интераши кога беше тренер на Јуве го негираја како квалитетна опција. Ѕун вашиот лани уште мислам рече дека мислел дека не е квалитетен и дека го разубедил а тој беше меѓу најгласните :)
Брат у Интер може и пола милијарда да потроши, имаат пари кинезите, а Абрамовиќ веќе не се расфрла ко порано туку го спрема Челзи да си функционира самостојно, без негова помош.
Иксрено ни ја не верувам многу многу во ова, очекувам за недела-две на прес конференција слатко да се изнасмее на овие шпекулации.

Иначе не бе Син, он дрка на Конте уште после првата титула негова со Јуве. Ја и Стек сме тие што го негираме ко тренер, летоска имавме неколку бламирања у темата за Премиер лига, Мондонико го упропасти Стекот со еден цитат. :icon_mrgr: Ама полека полека не тепа по уста вампирот, уште кога ќе освои сеа титула може комотно да ни напраи едно grmehehehehe. :D Стекспертиза и Џонтра умрениза на дело.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Брат у Интер може и пола милијарда да потроши, имаат пари кинезите, а Абрамовиќ веќе не се расфрла ко порано туку го спрема Челзи да си функционира самостојно, без негова помош.
Иксрено ни ја не верувам многу многу во ова, очекувам за недела-две на прес конференција слатко да се изнасмее на овие шпекулации.

Иначе не бе Син, он дрка на Конте уште после првата титула негова со Јуве. Ја и Стек сме тие што го негираме ко тренер, летоска имавме неколку бламирања у темата за Премиер лига, Мондонико го упропасти Стекот со еден цитат. :icon_mrgr: Ама полека полека не тепа по уста вампирот, уште кога ќе освои сеа титула може комотно да ни напраи едно grmehehehehe. :D Стекспертиза и Џонтра умрениза на дело.
Абе ти имаше неколку бламирања ама ај :D ама и јас :) нвм

И јас мислам дека ништо нема да е во интер ако дојди. А ќе видиме со Интер мистерија ми е ова кинезиве абе ич не ми се за поверење маме да му ебам :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Абе ти имаше неколку бламирања ама ај :D ама и јас :) нвм

И јас мислам дека ништо нема да е во интер ако дојди. А ќе видиме со Интер мистерија ми е ова кинезиве абе ич не ми се за поверење маме да му ебам :D
Имам ја за Конте, признавам. Мада останува да го видиме во ЛШ како ќе се покаже, за тоа највеќе сум го негирал.

Иначе добри се нашите кинези бе, види ги оние на Милан на пример. :D

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Незнам извор ама имаше еден пишано на ЈувеБалкан:

Sanchez is an opportunity that the Management is considering (but Suning is also after the player) as well as Milinkovic-Savic, well known by Paratici who wanted him in Turin already last summer. Clearly we are talking about a big financial effort in both cases and dealing with Lotito is never easy.

Donnarumma must be considered a target for Juventus and Raiola would be happy to see him in bianconero (both for the project Juventus can offer but also for the 26M€ he got last year for the Pogba transfer). However Real is also strongly interested in the Italian goalkeeper and would be ready to buy him already in June. Donnarumma would not be sad at all about this destination as he would not let down Milan fans by chosing the rivals in Serie A. Note: there are rumors that Buffon could play beyond 2018.

Lemina will be sold this summer. There is no more feeling between him and the club.

Talking about Allegri is still valid what we reported beginning of January. The coach believes his cycle is over at Juventus and management is informed about this. Then who knows what can happen…but Juventus had already a contact with Spalletti, identified as one of the best possible replacement.

Benatia not happy about his playing time: there are doubts about his confirmation.

Bonucci will not leave. He had the chance to do it last summer and declined the offer. He is now considered one of the most important asset of the club.

Stay tuned. Cheers from Turin.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Деновиве се актуелни шпекулациите за Санчез, сме нуделе негде 30 милиони евра, а неговиот договор истекува наредната сезона.
Ако го земеме овој, ондак нападот би ни бил страшен, ама онака во буквална смисла на зборот... Башка има искуство во Серија А па нема да му треба многу време да се навикне на новата средина.

Марота е специјалист кога станува збор за играчи кои им истекува договорот во брзо време, се надевам дека на лето ќе го видиме во црнобелиот дрес (не во Удинезе :P )

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Со 30 милиони тешко би го земале Санчез. Страшен напад би имале ако дојде овој ама мислам дека пред нас би истрчале еве пример Баерн кој наместо да го откупи циркузантот Коман ќе ги фрли за Санчез. Псж, Сити.. Доколку се решат да загризат за Санчез и плата ќе треба најмалку 8-9 милиони.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Со 30 милиони тешко би го земале Санчез.
Колку би коштал играч кој договорот му истекува во 2018 година? 35 милиони МАКСИМУМ, ништо повеќе...Ние Видал кој ни "изиграваше Давидс" :vrtioci: во средината на теренот го дадовме за 40 милиони а имаше уште две години да го одработи договорот со нас.
Единствено кај нас не би дошол ако се полакоми за платата... Јувентус реално повеќе од 7 милиони годишно не може да му даде, али реално се гледа дека Санчез не му е до платата, остај тоа ти што бара 250 илјади фунти неделно од Арсенал. Он знае дека никад нема да му ги дадат тие пари, човекот си е гладен за трофеи и успеси. Вреди да се покуша да се донесе, ако не успееме да го примамиме кај нас ондак.... секогаш е тука Орсолини од факинг Асколи

:kafence:

Kajgana Shop

На врв Bottom