Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Darko_ufo

Гостин
Ајде орди предавнички дивејте по улиците, тепајте новинари, направете војна, орди едни смрдливи, изгинете за да му го продолжите животот на Груколе, па ако не го правите тоа Боркица после од што ќе живее? Како ќе оди по одмори со ваши пари. Крвта да ви ебам предавничка

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Во недостиг на аргументи повеќе ќе спинувате клипчиња од по 16 секунди каде Шилегов рекол дека 100,000 луѓе се фашисти. А што не кажете нешто за тоа што неколку дена по ред, прво Шеќеринска а потоа и Спасовски и Шилегов и еве, Заев вечерва рекоа дека промена на Устав нема да има, нема да има промена на знаме, грб и химна. Не ми е јасно повеќе, што треба да се случи за да им поверувате? За што се протестираа воопшто?[DOUBLEPOST=1488494893][/DOUBLEPOST]

Ај те молам сега, Заев самиот рече дека не му се допаѓа изјавата на од вчера Рама! И пак ќе повторам, рече дека тој не е за менување на Устав, грб, химна и знаме. Уставот нема да се менува!
Уставот и не можат да го менуваат, немаат 2/3 гласови, ама планот е без промена на Устав да менуваат закон за јазик, знаме, грб, пари па и Името на државата..
И што заебава Зајко толку години, можеше од пред 6 години да уведеме за државен грчки јазик, не е потежок за учење од албанскиот, веднаш ќе ни признаеја и идентитет и име и нато ќе влезевме...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Без промена на уставот овие точки не се возможни, како тоа ќе се случи, дај молим те објасни ми?
Ajo javno i otvoreno se atakuva na ustavot togas sto ne ti e jasno? Ako nekoj ti vperi pistol vo toa tikvata e problem ili ne e? Ili problem e samo otkoga ke ti ja raznese suplinata?

Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
Уставот и не можат да го менуваат, немаат 2/3 гласови, ама планот е без промена на Устав да менуваат закон за јазик, знаме, грб, пари па и Името на државата..
И што заебава Зајкотолку години, можеше од пред 6 години да уведеме за државен грчки јазик, не е потежок за учење од албанскиот, веднаш ќе ни признаеја и идентитет и име и нато ќе влезевме...
Без промена на Устав да се менуваат законите кои бараат промена на Устав. Како? Немој само да го повториш грујо од интервјуто на сител со оние европски закони и слично.

Едно време велевте каде е Заев, каде се крие и што заговара. Еве, излезе, рече и сега велите лаже. Не знам што повеќе треба.

Ajo javno i otvoreno se atakuva na ustavot togas sto ne ti e jasno? Ako nekoj ti vperi pistol vo toa tikvata e problem ili ne e? Ili problem e samo otkoga ke ti ja raznese suplinata?
Кој тоа атакува на Уставот? Јас знам за нашиот фикус што го имаме за претседател, кој го прекши вчера. Друг не знам.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Pogolem psihopat od velepredavnickiot dudlac nema vo Makedonija. Toj ke brkal kriminal na drugite pokazuva so prst demek pred sudovi da se pojavele, a samiot veke dve godini ne se pojavil na niedno rociste za kristalno jasniot slucaj potkup.[DOUBLEPOST=1488495841][/DOUBLEPOST]
Без промена на Устав да се менуваат законите кои бараат промена на Устав. Како? Немој само да го повториш грујо од интервјуто на сител со оние европски закони и слично.

Едно време велевте каде е Заев, каде се крие и што заговара. Еве, излезе, рече и сега велите лаже. Не знам што повеќе треба.

Кој тоа атакува на Уставот? Јас знам за нашиот фикус што го имаме за претседател, кој го прекши вчера. Друг не знам.
Kade da te prijavam za besplaten sunet?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Без промена на уставот овие точки не се возможни, како тоа ќе се случи, дај молим те објасни ми?
Оди читни кај Тодор Петров има напишано како...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Како што муслиманите се дигнаа за карикатурата со Мухамед, така Македонците треба да се дигнат по објавената платформа во Тирана и Приштина!
Нема повлекување додека од платформата не се откажат албанските партии! Се додека не се случи тоа, нив ќе им биде забранет влезот во македонските институции!!!
Нема повлекување! Тврдокорни се првите кои побараа јавен одговор за платформата и нејзино поништување. Ќе застанеме до сите кои што се на фронтот за нејзино целосно поништување. Не не плаши ни Тирана, ни Приштина ни Мала Речица!
Ни 1 мм повеќе отстапки!!! Бараме повлекување на платформата од албанските радикали, пребегани во политичките партии на Албанците!
https://www.facebook.com/tvrdokorni

Ова ќе му даде маневарски простор и на СДСМ, што во случајов е добро.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
И што заебава Зајко толку години, можеше од пред 6 години да уведеме за државен грчки јазик, не е потежок за учење од албанскиот, веднаш ќе ни признаеја и идентитет и име и нато ќе влезевме...
Значи може да има само власт која не планира да менува устав закони или да носи нови закони и власт која ќе прави онака како шо сака опозициска ВМРО.
Се друго е велепредавство.
Па дете ако мнозинство во парламент одлучи нешто да се донеси и измени, кој тоа треба да го спречува?
Како се вика систем каде се спречува и не се дозволува вољата на мнозинството?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Aj vaka edno prasanje za vas prodadenite isprani tikvi... slucajot potkup e kriminal ili ne e? slucajot global e kriminal ili ne e?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Без промена на Устав да се менуваат законите кои бараат промена на Устав. Како?
А зошто потпишуваа Пљатформа ако не може да се оствари без промена на Уставот ??
Ако Грујо се му дава на Аљи, зошто од 2008 до 2016 не му дал ова што сега Зајко ќе му даде ??
Лага е дека Иванов го прекрши законот или Уставот...
Ако мора да даде Мандат безусловно, тогаш не би ни се барал мандат од председателот туку директно на гласање во Собрание би се одело

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Aj vaka edno prasanje za vas prodadenite isprani tikvi... slucajot potkup e kriminal ili ne e? slucajot global e kriminal ili ne e?
Е така дај за криминал да збориме. Да, криминали се и двата случаи, зошто Заев не е во затвор сеуште?
И уште нешто, случаиве со тендериве криминал се?

Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
Pogolem psihopat od velepredavnickiot dudlac nema vo Makedonija. Toj ke brkal kriminal na drugite pokazuva so prst demek pred sudovi da se pojavele, a samiot veke dve godini ne se pojavil na niedno rociste za kristalno jasniot slucaj potkup.[DOUBLEPOST=1488495841][/DOUBLEPOST]
Kade da te prijavam za besplaten sunet?
Кај што сакаш таму. Твој избор.

А зошто потпишуваа Пљатформа ако не може да се оствари без промена на Уставот ??
Ако Грујо се му дава на Аљи, зошто од 2008 до 2016 не му дал ова што сега Зајко ќе му даде ??
Ако мора да даде Мандат безусловно, тогаш не би ни се барал мандат од председателот туку директно на гласање во Собрание би се одело
Што ќе му даде Заев?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ОК ретард, штом е лага, ајде најди член од Уставот кој на претседателот му дава овластувања да поставува услови за давање мандат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom