Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Никој не вика дека Роџерс е флоп. Да ни си отидеше Суарез кој знае што ќе беше.

Ако освоеше Клоп некој трофеј лани ќе беше негова заслуга,и тоа што не осви е негова заслуга.Роџерс не се споменува никако ни како крив ни заслужен.

Подобро една сезона да иде у пм со купени 3 играчи кои ќе играат,ама стварно ќе играат(Мане,Вајналдум,Матип) отколку 6 од кои ќе се погодат 2 па со другите 4 да се чуди што да прави... Не се фаќај само за Грујич кој не е за прв тим,Клаван за кило семки и гоманот поима нема како се викаше. Е Лорис моментално не покажува ништо ама кој знае и Хендо беше мува без глава ама сеа ни е главен играч исто и Лалана.

Емре не игра и подобро што не игра,оваа сезона кога играше покажа нула од тоа што покажуваше ланската. Гледаш два различни клуба со средина од Хендо,Лалана и Вајналдум и кога игра Емре на место на било кој од нив тројца.

Ален си отиде,колку што се сеќавам и колку сум информиран,не си отиде оти Клоп не го сакаше туку он сакаше поголема минутажа и,ај да кажам,загарантиран првотимски статус. Може грешам....

И незнам како го извади тој процент од 97% не задоволни уште сега. Ќе се види на крај каде ќе завршиме. Ако некој мислел дека оваа сезона ќе бидат шампиони тогаш тој е далеку од реалноста..

И за крај ако наредната сезона не купи играчи или пак купи некој со што ќе има екипа комплетна и пак ако не направи ништо тогаш за мене ќе биде ФЛОП.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не реков дека Роџерс е флоп, туку дека според твојов муабет Роџерс во негова прва сезона се борел за титула, не во втора. Јас велам дека сега за сега Клоп е флоп, пошто очекувањата беа високи ко Џевахир Скај Тауер а во моментов сме на трети спрат на сунѓер зграда у Дебар Маало. Не знам како не ме сфаќаш што сакам да ти кажам со ова, најсериозно.

Не го ни спомнав Грујич пошто не се ни надевав дека ќе биде нешто од него, премногу млад, доаѓа од полуаматерска лига и ако ништо друго, очекував барем некој настап во куп да има, но, го немаше ни тоа (што зошто не го бива, што зошто беше повреден).

Хендо беше како мува без глава само во време на Кени, пошто Кени ако ти текнува го играше крило, комплетно вон позиција. Роџерс го врати во средина, играше со Стиви и од сезона во сезона станува подобар и посериозен играч. Од друга страна Кариус не игра вон позиција, нели?

Не реков дека 97% се незадоволни, реков дека 97% со доаѓање на Клоп очекуваа борба за титула, ЛШ игри, купови а после две сезони (пошто нема шанса да добиеме ама баш ништо до крај од гореспоменатово) ќе останеме со прст у иста.

Ален беше продаден, не побара сам да си оди а глупоста на Клоп е што после такво Европско, после избор во најдобар тим на Европско и дефинитивно солидна сезона во Ливерпул, он не сака да го задржи и го купува Џини (ајде, еве нека биде и да е поквалитетен од Ален) и го игра вон позиција. Зошто?

Мило ми е што не реплицираш за Милнер, штоперите, задњивезњи, Сако, свесни сме се' повеќе и повеќе дека ако го тргнеме Мане, во три преодни рока, Клоп не го подобри тимот.

Во ред, можеби е подобро Емре што не игра, тоа не значи дека Емре е виновникот за тоа што Ливерпул во моментов игра ко Бамбер Бриџ.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не рече лани Клоп дека очекува да освои ПЛ со Ливерпул за три сезони? Ако ги добие клоците наредната ќе биде заради таа негова изјава. Самиот си стави таков предизвик, дури и фановите на Ливерпул и по интернетов а и знам и вие тука го претпоставивте ова, дека е преголем залак таквата изјава. И Ван Гал се "заеба" со таква изјава.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не рече лани Клоп дека очекува да освои ПЛ со Ливерпул за три сезони? Ако ги добие клоците наредната ќе биде заради таа негова изјава. Самиот си стави таков предизвик, дури и фановите на Ливерпул и по интернетов а и знам и вие тука го претпоставивте ова, дека е преголем залак таквата изјава. И Ван Гал се "заеба" со таква изјава.
Рече и според Клоп, си ја коцка и втората сезона. Доволно е доблесен да изјави (пред 2 дена) дека до крај на сезона сите играат за својата иднина во клубот, во која се вклучи и самиот, што е во ред. Не е во ред што тоа ОГРОМЕН процент навивачи на Ливерпул велат дека ова му е прва сезона (а пази, он сам вика дека му е втора).

Иначе, ако и следна сезона се избламира, сите знаеме што ќе се случи во мај.

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Нема веза вака може да се тупи до 101 и назад :)

Дали Клоп има играчи како Суарез у втора сезона.Здрав Стариџ кој со Суарез дадоа 100гола.Стерлинг,Кутињо,Џерард,Хендерсон итн итн.. Ама ај.

Викаш Хендо од сезона во сезона. Значи и Кариус може да чекаме може наредна сезона на негова позиција ќе стане класа :)

Се си мислам дека сабота ќе тепаат па пак ќе направат серија како на почетокот и брзо брзо ќе се заборават и Емре и Клоп и Мињоле :)

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Пеџа, Сако е само еден просечен стопер, со brain farts како Ловрен пример. Каква животна грешка, какви бакрачи. Тоа што на нас ни изгледа како Малдини+Барези во едно се должи на тоа што претходниве години беше стоперот со најмалку киксови, споредено со другите инвалиди. Ако пласманот во ЛШ зависи од Сако, ебате клубот. Неговите замени не се на место и тоа е факт, ама се преценува Сако максимално. Нека ти текне какви глупости правеше сезони уназад.
Зборуваш за ЛШ, или евентуална титула што беше во игра до пред 2 месеци, а го осудуваш продавањето на Џо факинг Ален. Со Ален не се освојува ПЛ, без разлика што твојата идеја е дека немаме играч на негова позиција. Едноставно нема место за такви играчи да се битен фактор ако сакаш титула.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема веза вака може да се тупи до 101 и назад :)

Дали Клоп има играчи како Суарез у втора сезона.Здрав Стариџ кој со Суарез дадоа 100гола.Стерлинг,Кутињо,Џерард,Хендерсон итн итн.. Ама ај.

Викаш Хендо од сезона во сезона. Значи и Кариус може да чекаме може наредна сезона на негова позиција ќе стане класа :)

Се си мислам дека сабота ќе тепаат па пак ќе направат серија како на почетокот и брзо брзо ќе се заборават и Емре и Клоп и Мињоле :)
Да ама Кариус не е игран ВАНпозиција, како што беше игран Хендерсон.
Да, Клоп го нема Суарез, го нема Стиви ама Клоп никој не го удираше по муцка пред сезона да вика дека е задоволен од тимот и дека може многу да постигне со истиот, освен ако со тоа не мисли пласман во ЛЕ.[DOUBLEPOST=1488463577][/DOUBLEPOST]
Пеџа, Сако е само еден просечен стопер, со brain farts како Ловрен пример. Каква животна грешка, какви бакрачи. Тоа што на нас ни изгледа како Малдини+Барези во едно се должи на тоа што претходниве години беше стоперот со најмалку киксови, споредено со другите инвалиди. Ако пласманот во ЛШ зависи од Сако, ебате клубот. Неговите замени не се на место и тоа е факт, ама се преценува Сако максимално. Нека ти текне какви глупости правеше сезони уназад.
Зборуваш за ЛШ, или евентуална титула што беше во игра до пред 2 месеци, а го осудуваш продавањето на Џо факинг Ален. Со Ален не се освојува ПЛ, без разлика што твојата идеја е дека немаме играч на негова позиција. Едноставно нема место за такви играчи да се битен фактор ако сакаш титула.
Каков и да е, нас ни е најдобар стопер, што значи дека е грешка да не го играш. Се разбира, доколку не го играш, треба да го замениш со стопер кој има ист квалитет или (логично) подобар а не со Клаван, нели?

Па не ли се слагаш дека нема да отидеме во ЛШ најверојатно затоа што имаме мртва одбрана и истата ни потфрли едно катаљарда пати сезонава? Не се слагаш дека со Сако ќе ни беше посигурна одбраната? Со Ален не се освојува ама со одбрана составена од Мињоле, Ловрен и Милнер не се ни доближуваш до трка за трофеј, така?[DOUBLEPOST=1488463971][/DOUBLEPOST]И не викам дека Ален можел да биде фактор туку дека немаше потреба од негова продажба, туку да остане во тим а место Џини, да се купи деструктивец, штопер, голман кој ќе прави разлика а не мргудчиња од пола фунта.

Последно уредено:
Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Да ама Кариус не е игран ВАНпозиција, како што беше игран Хендерсон.
Да, Клоп го нема Суарез, го нема Стиви ама Клоп никој не го удираше по муцка пред сезона да вика дека е задоволен од тимот и дека може многу да постигне со истиот, освен ако со тоа не мисли пласман во ЛЕ
Прва сезона Хендо играше ВАН позиција,а после му требаше уште сезона-две да игра У позиција за да стане ова што е. Кариус прави грешки,глупи грешки,ама тоа не значи дека е многу лош голман и да се отпишува одма после прва сезона. Еве може му треба прилагодување на лига,како Де Геа на пример... Реални да бидеме со некои потези мааалку дава надеж Лорис дека може да биде нешто од него.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Прва сезона Хендо играше ВАН позиција,а после му требаше уште сезона-две да игра У позиција за да стане ова што е. Кариус прави грешки,глупи грешки,ама тоа не значи дека е многу лош голман и да се отпишува одма после прва сезона. Еве може му треба прилагодување на лига,како Де Геа на пример... Реални да бидеме со некои потези мааалку дава надеж Лорис дека може да биде нешто од него.
Јас не го отпишувам, глупо е да се отпеше дете. Мене ми е муабетот дека беше донесе голман да го седне Мињоле на клупа а не голман да го вежбаме наредни 3-4 години. Тоа можеш да си го дозволиш ако имаш стабилен голман а овој да добива шанса во купови. Поентата со трансферот на Кариус не беше да му се дава простор за да се уигра наредни 2-3 години, туку да го изврли Мињоле од тим, но....

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Само Клајн е нормален играч кој може да биде дел од екипа што атакува титула, од одбрана зборам. Другото се треба да е бекап или трета опција.
Клоп лани изигра 2 финалиња. Годинава ако не избори ЛШ, треба да се кења, ама се уште е во игра за тие позиции, ќе видиме што ќе биде.
Како и да е, подобар тренер нема моментално за Ливерпул од Клоп, без разлика на крахот од Нова година навака. Тоа мислење ми стои уште од првиот ден кога потпиша, и ако се избрка после сезонава или наредната, тоа ќе се 15 чекори назад.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
abe so ima veze dali mu e prva, vtora ili 100ta sezona, trener ko trener treba da znae deka golmanot e klucna alka u tim, on ostana na crepovi na toj del od terenot, toa e fakt, sto e bitno dali e godina dena tuka ili 2 dena, i malo dete znaese koj e i sto e minjole u fudbalot, a ne pa klop, u nikoj slucaj ne zasluzuvase da ostane prv golman, samo on nekolku klucni bodovi sezonava ve koshta.

Znaci nosenje na zvucno ime na toj del od terenot, plus uste 2ca iskusni igraci, sredina, odbrana, i momentalno moze i za titula ke se borevte, on se odnesuva ko ova da e dortmund, a ne e, bez razlika sto liverpul so dekadi nemaat uspeh vo Anglija, zboram za golem uspeh odnosno osvojuvanje na glavnata titula, na kupovive turi im kurot. Isto i benteke ne morase da izbrza da go prodava ovaa sezona, zasluzuvase igracot shansa i neznam na koj osnov ne ja dobi ali ne e bitno ...

Inace dobar trener e klop, ali ja go gleam sea kako se ponasha i pocnuva da nalikuva na pomlada verzija na wenger ( so kroenje na tim ), ne smee toa da si go dozvoli, letovo sto sledi mora da se pravat suarez-tip na transferi, klop poseduva Se za da ima golem uspeh vo fudbalot momentalno, osven kvaliteten igracki kadar koj so finansiite na liverpul realno moze da si go dozvoli. U anglija baska nisto ne ti garantira titula zasto pregolema e konkurencijata, ama pa so vakov odnos sekako LS plasmanot ti visi na konec, za titula nema sto muabet da se pravi, ne moze vaka da se dojde do istata.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само Клајн е нормален играч кој може да биде дел од екипа што атакува титула, од одбрана зборам. Другото се треба да е бекап или трета опција.
Клоп лани изигра 2 финалиња. Годинава ако не избори ЛШ, треба да се кења, ама се уште е во игра за тие позиции, ќе видиме што ќе биде.
Како и да е, подобар тренер нема моментално за Ливерпул од Клоп, без разлика на крахот од Нова година навака. Тоа мислење ми стои уште од првиот ден кога потпиша, и ако се избрка после сезонава или наредната, тоа ќе се 15 чекори назад.
Епа ако ти и јас го забележуваме тоа дека одбраната ни е срање, зошто Клоп глуми лудило и не само што не ја подобрува, него и ја ослабува со трансфери, со непраење трансфери и неиграње на Сако, со уништување на Милнер и Џини?

Што ако изиграл 2 финалиња, ни дадоа трофеј за тоа? Тогаш ко трофеј можеме и да му го потпишеме успехот дека ја има најслабата сезона во последни 50 години во Англија, така?

Океј, пошто Клоп е име, нема потреба никад да го смениме, без разлика дали ќе ни носи успеси или не, само пошто некад освоил Бундес.

100 пати кажав, ќе кажам уште 100, нека се разбуди веќе од тој БундесЛига сон и нека купи квалитет, нека не ми глуми лудило, не игра со Дармштад и СтПаули или како и да се викаа секој втор викенд, пошто тука јаде шамари и од 4то лигаши у куп.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Епа ако ти и јас го забележуваме тоа дека одбраната ни е срање, зошто Клоп глуми лудило и не само што не ја подобрува, него и ја ослабува со трансфери, со непраење трансфери и неиграње на Сако, со уништување на Милнер и Џини?

Што ако изиграл 2 финалиња, ни дадоа трофеј за тоа? Тогаш ко трофеј можеме и да му го потпишеме успехот дека ја има најслабата сезона во последни 50 години во Англија, така?

Океј, пошто Клоп е име, нема потреба никад да го смениме, без разлика дали ќе ни носи успеси или не, само пошто некад освоил Бундес.

100 пати кажав, ќе кажам уште 100, нека се разбуди веќе од тој БундесЛига сон и нека купи квалитет, нека не ми глуми лудило, не игра со Дармштад и СтПаули или како и да се викаа секој втор викенд, пошто тука јаде шамари и од 4то лигаши у куп.
Дека не ја појачал одбраната би го мењал тренерот со најголем потенцијал, идеи, што дошол во клубов во последни 15 години, и тоа после 2 години? Кажи кој поквалитетен тренер во моментов би дошол во Ливерпул?
Зборам хипотетички, дека ако обезбеди ЛШ, сезоната е океј.[DOUBLEPOST=1488476859][/DOUBLEPOST]
abe so ima veze dali mu e prva, vtora ili 100ta sezona, trener ko trener treba da znae deka golmanot e klucna alka u tim, on ostana na crepovi na toj del od terenot, toa e fakt, sto e bitno dali e godina dena tuka ili 2 dena, i malo dete znaese koj e i sto e minjole u fudbalot, a ne pa klop, u nikoj slucaj ne zasluzuvase da ostane prv golman, samo on nekolku klucni bodovi sezonava ve koshta.

Znaci nosenje na zvucno ime na toj del od terenot, plus uste 2ca iskusni igraci, sredina, odbrana, i momentalno moze i za titula ke se borevte, on se odnesuva ko ova da e dortmund, a ne e, bez razlika sto liverpul so dekadi nemaat uspeh vo Anglija, zboram za golem uspeh odnosno osvojuvanje na glavnata titula, na kupovive turi im kurot. Isto i beneteke ne morase da izbrza da go prodava ovaa sezona, zasluzuvase igracot shansa i neznam na koj osnov ne ja dobi ali ne e bitno ...

Inace dobar trener e klop, ali ja go gleam sea kako se ponasha i pocnuva da nalikuva na pomlada verzija na wenger ( so kroenje na tim ), ne smee toa da si go dozvoli, letovo sto sledi mora da se pravat suarez-tip na transferi, klop poseduva Se za da ima golem uspeh vo fudbalot momentalno, osven kvaliteten igracki kadar koj so finansiite na liverpul realno moze da si go dozvoli. U anglija baska nisto ne ti garantira titula zasto pregolema e konkurencijata, ama pa so vakov odnos sekako LS plasmanot ti visi na konec, za titula nema sto muabet da se pravi, ne moze vaka da se dojde do istata.
Така е. Затоа Интер што на секои 3 месеци мења тренер после Мурињо, матер еба со освојување титули од 2010 навака.
Треба ВРЕМЕ за да се вклопи тимот во неговите идеи, не е ова менаџер.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Дека не ја појачал одбраната би го мењал тренерот со најголем потенцијал, идеи, што дошол во клубов во последни 15 години, и тоа после 2 години? Кажи кој поквалитетен тренер во моментов би дошол во Ливерпул?
Зборам хипотетички, дека ако обезбеди ЛШ, сезоната е океј.
Не појача одбрана и средина, односно две третини од тимот. Не би го менувал поради тоа, сега, но доколку се бламира во иднина со треторазредни фудбалери, зошто да не? Дали искрено ама ИСКРЕНО мислиш дека ако продолжи со ова темпо и овој начин на работа, во наредни 5 години ќе бидеме барем блиску до титула ако споредиме како работат Челзи и двата тима од Манчестер, па и Тотенхем и Арсенал?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
Зборам хипотетички, дека ако обезбеди ЛШ, сезоната е океј.[DOUBLEPOST=1488476859][/DOUBLEPOST]
Така е. Затоа Интер што на секои 3 месеци мења тренер после Мурињо, матер еба со освојување титули од 2010 навака.
Треба ВРЕМЕ за да се вклопи тимот во неговите идеи, не е ова менаџер.
pa nikoj nikade vo postot ne spomna menuvanje na trener, kade vide deka sum napisal bilo kade vo postov, ili na forumov, deka klop treba da se menuva ...

AMA, fudbalot evoluirase, pogotovo vo anglija kade siti veke odamna stana tim koj atakuva na titula, a tuka se celzi, mancester se vraka poleka no sigurno, arsenal vecno nema da se 4ti, imaat top uslovi i oni da atakuvaat na visok plasman, taka da, kako sto rekov, klop poseduva SE za da bide sampion, osven dobra transfer strategija analogna na standardite za eden PL tim koj atakuva na visok plasman, odnosno TITULA. Zatoa, pamet u glava, sezonava samo ti e klasicen primer kolku e tenka linijata megu raj i pekol u anglija, klop mora ODMA da go smeni odnosot vo pogled na transferite, ili neka si donese kvaliteten tehnicki direktor ko sto imaat na primer italijanite, pa so negova pomos da biraat iminja, inaku vo liverpul nisto drasticno nema da se promeni a neli kon toa celite site.

Sekako deka treba da dobiva uste shansi, narocito zasto liverpul dolgi godini e bez trofej vo Anglija, ali toa pod difolt ne znaci deka treba da mu pominuvaat neprimetno vakvite potezi ko ostavanjeto na minjole u timov, odnosno, deka ne e podlozen na kritika. Sezonava vi se sozdadoa idealni uslovi za plasman vo LS, losi united, losi arsenal, tinja siti podolg izvesen period, taka da sekako deka ako vo toa ne uspeete vinata ke lezi kaj nego i sezonava ke vi se okarakterizira ko (bajagi) neuspesna.

Kajgana Shop

На врв Bottom