Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зш бе па од 100 пратеници како подршка што може да посака повеќе?
Ја знам дека ви е убаво сами у виртуелен свет да не ве реметат и да си се лајкате меѓу себе ама вака е позанимливо.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Во реалниот свет сестра ти ме лајка, да ти ебам моронот.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не знам ја што гледаш надрогиран али не е убаво вака..
Ај ке ти удрат еден онака слободарски..
На лајк мислам...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Читнав и сосема е во ред претседник да даде мандат
Али влада избира и гласа собрание
Никој не смее и не може да му забрани на мнозинство во собрание да предложи избор на влада и да ја избере
Никој не може да му забрани на собрание и да распушти влада и да се самораспушти.
Нема повисок орган на управување од собранието.
Tuuu vo Makedonija se e mozno pa povtorno trajko kako pretsedatel na sobranie ke svika sednica na sobranie so dneven red parlamentarni izbori 2017 koi povtorno ke se raspisat.
A moze i gorge da proglasi vonredna sostojba pa da raspise novi izbori

I za kraj ostrata reakcija na dimitriev nema da bide kompetentna dokolku tehnickata vlada na skiptarite od kosovo i albanija ne im go ukine bezvizniot rezim i od covek pri vlez vo Makedonija da im naplaka 100 evra po grlo pa da gi vidam togas radioaktivnite kosovari kade ke go lecar cancerot

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не е баш тачно некои шарени станаа пратеници...

.............koi nikogas nema da vlezat vo sobranie[DOUBLEPOST=1488494503][/DOUBLEPOST]
cekaj be neli ne go priznavaa kako sega od ednas stana i nivni pretsedatel[DOUBLEPOST=1488494588][/DOUBLEPOST]
Ujjjjjjjjj ti don zuan da ne si?

Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
Во недостиг на аргументи повеќе ќе спинувате клипчиња од по 16 секунди каде Шилегов рекол дека 100,000 луѓе се фашисти. А што не кажете нешто за тоа што неколку дена по ред, прво Шеќеринска а потоа и Спасовски и Шилегов и еве, Заев вечерва рекоа дека промена на Устав нема да има, нема да има промена на знаме, грб и химна. Не ми е јасно повеќе, што треба да се случи за да им поверувате? За што се протестираа воопшто?[DOUBLEPOST=1488494893][/DOUBLEPOST]
Ај те молам сега, Заев самиот рече дека не му се допаѓа изјавата на од вчера Рама! И пак ќе повторам, рече дека тој не е за менување на Устав, грб, химна и знаме. Уставот нема да се менува!

Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
За ништо бе брат, за ништо...
Ок е иронијата ама дај одогвори, сега кога Иванов не дава мандат и кога Заев рече нема промена на Устав, која е причината за продолжување на протестите?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Tuuu vo Makedonija se e mozno pa povtorno trajko kako pretsedatel na sobranie ke svika sednica na sobranie so dneven red parlamentarni izbori 2017 koi povtorno ke se raspisat.
A moze i gorge da proglasi vonredna sostojba pa da raspise novi izbori

I za kraj ostrata reakcija na dimitriev nema da bide kompetentna dokolku tehnickata vlada na skiptarite od kosovo i albanija ne im go ukine bezvizniot rezim i od covek pri vlez vo Makedonija da im naplaka 100 evra po grlo pa da gi vidam togas radioaktivnite kosovari kade ke go lecar cancerot
Македонија одамна завзеде свој став во регионална политика, тоа е подршка на Косово (сети се дека македонија беше сојузник на НАТО и Америка при нејзина интервенција на Србија) па после признавање на Косово како независна држава, па подршка за Косово во нејзините членувања во меѓународни организации.
Со грците сме на тврд спротивставен став за име, со Бугарите сме на спротивна страна со историја и национални прашања, со Србите сме на различни стајалишта во меѓународна политика.
Значи ниое сме наклонети ко Косовско - Албанскиот блок.
Ако веќе ги признаваме надворешно и ги туркаме во меѓународни организации и помагаме да станат рамноправни со сите други земји, која е логика дома да им викаш дека не заслужуваат права кои ги бараат?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ок е иронијата ама дај одогвори, сега кога Иванов не дава мандат и кога Заев рече нема промена на Устав, која е причината за продолжување на протестите?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
се надминват кај јанко од ден во ден во емисија, само се тропат факти шо нема врска
пандов: се дебатирало дали од прво или од второ одделение децата да учат албански
мизерија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
На Македонија и е објавена војна, оние надвор ја бранат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom